[POMOC] Komanda

Započeo Huan Escobar, Maj 25, 2016, 18:25:58 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: UP
Detaljan opis problema: Uzeo sam SnichDM FS i ubacio je u mod i napravio CMD za pokretanje DMeventa i za zaustavljanje, ali zelim kada se zaustavi DM event da porta igrace nazad de su bili pre DM eventa, a ne da igraci ostanu na eventu. Probao sam da napravim al mi ne ide. :/ pa ako neko moze da pomogne bio bih jako zahvalan. Hvala.
Dio skripte: http://pastebin.com/KHsYNGEk Evo Pastebin link da bi bilo preglednije.
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

napravis float za x,y,z poziciju te da ih vrati na poziciju de su bili to mozes preko enuma mislim..
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Napravis varijable u koje sacuvas igracevu trenutnu poziciju x, y, z u komandi sa kojom ulazi na dm event i pre nego sto mu postavi novu poziciju a onda kad izadje sa dm eventa da mu postavlja tu poziciju koju si prethodno sacuvao.
Poslednja Izmena: Maj 25, 2016, 19:33:38 POSLE PODNE od Seiz

Ja cu ti malo opsirnije objasniti kako to da sredis posto ne znam da li ces bas sve razumeti samo iz ovoga sto je ophion napisao.
Dakle potrebne su ti 3 float varijable za zapisivanje igraceve kordinate evo ti recimo primer na vrh da stavis.
[pawn]new Float:Teleport[MAX_PLAYERS][3];[/pawn]

Zatim u komandu kojom igrac odlazi na taj event trebas da proveris igracevu kordinatu i da mu zapises x, y i z kako bih ga posle vratio na staru kordinatu, to ces uraditi na sledeci nacin.
[pawn]GetPlayerPos(playerid, Teleport[playerid][0], Teleport[playerid][1], Teleport[playerid][2]);[/pawn]

I za kraj kada se taj event zavrsi jednostavno vracas igraca na staru kordinatu.
[pawn]SetPlayerPos(playerid, Teleport[playerid][0], Teleport[playerid][1], Teleport[playerid][2]);[/pawn]

Ma sve je to u redu al ne umem da napravim kada ugasim event kada je OtvorenDM == 0 da sve igrace izbaci sa DMeventa to meni treba :(

Pa napisi onda lepo sta je problem, pogledaj sta si gore napisao da ti je problem za teleport a sad okreces na drugo.
Ako ti je to problem da kada ugasis event tj. ne znas kako da sklonis igrace sa eventa kad ga prekines jednostavno je...
Potrebna ti je obicna varijabla da li je igrac na tom eventu, predpostavljam da je imas ako nemas napravis obicnu varijablu tipa.
[pawn]new IgracNaEventu[MAX_PLAYERS];[/pawn]

Zatim kada igrac ukuca komandu i ode na event tu postavljas varijablu na 1, ako imas vise evenata onda mozes po nekim IDovima da sredis, mislim samo brojeve menjas 1, 2, 3 itd.. za svaki event poseban broj.
[pawn]IgracNaEventu[playerid] = 1;[/pawn]

Kada se event zaustavi ili ga ti prekines kako si vec uradio onda jednostavno pomocu foreach-a prodjes kroz sve igrace kako bih mogao samo one na eventu da sklonis sa eventa evo ti primer kako bi to uradio.
[pawn]foreach (Player, i) // Provera kroz sve online igrace
{
   if (IgracNaEventu == 1) // Proveri da li je igrac na eventu ili ne
   {
       // Ovde stavljas ostatak tj. onaj teleport koji si zeleo, ako zelis neki text da napises igracu da je event prekinut itd...
        IgracNaEventu = 0; // Postavljas varijablu na 0
   }
}[/pawn]

Rudimental, mislim da smo mu objasnili..

@Huan Escobar  lock temu imas dole opciju

Ne kontam gde da ubacim
[pawn]foreach (Player, i) // Provera kroz sve online igrace
{
   if (IgracNaEventu == 1) // Proveri da li je igrac na eventu ili ne
   {
       // Ovde stavljas ostatak tj. onaj teleport koji si zeleo, ako zelis neki text da napises igracu da je event prekinut itd...
        IgracNaEventu = 0; // Postavljas varijablu na 0
   }
}[/pawn]

napravi timer na 1ms i preko timera da ti to ucitava..

Citat: ophion poslato Maj 25, 2016, 22:22:59 POSLE PODNE
napravi timer na 1ms i preko timera da ti to ucitava..
Nema potrebe to da radi vec kao sto mu je Rudimental napisao tamo gde mu se zavrsava event znaci u komandi kojom stopira event ili gde se vec zavrsava.

Posalji mi u poruci sve zajedno u .pwn pa cu ti uraditi
â"Œâˆ©â"(â—•_â—•)â"Œâˆ©â"

Respect to: (à¥"_à¥") - ČιѕÑ,σ яÑ"кяÑ"αÑ,ινησ - (à¥"_à¥") , [Saw]BloodMaster

â"Œâˆ©â"(â—£_â—¢)â"Œâˆ©â"

Citat: ceLL_ poslato Maj 25, 2016, 22:29:40 POSLE PODNE
Posalji mi u poruci sve zajedno u .pwn pa cu ti uraditi
Tako onda nikad nece nauciti neke stvari ako ce mu neko uvek raditi umesto njega, ako vec hoce da nesto nauci onda je potrebno da se malo potrudi a mi smo uvek tu da mu pomazemo i dajemo savete.

@Tema: Ja sam ti vec napisao gde da ubacis to foreach ali mozda eto nisam precizirao dobro ali evo Seiz jeste.

Znam, i ocekivao sam jedan takav komentar. Ali idem na to da kada mu sada uradim vidi kako treba, sledeci put ce znati, tako ce i nauciti.
â"Œâˆ©â"(â—•_â—•)â"Œâˆ©â"

Respect to: (à¥"_à¥") - ČιѕÑ,σ яÑ"кяÑ"αÑ,ινησ - (à¥"_à¥") , [Saw]BloodMaster

â"Œâˆ©â"(â—£_â—¢)â"Œâˆ©â"