[Savjet] Timer

Započeo HasimTaci, Oktobar 19, 2016, 19:05:34 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

O kakvom savjetu se radi: O tome kako da napravim timer sa komandom da npr svakih 30-60min dolazi izvijesna suma novca u biznise. Da ne moram kucati svaki sat komandu.
Detaljan opis savjeta: Ovako kao sto sam vec napisao treba mi savjet ili kako hocete neki vid pomoci kako da napravim da u biznise dolazi odreÄ'ena suma novca preko timera. Kao sto ide Respawn vozila svakih 30 minuta, npr ja bih volio da postavim da svakih 60 min dolazi odreÄ'ena suma novca. Ne mora biti 60 min moze biti svakih 4h ili svakih 12h.
Komentar: Svaki vid pomoci bi dobro dosao, bio bih Vam zahvalan.

Citat: HasimTaci poslato Oktobar 19, 2016, 19:05:34 POSLE PODNE
O kakvom savjetu se radi: O tome kako da napravim timer sa komandom da npr svakih 30-60min dolazi izvijesna suma novca u biznise. Da ne moram kucati svaki sat komandu.
Detaljan opis savjeta: Ovako kao sto sam vec napisao treba mi savjet ili kako hocete neki vid pomoci kako da napravim da u biznise dolazi odreÄ'ena suma novca preko timera. Kao sto ide Respawn vozila svakih 30 minuta, npr ja bih volio da postavim da svakih 60 min dolazi odreÄ'ena suma novca. Ne mora biti 60 min moze biti svakih 4h ili svakih 12h.
Komentar: Svaki vid pomoci bi dobro dosao, bio bih Vam zahvalan.
najlepse je odraditi to da bude u public payday kad stize platu i onda zavrsi sve to

Ovako nesto uradis

OnGameModeInit - pravis timer koji se poziva svakih 60 minuta
SetTimer("BizMoney", (1000*60)*60, true); // Drugi parametar je u milisekundima pa je to 1000*60 (1 minut) * 60 (1 minut puta 60 MINUTA)

forward BizMoney(); public BizMoney() {
for(new l_biz = 0; l_biz < sizeof max biznisa koliko imas; l_biz ++) { //loopas kroz biznise
//Ovde stavis neku provjeru po kojom ces zakljuciti da li je biznis postojeci, npr ako mu kordinate nisu 0 0 0...
if (bla bla) {
EnumBiznisa[l_biz][varijabla_za_novac] += kolicina koju dodajes;
}
}
return 1;
}