Visina tela

Započeo SlavicBeast, Mart 22, 2016, 18:57:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Poznato je da je visina tela jako bitna, pogotovo za mladje i starije tinejdzere (period od 14 do 20 i kusur godina) jer ona odredjuje sve predispozicije za dalji zivot, tipa kojim cete se sportom baviti i tako dalje.
Medjutim, mnogi su u nedoumici koliko su zapravo visoki, te ne mogu da odrede svoju visinu, koja u principu NIKADA ne moze biti ista, jer varira svakodnevno u nekim granicama normale. Razlikujemo tri dnevne visine: jutarnju (out of bed), visina koja se meri u podne (nekoliko sati nakon ustajanja) i visina pred spavanje, ali, tu je i prosek visina, tj, jutarnja+vecernja/2=visina tela.

Za koju varijantu se vi odlucujete? Da li ce to biti jutarnja (koja je bez dileme i po svemu sudeci prava visina tela, "idealna") ili ove ostale?

Glasajte!
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Po meni je nekako "bolje" izvuci neki prosek kao sto si i sam naveo gore. :)
Takodje sam procitao negde da je covek najvisi ujutru a najnizi uvece, tako da je negde ok da izvucemo neki prosek iz svega toga.
Inace visok sam celih 192cm. :D

Citat: Deci poslato Mart 22, 2016, 19:12:32 POSLE PODNE
Takodje sam procitao negde da je covek najvisi ujutru a najnizi uvece, tako da je negde ok da izvucemo neki prosek iz svega toga.

179 :D

Ja sam generalno u nedoumici izmedju jutarnje i onog tzv. realnog proseka. Nekako mi dnevna/vecernja visina ne pase, jer se od premora, hodanja, stajanja, sedenja, uz prisustvo gravitacije, vrsi se kompresija na kicmeni stub i tu se gubi u proseku 1-2cm visine.
Jutarnja visina bi trebalo da bude ona prava visina tela jer smo to u stvari mi, dok bi prosek verovatno posluzio kao odgovor na necije pitanje "Koliko si visok?". Iskreno, ja uvek govorim jutarnju, a to je ~184,5-185 :)
"SlavicBeast Steam Signature - SteamId for slavicbeast, real name Nikola"

Ne znam bas, ja se drzim te vecernje visine, a to je 185cm :)

Najbolja je visina jutarnja, cuo sam tako. Moja visina iznosi 195 cm :)
Srecu cine male stvari i veliko pivo!
x3M-Gaming USKORO!

Jutarnja, ali ukoliko postoje odredjene predrasude, prosek je najbolje resenje
Postoji cak i ona caka, da se sirina kukova(karlice) pomnozi sa 2 i to je uglavnom visina tela (naravno, ukoliko su proporcije tela normalne) :)