Pomoc oko vezbi za odraz

Započeo Mile_Anderson, Septembar 07, 2016, 10:43:23 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Normalno da mozes, ali trudi se da ga ne koristis konstantno kao pomocno sredstvo.
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Mozes naravno, iako bih ti ja vise savetovao da jedno nedelju dana posvetis ucenju tehnike, pogledaj onaj moj post gde sam ti objasnio kako da drzis balans samo na petama i tako da radis, da ti prsti budu u vazduhu, gubices balans, ravnotezu, ali naucices tehniku u to nema sumnje.. nakon toga ce ti pete i kukovi sami obavljati posao i neces teziti napred
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Evo ti moji saveti za dobar odraz posto ga ja poprilicno imam,inace treniram atletiku.Koliko je dobar odraz nadm se da ti govori da iz mesta u dalj skocim 3 metra.

Za dobar odraz potrebna je jaka prednja loza (prednji deo butine) i listovi su bitni. Da bi to ojacao najbitnije stvari koje su potrebne da radis su cucanj i skokovi na stepenicama i trcanje uz iste kako bi razvio brzinu,jer za dobar odraz moras da imas i eksplozivnost.
E sad ti si spomenuo da cucanj ne mozes da radis pravilo odnosno da ih radis na prsitma,ja u teretani kada radim sa tegovima (80kg) ispod pete stavim malu dasku koja ti dodje kao stikla,probaj da stavis neku dasku debljine 3 do 4 cm,dok radis ledja moraju da ti budu prava i da zadnjicu izbacis. Posto si dosta visok i zreo si dosta uzmi neku sipku (po mogucnosti za tegove,20kg) kako bi imao mali pritisak na misice.
Kad radis cucanj ima bitna stvar koja se tice tehnike,kad se spustas u cucanj ides polako i skroz u duboki cucanj a kad se podizes iz cucnja moras jako explozivno. To radis 8 puta i to ti je jedna serija,tako odradis 3 puta.

Za stepenice tu mozes razne vezbe da radis,moja preporuka je da skaces uz stepenike da ides dva po dva ili ako ti je to malo idi 3 po 3 stepenika,veoma je bitno da to bude brzo i explozivno.

Nadam se da sam ti pomogao bar malo,kazem ti ovo su sjajne vezbe za odraz,generalno za noge. Bavim se atletikom evo 4godine i za te 4 godine sam uznapredovao dosta. Preporucujem ti da odes u teretanu i posavetujes se sa nekim trenerom, a mozes i kod nekih trenera za kosarku ili odbojku.

Citat: Jakisic poslato Septembar 09, 2016, 22:42:39 POSLE PODNE
Evo ti moji saveti za dobar odraz posto ga ja poprilicno imam,inace treniram atletiku.Koliko je dobar odraz nadm se da ti govori da iz mesta u dalj skocim 3 metra.

Za dobar odraz potrebna je jaka prednja loza (prednji deo butine) i listovi su bitni. Da bi to ojacao najbitnije stvari koje su potrebne da radis su cucanj i skokovi na stepenicama i trcanje uz iste kako bi razvio brzinu,jer za dobar odraz moras da imas i eksplozivnost.
E sad ti si spomenuo da cucanj ne mozes da radis pravilo odnosno da ih radis na prsitma,ja u teretani kada radim sa tegovima (80kg) ispod pete stavim malu dasku koja ti dodje kao stikla,probaj da stavis neku dasku debljine 3 do 4 cm,dok radis ledja moraju da ti budu prava i da zadnjicu izbacis. Posto si dosta visok i zreo si dosta uzmi neku sipku (po mogucnosti za tegove,20kg) kako bi imao mali pritisak na misice.
Kad radis cucanj ima bitna stvar koja se tice tehnike,kad se spustas u cucanj ides polako i skroz u duboki cucanj a kad se podizes iz cucnja moras jako explozivno. To radis 8 puta i to ti je jedna serija,tako odradis 3 puta.

