Pomoc oko vezbi za odraz

Započeo Mile_Anderson, Septembar 07, 2016, 10:43:23 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima,zanima me koje vezbe pomazu oko odraza?
Radim cucnjeve ali zbog svoje visine i tezine jednostavno ne mogu pravilan da uradim nego moram na prstima da budem kad radim,krenuo sam sa radom na vijacama tu su tegovi za noge pa me zanima koje najbolje vezbe mogu da se kombinuju kod kuce.Rado bi otisao u teretanu ali jednostavno nemam vremena ispiti itd itd..
Visina : 2,00 (toliko sam bio prosle god)
Kg : 94
god: 19
Hvala unapred  ;D

Jedna od mogucih vezbi jeste da nadjes neke stepenice i da uz njih skaces.
Prvu seriju ides po jedan stepenik nakon toga povecavas sve za jedan do nekog maksimuma do kog mozes da skocis. I sve tako.
Ovo sam ja u teretani radio.

Za odraz ti je najbolji svedski sanduk. Dok sam trenirao odbojku, obicno smo njega koristili. Inace, ja licno mislim da i nemam nesto preterano veliki odraz, visok sam oko 185 i mogu da zakucam na 3.05.
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Citat: Aussie poslato Septembar 07, 2016, 12:00:23 POSLE PODNE
Za odraz ti je najbolji svedski sanduk. Dok sam trenirao odbojku, obicno smo njega koristili. Inace, ja licno mislim da i nemam nesto preterano veliki odraz, visok sam oko 185 i mogu da zakucam na 3.05.
Nije meni problem zakucavanje,nego kad skacem imam osecaj da ne koristim maksimalno odraz osecam da imam jos snage da skocim mnogo vise nego me kao nesto gusi ako me razumes.Svedski sanduk? prvi put cujem za to

Podjimo od pretpostavke da mozak salje signale misicima da nije potrebna velika angazovanost istih kako bi se ostvarila odredjena radnja, pa je iz toga usledio i taj osecaj.

Guglaj, mnogi profesionalni sportisti koriste tu spravu i mogu ti reci da ja ne znam za bolju kada je u pitanju povecanje odraza.

Citat: Aussie poslato Septembar 07, 2016, 12:45:04 POSLE PODNE
Podjimo od pretpostavke da mozak salje signale misicima da nije potrebna velika angazovanost istih kako bi se ostvarila odredjena radnja, pa je iz toga usledio i taj osecaj.

Guglaj, mnogi profesionalni sportisti koriste tu spravu i mogu ti reci da ja ne znam za bolju kada je u pitanju povecanje odraza.
aham da da,prvi put cujem za taj naziv,ali znam na sta mislis guglao sam,znas mozda kako da mozak salje signale misicima da je potrebna velika angazovanost misica

Ja igram i treniram kosarku vec nekoliko godina 190 sam visok i mogu iz mesta da zakucam bez problema.Po meni najbolje ti je cucnjeve raditi i drzis bucicu u lupam desnoj ruci a dizes se na prste levom nogom i obrnuto da ti listovi rade.

Citat: Darko Neskovicâ,,¢ poslato Septembar 07, 2016, 21:17:31 POSLE PODNE
aham da da,prvi put cujem za taj naziv,ali znam na sta mislis guglao sam,znas mozda kako da mozak salje signale misicima da je potrebna velika angazovanost misica

Pocni sebe da poistovecujes sa nekim dobrim skakacima (kosarkasima, odbojkasima, rukometasima)

Ja sam svojevremeno tripovao sa 185 da sam Dvajt Hauard, da vidis kako sam ripao na basketu, nadskakao 10-15cm vise protivnike :D

Citat: Aussie poslato Septembar 08, 2016, 02:37:23 PRE PODNE
Citat: Darko Neskovicâ,,¢ poslato Septembar 07, 2016, 21:17:31 POSLE PODNE

Pocni sebe da poistovecujes sa nekim dobrim skakacima (kosarkasima, odbojkasima, rukometasima)

Ja sam svojevremeno tripovao sa 185 da sam Dvajt Hauard, da vidis kako sam ripao na basketu, nadskakao 10-15cm vise protivnike :D
Rodman je zakon za te stvari :)

