[Pomoc] Poruke

Započeo Tosic ツ, Mart 13, 2016, 13:59:38 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: od 0
Detaljan opis problema: kako da nemstim da se poruke mogu videti u odredjenom rangeu?
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /

Kakve poruke u chatu ili nesto drugo?

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

Jap u chatu poruke da se mogu videti u nekom rangeu (krugu)

if( IsPlayerInRangeOfPoint( playerid, range, X, Y, Z )) {
           //ovde trebas da stavis sta se dogadja ako je u odredjenom radiusu
}
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.

Mislim da to nije to. Ja znam sta sa tim mogu da dobijem ali to nije ovo sto ja hocu il ja bar tako mislim

Onda daj detaljan opis tvog problema.
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.

Kada kuca neko poruku u cet ja necu da tu poruku vide svi igraci na serveru nego samo oni u nekom krugu tj rangeu

To je to sto sam ti poslao, samo postavi foreach da proveri sve igrace..

if( IsPlayerInRangeOfPoint( playerid, range, X, Y, Z )) //ovdje postavis koridnante gde oces da to uradis primer 222.222,32333.2333,23334.2233 , imas i da dodas regiunu primer: las vegas - park centar
{
           // dodaj teksta u sta se dogadja u tom regionu
}
else SCM(playerid, WHITE, "Niste u regiunu gde treba to da se radi TEXT ukucaj");/// to mozes postaviti ako se radi u komandama]
Poslednja Izmena: Mart 13, 2016, 16:43:06 POSLE PODNE od Ilcev321

Citat: Ilcev321 poslato Mart 13, 2016, 16:42:05 POSLE PODNE
if( IsPlayerInRangeOfPoint( playerid, range, X, Y, Z )) //ovdje postavis koridnante gde oces da to uradis primer 222.222,32333.2333,23334.2233 , imas i da dodas regiunu primer: las vegas - park centar
{
           // dodaj teksta u sta se dogadja u tom regionu
}
else SCM(playerid, WHITE, "Niste u regiunu gde treba to da se radi TEXT ukucaj");/// to mozes postaviti ako se radi u komandama]

Nekontam sto pises kad neznas. Procitaj sta hocu. Hocu da napravim da se poruka moze prenositi u odredjenom rangeu a ne da mi neko sad npr iz SF cuje poruke u LS

Ovako nesto napravis
GetPlayerPos(playerid, Pos[0], Pos[1], Pos[2]);
	foreach(Player, i)
	{
	    if(IsPlayerInRangeOfPoint(i, 20.0, Pos[0], Pos[1], Pos[2]))
	    {
	        format(string, sizeof string, "%s : ", playerid, text);
	        SendClientMessage(i, COLOR_WHITE, string);
		}
	}

Ovo bi msm trebali pod Onplayertext

"They have computers, and they may have other weapons of mass destruction."

aaa svatio sam te kad pises sa nekom u chatu da ne se posajle ono niz celom gradu tuku u regiunui gde sajles poruke

Bas niko nezna? Svaki mod to ima