[PITANJE/SAVET] Vjezbe za tijelo (( otvori za vise... ))

Započeo Muma, April 18, 2016, 23:48:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Znači interesuje me da li neko od vas vježba, tj. ono bildanje znate na sto mislim.. :)

Želio bi da počnem da vježbam (( dizanje tegova, trcanje, sklekove, itd.. )) da sredim malo tijelo, mišiće i tako.. Prije oko 1god. sam mogao trčati 1+km, a sada na 100m se umorim -.- :)

Pa što bi mi vi preporučili, da li da koristim proteine i slične gluposti, što najviše da radim i tako. :)

EDIT: "i tako, i tako, i tako" xD
Poslednja Izmena: April 18, 2016, 23:51:57 POSLE PODNE od ❤ ♛ ᴍᴜᴍᴀ ♛ ❤

Ja ću ti napisati mali roman, pa izvadi sebi najkorisnije što misliš da jeste.

Ako hoćeÅ¡ da se lijepo isteÅ¡eÅ¡, da se iskvarcaÅ¡, gledaj se iz dva pravca. Uvijek postoje dva načina kako da postaneÅ¡ takav, prirodno i "vjeÅ¡tački". Naravno, prirodno je sporije, ali efikasnije. VjeÅ¡tački, brže ali potrebno je održavati to. Ako ćeÅ¡ se pucati plavim srcem, vej i ta sranja, zaboravi da ćeÅ¡ nekada moći napustiti teretanu, a da i dalje imaÅ¡ miÅ¡iće. Evo ja, npr. svaki dan pojedem pola kg mladog posnog sira, pijem mlijeko (moji starci su sa sela, tako da toga imam na izvoz), izbacio sam cigarete, trčim svaki dan po skoro 20 km, i poÅ¡teno napredujem sa izgledom svog tijela. Naravno, moja sreća je bila ta Å¡to sam bio u vojsci, pa sad mogu da izdržim kao konj, a da se ne umorim puno. Pored toga, da bih nastavio to, održavam tako Å¡to sam sebi kupio MultiFit ili MultiGym (sprava koja na sebi ima do 100 kg željeza za dizanje, koÅ¡ta oko 250 do 300 â,¬). Imam svoj program za vježbanje i rad. Postavio bih sliku svog tijela, ali ne želim, da ne pomisli "gospoda" da je to fejk ili Å¡ta već. Naravno, taj program se sastoji od raznih vježbi i popularnog trening programa zvani "Spartanskih 300".

Ako budeš htio, mogu ti pomoći, bitna ti je samo volja, želja i znoj. Lijep pozdrav!

Aham, pa vidjet' cu da li ću koristiti nešto.. Tijelo mi je u fazi razvijanja pa bi počeo sa vježbama, trčim po malo svaku noć, vozim bajs po nekim brdima, počet' cu konzumirat' i mliječne proizvode (( mlijeko, sir.. )) . Ako budem trebao nešto kontaktirat' ću te :)
I hvala Å¡to si odvojio vrijeme i ispisao ovo ;)

btw. sa ovim si me nasmijao jako "pa sad mogu da izdržim kao konj" :D

Ovo je samo mali dio onoga kakav je jedan trening i jedan dan kod mene.

I drago mi je Å¡to jesam, jer svaki treći dan trčim kroz vodu sa 65 kg težine na leÄ'ima, u dužini od 800 metara. U 5 serija po 4 puta, odem i vratim se, Å¡to iz jedne serije doÄ'e da preÄ'em 3200 metara sa 65 kg. Ako si debeo, onda trči da topiÅ¡ masnoću. Nikako ne radi trbuÅ¡njake u nadi da ćeÅ¡ tako skinuti masne naslage na stomaku a ojačati trbuÅ¡ne miÅ¡iće. NE!

Ako si mrÅ¡av, definiÅ¡i sebi ishranu i radi odreÄ'eni dio vježbi i vidjeti ćeÅ¡ rezultate.

Pa imam oko 60KG, (( nisam se vagao oko mjesec dana )) visok sam 1.79, razmišljam da se udebljam oko 10-ak. KG.
Mislim da ne bi bilo loše :) Meni je uglavnom gornji dio tijela važniji (( ruke i trbušni dio ))

Za tu visinu optimalna tezina bi bila oko 72-73kg, sto znaci da ti treba bas dosta da se potrudis, jer 12-13kg je previse tesko nabaciti na normalan nacin.