Skok cucanj je prilicno dobra vezba za odraz i eksplozivnost (momak na videu ne radi vezbu pravilno zbog toga sto se previse podize na prste, cisto sam nasao prvi klip da ti pokazem kako izgleda vezba)

https://www.youtube.com/watch?v=Yp8ydu5FtPg

Uzmi neki laksi teg, od 10 kg, zalepi ga uz grudi i radi, mozes i sa sipkom na ledjima. Naravno nauci prvo tehniku pravilno, kad ucis tehniku cucnja, vezbaj na prazno (bez opterecenja - tegova)

https://www.youtube.com/watch?v=UaCU84obpkU

evo ti video uz odlicno objasnjenje, nema neke filozofije, kad stanes u poziciju za cucanj, pogled pravo, ledja pravo, jedino sto guras na dole i na gore su ti kukovi, ledja zadrzavas u istom polozaju i ne krivis ih, tako da fokusiraj se na kukove i da ti oni prvi krenu na dole i da ti ih telo isprati.
Takodje kad vezbas kod kuce tehniku, mozes da sve vreme drzis balans samo na petama, znaci da ti prsti ne dodiruju tlo, sve vreme si samo na petama i kukovi ti idu gore i dole. Bice ti tesko prvih par pokusaja, gubices balans, ali posle par pokusaja ce ti sav fokus biti na petama i na kukovima, tako da kad budes posle radio cucanj i sa opterecenjem neces ici na prste
Poslednja Izmena: Septembar 08, 2016, 22:19:05 POSLE PODNE od Gotti747
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Citat: Gotti747 poslato Septembar 08, 2016, 22:17:20 POSLE PODNE
Skok cucanj je prilicno dobra vezba za odraz i eksplozivnost (momak na videu ne radi vezbu pravilno zbog toga sto se previse podize na prste, cisto sam nasao prvi klip da ti pokazem kako izgleda vezba)

https://www.youtube.com/watch?v=Yp8ydu5FtPg

Uzmi neki laksi teg, od 10 kg, zalepi ga uz grudi i radi, mozes i sa sipkom na ledjima. Naravno nauci prvo tehniku pravilno, kad ucis tehniku cucnja, vezbaj na prazno (bez opterecenja - tegova)

https://www.youtube.com/watch?v=UaCU84obpkU

evo ti video uz odlicno objasnjenje, nema neke filozofije, kad stanes u poziciju za cucanj, pogled pravo, ledja pravo, jedino sto guras na dole i na gore su ti kukovi, ledja zadrzavas u istom polozaju i ne krivis ih, tako da fokusiraj se na kukove i da ti oni prvi krenu na dole i da ti ih telo isprati.
Takodje kad vezbas kod kuce tehniku, mozes da sve vreme drzis balans samo na petama, znaci da ti prsti ne dodiruju tlo, sve vreme si samo na petama i kukovi ti idu gore i dole. Bice ti tesko prvih par pokusaja, gubices balans, ali posle par pokusaja ce ti sav fokus biti na petama i na kukovima, tako da kad budes posle radio cucanj i sa opterecenjem neces ici na prste
Problem sto ne mogu pravilan cucanj nego moram na prstima da budem kad radim valjda zbog tezina i visine nzm iskreno

Vezbaj polako tehniku i doci ce, niko se naucen nije rodio, i meni je to dosta dugo pravilo problem, odgledaj ovaj video i fokusiraj se na ovo sto sam ti rekao i nema sanse da ne uspes da ispravis tehniku. Naravno, ako prihvatis da ne mozes i odustanes, neces ni nauciti, sve je u glavi  :)
Citat: ...Neno... poslato Januar 26, 2013, 23:31:02 POSLE PODNE
Poceo sam mapati i tu je doslo do problema.Nakon par mapa,vidio sam post Gottia i kaze da nista nevalja da je katastrofa,i pocnemo se svadjati,psovati.Popusimo bananu obojica,i nakon toga nesto sam napravio (mapu) i Gotti kaze dobra,uh reko opet me zajebava,i saljem ja njemu na pm reko ti mene zajebavas,kaze on ne,i pomirimo se.Nakon toga postali smo dosta dobri

Citat: Gotti747 poslato Septembar 08, 2016, 23:05:34 POSLE PODNE
Vezbaj polako tehniku i doci ce, niko se naucen nije rodio, i meni je to dosta dugo pravilo problem, odgledaj ovaj video i fokusiraj se na ovo sto sam ti rekao i nema sanse da ne uspes da ispravis tehniku. Naravno, ako prihvatis da ne mozes i odustanes, neces ni nauciti, sve je u glavi  :)
Krenucu ovo da radi,da odustanem ne verujem ne bi dzabe ovu temu ni otvarao ahah,uglv hvala

Izvinjavam se duplom postu
Citat: Gotti747 poslato Septembar 08, 2016, 23:05:34 POSLE PODNE
Kada radim sada cucnjeve da li mogu da koristim lupam zid za oslonac uhvatim rukom ivicu i radim? posto nemam ravnotezu kada pravilno radim?