[Pomoc] Mesa checkpointe posla..

Započeo Jockz_Corleone, Jun 16, 2016, 14:04:36 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja
Detaljan opis problema: Pravio sam posao dostavljaca nafte, i sada kada kucam /prevozinaftu da mi prvi checkpoint i kada dodjem na prvom checkpointu izbaci "Cisterna ispraznjena, preuzmite platu" a to treba da pise tek na 4. checkpointu. Ja mislim da mi je u skripti sve uredu, pogledajte vi.
Dio skripte: KLIK
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

Daj ovaj "utovar" da vidimo sta tu ima
KOPAJ KRIPTOVALUTU TELEFONOM! >>> SAZNAJ VIŠE <<<
POČNI RADITI KAO PREDAVAČ ENGLESKOG JEZIKA! >>> SAZNAJ VIŠE <<<

Ja kad radim posao stavim  npr VoziNaftuCP++;
i onda kad dodje do checkpointa proveri npr if(VoziNaftu[playerid] == 1)
i tako po redu i nikad ne pogresim

O jesi ga i ti zakomplikovao sa kodovima pogledaj sta sve imas za obican poslic :D
Ja cu ti dati primer kako sam ja radio poslove i mislim da je jednostavnije nego ovo tvoje... Treba nam prvo jedna varijabla za Checkpoint-e nazvacemo je CP a definisacemo na vrh scripte.
new CP[MAX_PLAYERS];

Znaci jednostavno stavimo prvi marker u komandu i podesimo broj na varijabli CP eto primer neka bude 1 jer tek krecemo te bi to ovako trebalo da bude u komandi za prvi marker.

SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size)
CP[playerid] = 1;

I sada jos samo u public-u OnPlayerEnterCheckpoint treba da definisemo ostatak posla...

if (CP[playerid] == 1) { CP[playerid] = 2; DisablePlayerCheckpoint(playerid); SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size) } // Drugi marker
else if (CP[playerid] == 2) { CP[playerid] = 3; DisablePlayerCheckpoint(playerid); SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size) } // Treci marker
else if (CP[playerid] == 3) { CP[playerid] = 4; DisablePlayerCheckpoint(playerid); SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size) } // Zavrsni marker
else if (CP[playerid] == 4)
{
    // I ovde sada stavis platu i sta jos sve hoces
    CP[playerid] = 0;
}

I to bi bilo to e sada ja sam ti dao primer ti mozes tu kod CP-a da definises i da igrac mora biti u vozilu, takodje ovamo gde gasis i palis nove markere mozes stavljati poruke, ili tajmer ako treba i da zamrzne igraca itd...
Poslednja Izmena: Jun 16, 2016, 14:27:10 POSLE PODNE od â–… â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–…

Citat: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–... poslato Jun 16, 2016, 14:25:24 POSLE PODNE
O jesi ga i ti zakomplikovao sa kodovima pogledaj sta sve imas za obican poslic :D
Ja cu ti dati primer kako sam ja radio poslove i mislim da je jednostavnije nego ovo tvoje... Treba nam prvo jedna varijabla za Checkpoint-e nazvacemo je CP a definisacemo na vrh scripte.
new CP[MAX_PLAYERS];

Znaci jednostavno stavimo prvi marker u komandu i podesimo broj na varijabli CP eto primer neka bude 1 jer tek krecemo te bi to ovako trebalo da bude u komandi za prvi marker.

SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size)
CP[playerid] = 1;

I sada jos samo u public-u OnPlayerEnterCheckpoint treba da definisemo ostatak posla...

if (CP[playerid] == 1) { CP[playerid] = 2; DisablePlayerCheckpoint(playerid); SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size) } // Drugi marker
else if (CP[playerid] == 2) { CP[playerid] = 3; DisablePlayerCheckpoint(playerid); SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size) } // Treci marker
else if (CP[playerid] == 3) { CP[playerid] = 4; DisablePlayerCheckpoint(playerid); SetPlayerCheckpoint(playerid, Float:x, Float:y, Float:z, Float:size) } // Zavrsni marker
else if (CP[playerid] == 4)
{
    // I ovde sada stavis platu i sta jos sve hoces
    CP[playerid] = 0;
}

I to bi bilo to e sada ja sam ti dao primer ti mozes tu kod CP-a da definises i da igrac mora biti u vozilu, takodje ovamo gde gasis i palis nove markere mozes stavljati poruke, ili tajmer ako treba i da zamrzne igraca itd...
Pa svaki mi je posao ovako odradjen i svaki posao radi ne znam sto sad nece

Po ovim kodovima koje si poslao ne vidim da si tako radio :D Ima slicnosti ali nije radjeno na ovaj nacin koji sam ti poslao...

Citat: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–... poslato Jun 16, 2016, 16:38:01 POSLE PODNE
Po ovim kodovima koje si poslao ne vidim da si tako radio :D Ima slicnosti ali nije radjeno na ovaj nacin koji sam ti poslao...
Ja sam rekao da sam radio sve poslove po ovim mojim kodovima, nisi me razumeo

Probaj da sklonis ove definicije branko mislim ne znam sta ti je to uopste mozda ti to pravi problem jer je svuda isto definisano.

Citat: â–... â–† â–ˆ Rudimental â–ˆ â–† â–... poslato Jun 17, 2016, 16:17:17 POSLE PODNE
Probaj da sklonis ove definicije branko mislim ne znam sta ti je to uopste mozda ti to pravi problem jer je svuda isto definisano.
To su vozila posla :D