[POMOC]problem oko arena

Započeo Ole, Jun 22, 2016, 17:54:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Ole

*

Skripta koju koristim:moja
Detaljan opis problema:Na serveru imam nekoliko arena.I sad, kad udjem u prvu arenu i umrem stvorim se u toj prvoj, ali kad umrem u ostalim arenama stvorim se opet u prvoj.Ovo koristim [pawn]uareni[playerid] = 1;[/pawn] u svakoj areni ali kad pokusam napraviti npr.[pawn]uareni1[playerid] = 1;[/pawn],[pawn]uareni2[playerid] = 1;[/pawn] itd... onda imam problema sa /exit.
Dio skripte:[pawn]CMD:exit(playerid, params[])
{
   if(uareni[playerid] == 0)
   {
      SendClientMessage(playerid, RED, "Nisi u DM areni!");
      return 1;
   }
   else if(uareni[playerid] ==1)
   {
      uareni[playerid] = 0;
      SetPlayerVirtualWorld(playerid, 0);
      SetPlayerHealth(playerid, 0.00);
      ForceClassSelection(playerid);
      SetPlayerInterior(playerid, 0);
      SendClientMessage(playerid, -1, "Izasao si iz DM arene!");
      return 1;
   }
   return 1;
}[/pawn]
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):nadam se da ste me shavatili...
Poslednja Izmena: Jun 22, 2016, 17:56:13 POSLE PODNE od Ole

Pa iskreno te i nisam najbolje razumeo za cmd exit :D
Sto se tice ovog spawna sto imas problem, pre svega cemu vise od jedne varijable za tu arenu ? Kada sve to mozes sa jednom varijablom srediti evo dajem primer.
Na vrhu scripte je definises.
[pawn]new Arena[MAX_PLAYERS];[/pawn]

Zatim u publicu OnPlayerConnect podesimo varijablu na 0.
[pawn]Arena[playerid] = 0;[/pawn]

E sada ono glavno vise arena jednostavno stavljas samo drugi broj, evo primeri. Naravno to stavljas kod ulaza u arene.
Za prvu arenu koristis ovako.
[pawn]Arena[playerid] = 1;[/pawn]

Za drugu.
[pawn]Arena[playerid] = 2;[/pawn]

Itd... Pogle kada hoces taj spawn da sredis u public OnPlayerSpawn definises sve to...
[pawn]
if (Arena[playerid] > 0)
{
   if (Arena[playerid] == 1)
   {
      SetPlayerPos(...);
   }
   else if (Arena[playerid] == 2)
   {
       SetPlayerPos(...);
   }
   // itd...
   return 1;
}
[/pawn]

I to bi bilo to za spawn nadam se da si razumeo...
E sada sto se cmd exit tice tu moras malo bolje objasniti sta je problem napisao sam i gore da ne razumem sta je problem :D
Poslednja Izmena: Jun 22, 2016, 19:20:02 POSLE PODNE od â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–…

Ole

*

Eh care reci mi da li mi treba vise ovo uareni jer sad nisam kuci pa nmg testirati. Sto se tice CMD:/exit npr.udjem u arenu 1 ili 2 ili 3 ili 4 i tu umrem ali se stvorim opet u 1 jer je valjda ona prva posjeduje uareni[playerid] = 0;

Pa ne trebaju ti vise te varijable uradi kao sto sam ti dao primer sve to zameni samo sa jednom varijablom.
Sto se komande tice sada ako sam te razumeo ta komanda ubija igraca i onda ga naravno spawna e sada posto sam ti dao primer i za spawn samo po tom primeru uradi i nebi trebalo da imas tih problema oko spawna...

Ole

*