[REÅ ENO]oko eventa

Započeo Ole, Jun 17, 2016, 12:44:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ole

*

Skripta koju koristim:moja
Detaljan opis problema:eh kako da napravim da kad igrac kuca /joinrace na eventu da ga prebaci u drugi svijet i kad kuca /exitrace kako da igraca vrati na mjesto gdje je on kucao /joinrace?
Dio skripte:[pawn]CMD:joinrace(playerid, params[])
{
   if(RaceStarted == 1) return SendClientMessage(playerid, RED, "[ERROR] "COL_GREY"Utrka vec pokrenuta, pricekajte do druge utrke!");
   if(RaceBusy == 0x00) return SendClientMessage(playerid, RED, "[ERROR] "COL_GREY"Nema trenutno aktivne utrke za pridruziti se");
   if(Joined[playerid] == true) return SendClientMessage(playerid, RED, "[ERROR] "COL_GREY"Vec ste se pridruzili utrci!");
   if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SetTimerEx("SetupRaceForPlayer", 2500, 0, "e", playerid), RemovePlayerFromVehicle(playerid), Joined[playerid] = true;
   SetupRaceForPlayer(playerid);
   Joined[playerid] = true;
   return 1;
}[/pawn]
[pawn]CMD:exitrace(playerid, params[])
{
    if(Joined[playerid] == true)
    {
      JoinCount--;
      Joined[playerid] = false;
      DestroyVehicle(CreatedRaceVeh[playerid]);
       DisablePlayerRaceCheckpoint(playerid);
      TextDrawHideForPlayer(playerid, RaceInfo[playerid]);
      CPProgess[playerid] = 0;
      KillTimer(InfoTimer[playerid]);
      TogglePlayerControllable(playerid, true);
      SetCameraBehindPlayer(playerid);
      #if defined RACE_IN_OTHER_WORLD
      SetPlayerVirtualWorld(playerid, 0);
      #endif
   } else return SendClientMessage(playerid, RED, "[ERROR] "COL_GREY"Niste u utrci!");
   return 1;
}[/pawn]
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):///
Poslednja Izmena: Jun 17, 2016, 22:30:32 POSLE PODNE od â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–…

Pa na exitrace vec imas da mu stavi VW na 0, samo jos na join race trebas staviti 1, probaj tako, a vec imas tu nesto #if defined Race_in_other_world pa procackaj tu nesto vec je pravljeno tako nesto. A da ga vrati na istu poziciju moras napraviti varijablu u kojoj cuvas njegove koordinate i kada se zavrsi utrka zoves te koordinate i vracas ga tu i to je to. Na telefonu sam nadam se da ce neko sa racunara moci konkretno da ti objasni ako nisi shvatio :)

edit: i btw. "YouTuber and Goalkeeper" stavi link youtube kanala u potpis ili pod my website da mozemo baciti oko  8)
Poslednja Izmena: Jun 17, 2016, 12:58:51 POSLE PODNE od TheToretto
KOPAJ KRIPTOVALUTU TELEFONOM! >>> SAZNAJ VIŠE <<<
POČNI RADITI KAO PREDAVAČ ENGLESKOG JEZIKA! >>> SAZNAJ VIŠE <<<

Ole

*

Citat: TheToretto poslato Jun 17, 2016, 12:55:49 POSLE PODNE
Pa na exitrace vec imas da mu stavi VW na 0, samo jos na join race trebas staviti 1, probaj tako, a vec imas tu nesto #if defined Race_in_other_world pa procackaj tu nesto vec je pravljeno tako nesto. A da ga vrati na istu poziciju moras napraviti varijablu u kojoj cuvas njegove koordinate i kada se zavrsi utrka zoves te koordinate i vracas ga tu i to je to. Na telefonu sam nadam se da ce neko sa racunara moci konkretno da ti objasni ako nisi shvatio :)

edit: i btw. "YouTuber and Goalkeeper" stavi link youtube kanala u potpis ili pod my website da mozemo baciti oko  8)
nece ni kad stavim VW na 1 opet je u istom svijetu  :-X

Pomocu ovoga odredjujes taj ajd da kazemo svet :D https://wiki.sa-mp.com/wiki/SetPlayerVirtualWorld u komandi za /join treba da podesis na neki broj dok kada se zavrsi trebas da  ga podesis na 0
Sto se tice ovoga da kada se event zavrsi da ga porta gde je bio pre nego sto je ukucao evo ti primer.
Potrebne su ti 3 float varijable na koje ces zapisati x, y i z kordinate od igraca kako bi ga mogao posle vratiti na stare kordinate tako da na vrh scripte trebamo to definisati.
[pawn]new Float:Pozicija[MAX_PLAYERS][3];[/pawn]

Zatim u komandu /join treba da zapisemo igracevu kordinatu na sledeci nacin.
[pawn]GetPlayerPos(playerid, Pozicija[playerid][0], Pozicija[playerid][1], Pozicija[playerid][2]);[/pawn]

I sada kada se event zavrsava treba da ga vratimo na stare kordinate.
[pawn]SetPlayerPos(playerid, Pozicija[playerid][0], Pozicija[playerid][1], Pozicija[playerid][2]);[/pawn]

Ole

*

Citat: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–... poslato Jun 17, 2016, 15:10:55 POSLE PODNE
Pomocu ovoga odredjujes taj ajd da kazemo svet :D https://wiki.sa-mp.com/wiki/SetPlayerVirtualWorld u komandi za /join treba da podesis na neki broj dok kada se zavrsi trebas da  ga podesis na 0
Sto se tice ovoga da kada se event zavrsi da ga porta gde je bio pre nego sto je ukucao evo ti primer.
Potrebne su ti 3 float varijable na koje ces zapisati x, y i z kordinate od igraca kako bi ga mogao posle vratiti na stare kordinate tako da na vrh scripte trebamo to definisati.
[pawn]new Float:Pozicija[MAX_PLAYERS][3];[/pawn]

Zatim u komandu /join treba da zapisemo igracevu kordinatu na sledeci nacin.
[pawn]GetPlayerPos(playerid, Pozicija[playerid][0], Pozicija[playerid][1], Pozicija[playerid][2]);[/pawn]

I sada kada se event zavrsava treba da ga vratimo na stare kordinate.
[pawn]SetPlayerPos(playerid, Pozicija[playerid][0], Pozicija[playerid][1], Pozicija[playerid][2]);[/pawn]
mozes li ti da mi to stavis u ove CMDS jer ja kad stavim igrac kad zavrsi event ili izadje samo propadne kroz zemlju (znas vec kako ☺). Unaprijed hvala 😊😊

Pa sad najbolje da ti sve mi radimo :D stavi ispod TogglePlayerControllable da ga porta. A proveru da zapisuje kordinate moras staviti u komandu kojom igrac ide na event.

Ole

*

hvala resio sam bio sam se zbunio pa mi nije bilo jasno haha 8)