Nema toga, vaznije ruke i trbusni deo. Kada radis, radis sve, jer je normalno da svi misici dobijaju podjednaku kolicinu krvi i podjednako dele opterecenje, sto znaci, moras da se fokusiras na sve bitnije misice kako bi se formirali i dosli kasnije do izrazaja. Ako radis ruke i trbusnjake, ne smes zanemariti grudi, ledja i ramena, jer je opet stvar estetike i proprocije tela. Sto se tice ishrane, slusati profesionalne trenere bodibildinga ili fitnesa je prava glupost. Pretpostavljam da si jako mlad, stoga, u organizam je pozeljno "trpati" sve sto padne pod ruku, pogotovo hrana bogata proteinima, ali ne smeju se zanemariti ugljeni hidrati i lipidi(masti). Od suplementacije ti nista ne bih preporucio jer si ipak pocetnik, ali ako bi resio da budes sto aktivniji, whey (surutka u prahu) je skroz okej kao dodak nekog energetskog sejka ili sta vec. Kao i svi pocetnici, ti kod kuce mozes da radis standardne vezbe, a to su sklekovi, cucnjevi, napolju popadanja, zgibove. Ako bi isao u teretanu, svakako mozes i pored teretane vec pomenute vezbe da radis. Kardio trenizi su jako bitni, bar 20 minuta trcanja ili voznje biciklom je i vise nego dovoljno. Povrh svega, odmor je jako bitan jer je odmor faza u kojoj se formiraju misici.

Imam ~185 i oko 80kg, ali izrazito brz metabolizam varenja i apsorpije hrane, da ga nemam imao bih pored ovako jake ishrane najmanje 110 kg, a inace nisam mnogo fizicki aktivan (jbg knjiga ne dozvoljava)

Inace, ovo ti pisem iz ugla profesije blize meni, a to je medicina, a sto se tice nutricionizma, to se podrazumeva. Ali u sutini, najbolje bi bilo posavetovati se sa nekim lekarom, tipa nekim specijalistom sportske medicine, ili sa nekim ko je jako dugo u tim vodama. Na forumu ces dobiti uglavnom delimicne odgovore, pretezno laicki napisane.
Poslednja Izmena: April 19, 2016, 02:38:04 PRE PODNE od Aussie
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Samo budi uporan ja isto tako nisam mogao pre pola godine ni 50 metara a da se ne umorim i tako malo po malo sad trcim oko 7-8 km dnevno bez stajanja a da se ne umorim bitno je samo naci neki tempo i trcati tim tempom fora je jos sknuti aplikaciju neku kao Runastic da pratis napredak,  ono zanimljivije bude a ja sam za ovih pola godine 17 kg smrsao imao sam 92 a visok sam 1.80. Znaci samo polako i gledaj da unosis sto vise proteina i ugljeni hidrata i pij dosta vode pa ces videti napredak :)

Citat: Aussie poslato April 19, 2016, 02:36:45 PRE PODNE
Za tu visinu optimalna tezina bi bila oko 72-73kg, sto znaci da ti treba bas dosta da se potrudis, jer 12-13kg je previse tesko nabaciti na normalan nacin.

Nema toga, vaznije ruke i trbusni deo. Kada radis, radis sve, jer je normalno da svi misici dobijaju podjednaku kolicinu krvi i podjednako dele opterecenje, sto znaci, moras da se fokusiras na sve bitnije misice kako bi se formirali i dosli kasnije do izrazaja. Ako radis ruke i trbusnjake, ne smes zanemariti grudi, ledja i ramena, jer je opet stvar estetike i proprocije tela. Sto se tice ishrane, slusati profesionalne trenere bodibildinga ili fitnesa je prava glupost. Pretpostavljam da si jako mlad, stoga, u organizam je pozeljno "trpati" sve sto padne pod ruku, pogotovo hrana bogata proteinima, ali ne smeju se zanemariti ugljeni hidrati i lipidi(masti). Od suplementacije ti nista ne bih preporucio jer si ipak pocetnik, ali ako bi resio da budes sto aktivniji, whey (surutka u prahu) je skroz okej kao dodak nekog energetskog sejka ili sta vec. Kao i svi pocetnici, ti kod kuce mozes da radis standardne vezbe, a to su sklekovi, cucnjevi, napolju popadanja, zgibove. Ako bi isao u teretanu, svakako mozes i pored teretane vec pomenute vezbe da radis. Kardio trenizi su jako bitni, bar 20 minuta trcanja ili voznje biciklom je i vise nego dovoljno. Povrh svega, odmor je jako bitan jer je odmor faza u kojoj se formiraju misici.

