pomoc = TUT slike

Započeo Ante_Dracar aka Lopa, Jul 16, 2010, 20:40:59 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

ovo ovako imam GM-croatian mafi rpg   i sada na tom GM kad pocme totorijal nema slika,a mene zanima kako da ih stavim...
ukoliko treba bolje pojasnit recite...

hvala unaprjed...

sta mislis SetCameraPos kako livec
kao da ide tut i dati se vide baze ili nesto jel to mislis ili ?

da,znaci kad se registriran i sve ostalo krene ti tut od RP pravilima,i sada mene zanima kako da npr kad objsnjava   DM  na serveru  da ima slika iz toga svega u pozadini od baze lcn npr...

xexe pa barem ti je to lagano tj.nadjes dio tut gdje oces da to ubacis i u tom dijelu postavis  SetPlayerCameraPos(playerid, x,y,z);
               SetPlayerCameraLookAt(playerid,x,y,z); i to ti je sva mudrost...usput ovo prvo ti pokazuje odakle ce kamera da gleda recimo sa neke kuce...dok ovo drugo ti pokazuje tacno mjesto gdje ce kamera da gleda...eto ti
Uskoro otvaranje servera.Svi ljudi sa Balkan Samp foruma su pozvani

evo kralju napravio sam kao sto si reka ali imam problem...

znaci otisao sam u igru dosao do tog mjesta (slike) i kucao /save,onda sam otisao u folder gta san andreasa i u save this pozicion i iz toga svega izvukao ovo AddPlayerClass(147,-1573.9580,922.1779,7.1975,274.7098,0,0,0,0,0,0); // iz ovoga cjelog broja sam izvukao kordinate x,y,z -1573.9580,922.1779,7.1975 i doda u pawno tamo kada krece TUT dakle dodao sam ovo...
SetPlayerCameraPos(playerid, -1573.9580,922.1779,7.1975);

ali kada mi krene tut nece da mi pokaze tu sliku...

hvala unaprjed...

Moras jos dodat:
SetPlayerCameraLookAt(playerid,x,y,z);
Znaci npr. Stavia si  SetPlayerCameraPos(bla,bla) na pd(amo rec), i sad oces da ti gleda na onaj mini bazen ispird pd-a...Kad stavis setplayetcamerapos moras otic do tog bazena i tu isto save koordinate...I onda te koordinate stavis pod SetPlayerCameraLookAt...

Nadam se da si svatija....[/b]

opet neko sranje,kad dodje na taj dio TUT-a samo mi potamni slika,ili pobjeli zavisi kako kad...
evo pogledajte jeli to ovako triba bit...
else if(TutTime[i] == 7)
    {
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTBLUE, "|____ Meta Gaming(MG) ____|");
}
    else if(TutTime[i] == 8)
    {
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "MG je mjesanje OOC u IC chatu.");
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "Dakle, mjesanje chata ne vezanog za vritualni zivot sa chatom koji je");
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "vezan. Uvijek koristite /b ako imate nesto reci u OOC-u. Svi ostali");
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "chatovi su za IC.");
                    SetPlayerCameraLookAt(playerid, -2018.7335,277.4061,33.3524);
}

znaci kada dodje dio tuta kada triba pokazat sliku slika se ne pokaze nego se samo malo slika pomane u neku stranu...

Citat: Ante_Dracar aka Lopa poslato Jul 17, 2010, 15:51:46 POSLE PODNE
opet neko [cenzura],kad dodje na taj dio TUT-a samo mi potamni slika,ili pobjeli zavisi kako kad...
evo pogledajte jeli to ovako triba bit...
else if(TutTime[i] == 7)
    {
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTBLUE, "|____ Meta Gaming(MG) ____|");
}
    else if(TutTime[i] == 8)
    {
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "MG je mjesanje OOC u IC chatu.");
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "Dakle, mjesanje chata ne vezanog za vritualni zivot sa chatom koji je");
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "vezan. Uvijek koristite /b ako imate nesto reci u OOC-u. Svi ostali");
        SendClientMessage(i, COLOR_LIGHTGREEN, "chatovi su za IC.");
                    SetPlayerCameraLookAt(playerid, -2018.7335,277.4061,33.3524);
}

znaci kada dodje dio tuta kada triba pokazat sliku slika se ne pokaze nego se samo malo slika pomane u neku stranu...