Za stepenice tu mozes razne vezbe da radis,moja preporuka je da skaces uz stepenike da ides dva po dva ili ako ti je to malo idi 3 po 3 stepenika,veoma je bitno da to bude brzo i explozivno.

Nadam se da sam ti pomogao bar malo,kazem ti ovo su sjajne vezbe za odraz,generalno za noge. Bavim se atletikom evo 4godine i za te 4 godine sam uznapredovao dosta. Preporucujem ti da odes u teretanu i posavetujes se sa nekim trenerom, a mozes i kod nekih trenera za kosarku ili odbojku.

Razumem sve ja to,za teretanu trenutno nemam vremena,atletika je divan sport.Trenutno radim cucnjeve sa tegovima kod kuce,zanima me ja sad lupam nacrtam liniju,i sad od jedne linije i od druge izmerim kolika je razdaljina i sad stanem na tu liniju i skacem iz mesta pa me zanima koliki to uticaj ima na noge? Bukvalno radim isto kao i ti u atletici ahaha

Citat: Darko Neskovicâ,,¢ poslato Septembar 10, 2016, 09:40:17 PRE PODNE
Citat: Jakisic poslato Septembar 09, 2016, 22:42:39 POSLE PODNE

Razumem sve ja to,za teretanu trenutno nemam vremena,atletika je divan sport.Trenutno radim cucnjeve sa tegovima kod kuce,zanima me ja sad lupam nacrtam liniju,i sad od jedne linije i od druge izmerim kolika je razdaljina i sad stanem na tu liniju i skacem iz mesta pa me zanima koliki to uticaj ima na noge? Bukvalno radim isto kao i ti u atletici ahaha
Klasicno skakanje iz mesta nema veliki uticaj,ali mozes da radis skokove na jednoj nozi. Prvi odraz sa dve noge i onda svaki sledeci doskok i odraz na jednoj nozi.

Vec dva dana radim,cucnjeve sa tegovima,preskacem onaj sanduk,skacem iz mesta u dalj.I sad ne mogu da stojim na nogama od upale,bukvalno ne mogu da sidjem niz stepenice od bolova pa me zanima da li sam se preforsirao? >:(

Citat: Darko Neskovicâ,,¢ poslato Septembar 11, 2016, 09:02:29 PRE PODNE
Vec dva dana radim,cucnjeve sa tegovima,preskacem onaj sanduk,skacem iz mesta u dalj.I sad ne mogu da stojim na nogama od upale,bukvalno ne mogu da sidjem niz stepenice od bolova pa me zanima da li sam se preforsirao? >:(
Moguce da si malo preterao ali obicno tako bude posle prva dva-tri treninga,ali ne brini to je dobar znak. Znaci treninzi deluju na misice. Predlazem ti da odmoris jedan dan i onda ako te prodju upale da ponovis trening mozes sa manjom tezinom (manje ponavljanja i laganije da radis) i onda opet odmoris jedan dan i sledeci opet odradis jaci.

Primer: Ponedeljak (Jako) - Utorak (pauza) - Sreda (lagano) - Cetvrtak (pauza) - Petak (jako)

I jos jedna bitna stvar,posle svakog treninga da rastrcis malo (3-4 minuta laganog trcanja,znaci skroz lagano,malo brze od hodanja.) Takodje i pre treninga obavezno zagrevanje i istezanje (predpostavljam da si to radio.

Evoo mene opeet,radim sve ovo sto ste mi rekli vec nedelju koliko vec dana i svaki put kad odem na trening/basket teske su mi noge ne mogu ni da se pomerim?
P.s vec imam problem sto sam visok sporiji sam nemam neku eksplozivnost ni brzinu ovo me je sad totalno unistilo treba mi 20 sati da se pomerim,da li zbog umora misica ili nesto slicno?

Normalno je da imas upalu misica kad god odradis neki trening snage, probaj sa duzim istezanjem posle treninga (10-15 minuta sa duzim zadrzavanjima u jednom polozaju), to sprecava upale, ne u potpunosti naravno..
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Pocni bolan pusti 1 paklu na dan i bice ti sjajno hahaha

i am king!