Imam ~185 i oko 80kg, ali izrazito brz metabolizam varenja i apsorpije hrane, da ga nemam imao bih pored ovako jake ishrane najmanje 110 kg, a inace nisam mnogo fizicki aktivan (jbg knjiga ne dozvoljava)

Inace, ovo ti pisem iz ugla profesije blize meni, a to je medicina, a sto se tice nutricionizma, to se podrazumeva. Ali u sutini, najbolje bi bilo posavetovati se sa nekim lekarom, tipa nekim specijalistom sportske medicine, ili sa nekim ko je jako dugo u tim vodama. Na forumu ces dobiti uglavnom delimicne odgovore, pretezno laicki napisane.
Pa i nije toliko tesko jer ja nisam bas nesto prije mnogo toga jeo, tacnije neku laksu hranu 2-3x na dan, ali poceo sam da 'trpam' sve sto mi padne po ruku kao sto si i rekao i danas sam se vagao imam 59KG vjerujem da ce malo brzi ici s obzirom koliko jedem zadnjih par dana.. :)
Poceti cu ipak koristiti whey, itd, a kod kuce radim sklekove kad mogu i koliko mogu, takodje' trcim i vozim bajs (( 'malo' forsiram nozne misice ali moram )).. :)

Citat: Shoorty poslato April 19, 2016, 02:44:13 PRE PODNE
Samo budi uporan ja isto tako nisam mogao pre pola godine ni 50 metara a da se ne umorim i tako malo po malo sad trcim oko 7-8 km dnevno bez stajanja a da se ne umorim bitno je samo naci neki tempo i trcati tim tempom fora je jos sknuti aplikaciju neku kao Runastic da pratis napredak,  ono zanimljivije bude a ja sam za ovih pola godine 17 kg smrsao imao sam 92 a visok sam 1.80. Znaci samo polako i gledaj da unosis sto vise proteina i ugljeni hidrata i pij dosta vode pa ces videti napredak :)
Naravno da cu biti uporan, imam tu aplikaciju vec ali nisam je koristio..

Hvala vam za 'podrsku' :D

Za kondiciju kreni da trcis i to ce ti dosta znaciti i za teretanu.
Kad budes kretao u teretanu nadji nekog iskusnog trenerea koji ce ti dati dobre treninge i savete sta da ispravis/poboljsas.

Neke osnovne stvari koje bi trebalo da radis u teretani su benc masina,cucanj (za pocetak neka bude 20kg,znaci samo sipka),zgibovi i propadanja.To ti je dovoljno prvih mesec dana i polako povecavas tezinu i za benc i za cucanj.
Kod kuce uvece mozes da radis serijski sklekove i trbusnjake,nebi bilo lose da radis izdrzaje oni ce ti pomoci da zategnes liniju.Vise o ovim izdrzajima cu ti napisati veceras kad se vratim iz skole sad nemam vremena. ;)

Pa sad imam obaveza u RL ( skola, i jos neke stvari ) pa nemam vremena da idem u teretanu, jer izvlacim sto bolje ocijene u skoli, kad pocne raspust tad' cu ici :) Za izrazaje nemam pojma sto je to, pa napisi kad vidis ovo :D

Inace da li preporucujete neku borilacku vjestinu i koju ? :)

Dok nisi u mogucnosti da ides u teretanu,radi kod kuce ove vezbe.
20 sklekova pa 10 sekundi pauza i onda 15 trbusnjaka.To ti je jedna serija,takve tri treba da odradis,izmedju svake pauza od 30 do 60sekundi.

Posle toga odradis ove izdrzaje sto sam ti rekao.
Imas cetiri poze i svaku treba da radis po 30 sekundi (imas sliku dole) znaci  ukupno 60,cim ti istekene 30 posle prve poze radis drugu i to ti je jedna serija.Takve treba isto tri i pauzu isto oko 1 minut.
Kako se budes privikavao na ove izdrzaje probaj da povecavas duzinu,da svaku pozu radis po 45sekundi pa nakon mozda 2 nedelje po 1 minut itd.

