[REÅ ENO] Ubacivanje mape u kucni server

Započeo Jason_Statham, Maj 04, 2016, 15:50:20 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Pošto ja imam problem sa loadovanjem mape u Texture Studiju na kojoj sam odradio texture, ja sam odlučio da drugačije proveravam moje mape. U Texture Studiju, mislim u tom folderu imam sve ono za kućni server, e sada mi je potrebna pomoć da mi objasnite kako da ubacim mapu u kućni server. I može li neko da mi odradi mali deo skripte za stvaranje vozila npr. /veh za stvaranje a /unveh za uništavanje vozila. Gde ja trebam ubaciti kodove mape u pawno u folderu Texture Studija? Ja sam nešto pokušavao ali izbaci neka 3 errora, nzm kako da rešim.
Poslednja Izmena: Maj 31, 2016, 17:06:42 POSLE PODNE od Bryant.

Na OnGameModeInit ubacujes, a sad kodove koje dobijes iz tstudia su malo razbacani i nisu fino slozeni po meni.
BALKAN ELITE - MAPPER

Kao sto je Alford napisao, pod OnGameModeInit ubacujes CreateObject / CreateDynamicObject kodove, a pod OnPlayerConnect ubacujes RemoveBuildingForPlayer kodove.
Sto se tice kodova za stvaranje i unistavanje vozila, za to se moras raspitati u sekciji Razgovor u vezi PAWN skriptanja jer se ja bas ne razumem puno oko skriptanja iako je ta komanda veoma jednostavna, cini mi se.
Za ubacivanje neke mape u Texture Studio vidim da znas u koji se folder stavlja i ostalo, a ako zelis neku novu onda uzmes nov Notepad i nalepis kodove tu, snimis i taj fajl preneses u folder gde se ubacuju mape za Texture Studio.

Jos jedno pitanje. Ima li neka cista skripta, msm kada udjem u pawno sve mi je prazno, nema tih stvari gde bih stavio kodove.

Kada sve to ubacim i idem Compile, izbaci mi 8 errora. http://imgur.com/a/ZQrz9

Molim te da sledeci put u jednom odgovoru napises sva dodatna pitanja koja imas, a ne u tri odgovora.

Sto se tice problema, nisam te bas razumeo sta tacno zelis sada.
Ako zelis da testiras mapu, uzmi neku obicnu skriptu sa ovog foruma i ubaci kako sam ti gore objasnio.
Ukoliko imas uradjenu mapu u JME ili MTA i zelis da je ubacis u Texture Studio onda idi u Notepad, nalepi kodove, sacuvaj i normalno ubaci u odgovarajuci folder Texture Studia.

Citat: Bryant. poslato Maj 04, 2016, 20:32:09 POSLE PODNE
Molim te da sledeci put u jednom odgovoru napises sva dodatna pitanja koja imas, a ne u tri odgovora.

Sto se tice problema, nisam te bas razumeo sta tacno zelis sada.
Ako zelis da testiras mapu, uzmi neku obicnu skriptu sa ovog foruma i ubaci kako sam ti gore objasnio.
Ukoliko imas uradjenu mapu u JME ili MTA i zelis da je ubacis u Texture Studio onda idi u Notepad, nalepi kodove, sacuvaj i normalno ubaci u odgovarajuci folder Texture Studia.
Skinuo sam ono obicno sa samp sajta, samp server ono i tamo u pawno ubacim mapu kako si i rekao i izbaci mi 8 errora, kao sto sam i gore prilozio slike.

Nemoj tu da ubacujes, skini skriptu bilo kog servera u sekciji Gamemode skripte, izbrisi sve mape na u toj skripti i ubaci svoju.
Jednostavno je.

Citat: Bryant. poslato Maj 04, 2016, 22:42:12 POSLE PODNE
Nemoj tu da ubacujes, skini skriptu bilo kog servera u sekciji Gamemode skripte, izbrisi sve mape na u toj skripti i ubaci svoju.
Jednostavno je.
Znaci skinem mod, otvorim folder i tamo u pawno udjem i obrisem mape i ubacim svoju i onda idem Compile i posle samo udjem u server preko tog moda?

Ne. Skines neku skriptu sa ovog foruma, otvoris pawn i otvoris skriptu koju si skinuo, odnosno u pawnu otvoris datoteku .pwn iz Gamemodes foldera.
Tu nadjes linije koje sam ti u prvom odgovoru naveo i ubacis odgovarajuce kodove na njihova mesta. Pre ubacivanja svoje mape izbrisi sve kodove postojecih mapa koje se nalaze iskljucivo ispod te linije odnosno definea ili kako se vec zove, sto znaci da treba samo kodovi tvoje mape da budu ispod jedne i druge linije/definea.

Citat: Bryant. poslato Maj 05, 2016, 20:26:32 POSLE PODNE
Ne. Skines neku skriptu sa ovog foruma, otvoris pawn i otvoris skriptu koju si skinuo, odnosno u pawnu otvoris datoteku .pwn iz Gamemodes foldera.
Tu nadjes linije koje sam ti u prvom odgovoru naveo i ubacis odgovarajuce kodove na njihova mesta. Pre ubacivanja svoje mape izbrisi sve kodove postojecih mapa koje se nalaze iskljucivo ispod te linije odnosno definea ili kako se vec zove, sto znaci da treba samo kodovi tvoje mape da budu ispod jedne i druge linije/definea.
Ja ne mogu da pokrenem kucni server kada skinem neki mod dok ne obrisem texture studio koji je na kucnom. Sta da uradim da bih mogao da udjem?

Ne moras brisati Texture Studio da bi pokrenuo neku skriptu.
Samo iskljuci server.exe kod Texture Studio i pokreni server.exe kod skripte koji si skinuo i gde testiras mapu.
Na kucni moze bezbroj skripti, samo ne sme da server.exe svima bude ukljucen odjednom nego samo onoj skripti koju zelis da koristis na kucnom.

Skinuo sam Athlone mod i kada odradim sve, izbaci mi 1 error - http://imgur.com/ibDCLH1
Sve to lepo ubacim i idem Compile i izbaci ovaj error, nzm kako da resim?

Potrazi neke jednostavnije skripte, skripta navedenog servera nije bas optimizovana i nije laka za upotrebu.
Pronadji skriptu koja nema puno linija, ali ipak ima osnovne komponente.