xaxa ljudino a da ti nisi slucajno zaboravio da stavis nesto slicno ovom:SetPlayerCameraPos(playerid,x,y,z) tj zapravo odakle ta tvoja kamera gleda...pozz

ma bilo sta da od to dvoje stavin nece da mi se prikaze,ali jesan li nesto drugo zaboravia iman CROATIAN MAFIA RPG  mod mozda na njemu ne moze :'( ??? ;)

Evo pogledaj kako je meni u GF modu...:
else if(TutTime[i] == 25)
    {
        SetPlayerPos(i, 1516.9541,-1667.5620,-5.00);
        SetPlayerCameraPos(i, 1527.0018,-1674.5841,30.5015);
SetPlayerCameraLookAt(i, 1553.9893,-1675.5515,16.1953);
SetPlayerInterior(i, 0);
        SendClientMessage(i, COLOR_GREEN, "~ Los Santos Police Department ~");
        SendClientMessage(i, COLOR_WHITE, " ");
        SendClientMessage(i, COLOR_GREENYELLOW, "LSPD i FBI su u gradu radi vase zastite...");
        SendClientMessage(i, COLOR_GREENYELLOW, "Ljudi koji pocine zlocin zavrsit ce u zatvoru...");
        SendClientMessage(i, COLOR_GREENYELLOW, "Ukoliko zatrebate policiju ili hitnu pisite /call 911.");
    }

tnx,sada mi ide,ali ako mi mos objasnit sta znaci koji red...

SetPlayerPos(i, 1516.9541,-1667.5620,-5.00);
SetPlayerCameraPos(i, 1527.0018,-1674.5841,30.5015);
SetPlayerCameraLookAt(i, 1553.9893,-1675.5515,16.1953);
SetPlayerInterior(i, 0);

vidim da ima puno ovih kordinata pa mi nije jasno sto koja kordinata sluzi.znx unaprjed...

SetPlayerPos(i, 1516.9541,-1667.5620,-5.00); //stavlja igraca na tu kordinatu ||| playerid,X,Y,Z
SetPlayerCameraPos(i, 1527.0018,-1674.5841,30.5015); //Stavlja igracevu kameru na te kordinate ||| playerid,X,Y,Z
SetPlayerCameraLookAt(i, 1553.9893,-1675.5515,16.1953); //Rotira igracevu kameru na te kordinate ||| playerid,Xrotacija,Yrotacija,Zrotacija
SetPlayerInterior(i, 0);//Stavlja igracev interior id na 0 ||| playerid, IDinteriora

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
Citat: [GF]Alive poslato Jun 24, 2010, 18:20:19 POSLE PODNE
Paizte ljud mozda je KayLoger! ! !
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

Citat: LordShigi poslato Jul 25, 2010, 12:02:06 POSLE PODNE
SetPlayerPos(i, 1516.9541,-1667.5620,-5.00); //stavlja igraca na tu kordinatu ||| playerid,X,Y,Z
SetPlayerCameraPos(i, 1527.0018,-1674.5841,30.5015); //Stavlja igracevu kameru na te kordinate ||| playerid,X,Y,Z
SetPlayerCameraLookAt(i, 1553.9893,-1675.5515,16.1953); //Rotira igracevu kameru na te kordinate ||| playerid,Xrotacija,Yrotacija,Zrotacija
SetPlayerInterior(i, 0);//Stavlja igracev interior id na 0 ||| playerid, IDinteriora

e momak de molim te cuti malo...gdje si ti vidjeo da SetPlayerCameraLookAt predstavlja rotaciju kamere xaxaxaxa to ti je mjeso gdje kamera gleda noobe jedan...xDDDD

No comment.... A sta je drugo rotacija nego ono na što kamera gleda. Isuse bože treba vama sve crtat.

RESPECT 4 EVER: John, GLC,bAndzi, Nikola, Sop, Zoki, Bruno_Venuti, Mele, Luka P,ExtremePower,Wang(neki kineski frajer)

NAJBOLJI CITATI:
Citat: [GF]Alive poslato Jun 24, 2010, 18:20:19 POSLE PODNE
Paizte ljud mozda je KayLoger! ! !
MOJI RADOVI:
[FS]Trofeji

e nemoj se sad izvalciti xaxaxa...rotacija je promjena ugla kamere tj da se kamera pogleda a cameralookat to ti je mjesto gdje kamera gleda recimo uzmes neki ulaz snimis kordinate i onda postavis i onda kamera iz tamo neke pozz gleda na ta vrata....najbolja provala:setcameralookat to ti je rotacija ....NOOB...xD