Ako ti jos nesto treba javi,pomocicu koliko mogu.

Posto se i ja bavim malo teretanom(zbog prijemnog) red bi bio da ostavim i ja svoje utiske i "iskustvo".... :D

Elem, kao sto su gore vecina naveli treba ti taj neki uvodni deo, gde ces svoje telo da naviknes na opterecenje.(Recimo ima pajsera dodje prvi dan u gym i odmah se uhvati za mrtva dizanja i cucnjeve sa sipkom na ledjima + 50kg tegova....)
I jos nesto, pre, pre, pre svega je bitno da znas da kontrolises rad svog srca to jest da znas da dises prilikom dizanja veceg opterecenja ili u suprotnom ako budes ne pravilno radio mozes srce da ostetis. Kako pravilno disati? Evo recimo radis benc(ili kako neki kazu BENDZ.....), legao si na klupu, zauzeo stav da zapocnes sa radom, uzimas sipku, onda sipku spustas ka grudima a ujedno tada uzimas kiseonik, nakon toga izbacujes sipku gore a samim tim i onda kiseonik izbacujes. Znaci kada se napinjes izdises a kada spustas teg/sipku udises.
Nakon sto si ovo savladao pravilno disanje trebas osmisliti svoj jedan trening(moze ti pomoci neko strucno lice u teretani/vlasnik/trener....), recimo moj pocetni trening u teretni svodio je se na sklekove, zgibove, trbusnjake, izdrzaje i neke sprave bez velikog opterecenja(gotovo i da nema opterecenja), a to su lat masina, skog klupa(za biceps)..... Sve ove vezbe radio sam po 3 serije i po 10 ponavljanja, vremenom sa povecavao ponavljanja na 15. Nakon sto si uveo svoje telo u tu neku fazu napora mozes krenuti polako da radis sa tegovima. Eh sad, pitanje je da li ti zelis masu(masa je mama! :) )ili definiciju? Ja sam recimo radio i radim 1 mesec definiciju 1 mesec masu i sve tako..... Ako radis definiciju onda radi sa manjom tezinom ali vise ponavljanja i serija a ukoliko radis masu radis 3 serije zagrevanje sa nekom optimalnom tezinom samo da se zagrejes i nakon toga 4 i 5 seriju stavis toliko tezine da uradis 4-6 ponavljanja, znaci za 7 bukvalno da se cimas da uradis.....
Takodje je bitno da u svoj jedan trening povezes sve delove tela, to jest da svaki misic bude aktivan. Ima frajera koji kazu "ma kakve noge, nemoj dzabe to raditi...", to je apsolutno pogresno. Bukvalno treba da se aktivira svaki misic, od glave do pete....
To bi bilo nesto kratko, izneo sam ti skoro sve sto mi je profesor to jest trener pricao i ukazivao gde gresim. Takodje ako ti bude trebao plan rada mozes kontaktirati preko PP-a. :)
I da, jos nesto, molim te BEZ hemije. Moj drug je koristio kreatin i jedino sto dobijes jeste malo vise snage i dobije malo u masi, ali ako pauziras kao taj moj drug sve to nestane kroz odredjeni vremenski period. Ovo mi je i on sam rekao. Tako da bez suplemenata i ostalis sranja, pre treninga jedi neke pahiljice, voce(nesto lagano), a posle treninga idi na meso i nesto kuvano(domace naravno). Takodje bez gaziranih i alkoholnih pica(ja to pricam a "ubijem" se ko zvecka.....:D )
Tako da samo cepaj! :)

Obzirom da nisam krenuo u teretanu hvala ti sto si mi dao par prijedloga u vezi toga.
Masu naravno :D
Radim sklekove, trbusnjake poceo sam i izrazaje, kao sto si i napisao, kad udjem u tu neku formu preci cu i na tegove i teze stvari.

btw. Hvala vam svima sto ste odvojili vrijeme i ispisali "romane" takodje' dali mi volju za vjezbama, treningom jer 99% bi grijesio u stvarima koje ste vi napisali da nisu ispravne itd.. :)
Poslednja Izmena: April 19, 2016, 23:56:25 POSLE PODNE od ❤ ♛ ᴍᴜᴍᴀ ♛ ❤