[REÅ ENO]Intepolate

Započeo Deko, Jun 22, 2016, 11:39:36 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja
Detaljan opis problema: kako da postavim da mi posle interpolate pokaze dialoge, interpolate mi je onplayerconnect i kako sad hah
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):
Poslednja Izmena: Jun 23, 2016, 23:23:30 POSLE PODNE od â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–…
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

Objasni malo bolje sta hoces ne razumem te.

Ako sam te dobro razumio ti zelis da napravis da ti se kamera mice pa l
Kad stane da igracu pokaze dialog. Pod onplayerconnect stavis interpotate kosove i stavia igracu timer toliko koliko ce trajat interpotate pa mu u timeru pokaues dialog.

da ovo sto je @Vuk7 rekao ali samo malo pojasnite za timere sta kako?
Respect: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–..., Denis_Lapi, Blaeks, Ñ"ÊŸÑ"ɱÑ"ÆžÏ,,Ä...ÊŸ, Bryant., TiXoR_,   #old_school

Pokrenes u isto vreme kameru i tajmer u duzini koliko se kamera krece i onda u public od tajmera stavis da se igracu prikaze dialog.

Citat: [BT:DM]Deko poslato Jun 22, 2016, 13:16:05 POSLE PODNE
da ovo sto je @Vuk7 rekao ali samo malo pojasnite za timere sta kako?
Znaci pod onplayerconnect stavis ovako
SetTimerEx("pokazidialog",vrijeme koliko ce ti trajati interpolate,false,"d",playerid);

I onda negdje
forward pokazidialog(playerid);
public pokazidialog(playerid)
{
         //ovdje mu pokazi dialog
         return 1;
}

Ovo ti nije sve tocno nisam pazio ako dobro piesm jer sam na mobu

if(dialogid == DIALOG_WELCOME1)
    {
        if(response)
        {
    ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_WELCOME2, DIALOG_STYLE_LIST, "Vasa drzava", "Slovenija\nHrvatska\nBosna i Hercegovina\nSrbija\nKosovo\nMakedonija", "Prihvatim", "Cancel");
}
else
{
   Kick(playerid);
}
    }

kako da dodam sad
Uredu, vi ste iz Slovenije
ako moze jedan primjer

Nerauzimjem te ti zelis da kad pritisne slovenija da mu pise vi ste iz slovenije

da u chat
ispise
ono ba klasicno

U publicu OnDialogResponse gde radis te definicije za dialoge postoji parametar listitem i pomocu njega definises sta je igrac kliknuo a zatim mu saljes poruku koju hoces ili sta vec hoces tu gde je kliknuo. Sve si to mogao da vidis i na samp wiki-u da si hteo, mislim malo mi je smesno pre neki dan me pitas kako da naucis da scriptas ja ti lepo kazem nemoj traziti pomoc za svaku sitnicu vec se sam potrudi a to bi moglo znaciti da pre nego sto ovde pitas kucas na google odes na samp wiki pa vidis primere i dobijes odgovore, ovako kako ti radis nikad neces nauciti da scriptas jer za svaku sitnicu trazis pomoc umesto da sam vidis...
No ajde da ne duzim dalje ovo sam ti opet prijateljski rekao ali ti radi kako hoces :D
Ako me nisi razumeo za onaj parametar evo ti i primer sa samp wiki-a
#define DIALOG_WEAPONS 3

// In some command
ShowPlayerDialog(playerid, DIALOG_WEAPONS, DIALOG_STYLE_LIST, "Weapons", "Desert Eagle\nAK-47\nCombat Shotgun", "Select", "Close");

public OnDialogResponse(playerid, dialogid, response, listitem, inputtext[])
{
    if(dialogid == DIALOG_WEAPONS)
    {
        if(response) // If they clicked 'Select' or double-clicked a weapon
        {
            // Give them the weapon
            switch(listitem)
            {
                case 0: GivePlayerWeapon(playerid, WEAPON_DEAGLE, 14); // Give them a desert eagle
                case 1: GivePlayerWeapon(playerid, WEAPON_AK47, 120); // Give them an AK-47
                case 2: GivePlayerWeapon(playerid, WEAPON_SHOTGSPA, 28); // Give them a Combat Shotgun
            }
        }
        return 1; // We handled a dialog, so return 1. Just like OnPlayerCommandText.
    }

return 0; // You MUST return 0 here! Just like OnPlayerCommandText.
}

Pazljivo pogledaj sta tu sve ima i sve ces razumeti ako budes hteo :D

problem oko switcha

if(dialogid == DIALOG_WELCOME1)
{
    switch(listitem)
     {
                case 0: SendClientMessage(playerid, -1, "Uredu vi ste iz {4a6c9b}Slovenije");
                case 1: SendClientMessage(playerid, -1, "Uredu vi ste iz {4a6c9b}Hrvatske");
                case 2: SendClientMessage(playerid, -1, "Uredu vi ste iz {4a6c9b}Bosne i Hercegovine");
                case 3: SendClientMessage(playerid, -1, "Uredu vi ste iz {4a6c9b}Srbije");
                case 4: SendClientMessage(playerid, -1, "Uredu vi ste iz {4a6c9b}Kosova");
                case 5: SendClientMessage(playerid, -1, "Uredu vi ste iz {4a6c9b}Makedonije");
            }
}
case DIALOG_LOGIN:
{

C:\Users\pc\Desktop\Server DM\gamemodes\DekoReg3.pwn(326) : error 014: invalid statement; not in switch
C:\Users\pc\Desktop\Server DM\gamemodes\DekoReg3.pwn(326) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\pc\Desktop\Server DM\gamemodes\DekoReg3.pwn(326) : error 001: expected token: ";", but found ":"
C:\Users\pc\Desktop\Server DM\gamemodes\DekoReg3.pwn(326) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\pc\Desktop\Server DM\gamemodes\DekoReg3.pwn(326) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664 Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

4 Errors.

stvarno sam stao ovdje dosta toga sam samostalnouradio tako da msm da zasluzujem pomoc sad haha :D

Vidim da ispod skroz imas case DIALOG_LOGIN: te kontam da odma na vrhu publica si vec definisao switch a ti ovamo definisao bez case... Probaj ovako posto nemas ti nikakav problem sa time sto si dao samo si zaboravio definisati if (response) i eto mislim da je zbog case jer si na drugi nacin definisao probaj ovako.

case DIALOG_WELCOME1:
{
if (response)
{
switch (listitem)
{
case 2: SendClientMessage(playerid, -1, "Uredu vi ste iz {4a6c9b}Bosne i Hercegovine");
}
}
}

case DIALOG_WELCOME1:
   {
      if(!response) return Kick(playerid);
      if(response)
      {
         switch(listitem)
         {
            }
      }
   }       

cekaj u mene je case login: ako je ste igrac treba da logira a ovogore pravim za registraciju da bira drzavu

Citat: Deko poslato Jun 23, 2016, 18:29:36 POSLE PODNE
cekaj u mene je case login: ako je ste igrac treba da logira a ovogore pravim za registraciju da bira drzavu
OMG