[problem] spawn/kill

Započeo Darko Atanasovic, Februar 22, 2016, 14:47:30 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:moju
Detaljan opis problema:pa zelim kada umrem (/pkill) da me da u org/bandu/mafiju t.e u bazu gde sam inv ali kad umrem /pkill dade me na spawnu na aeodromu , sta treba da napravim kada umrem da me spawne u bazu a ne na spawnu
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Citat: Darko Atanasovic poslato Februar 22, 2016, 14:47:30 POSLE PODNE
Detaljan opis problema:pa zelim kada umrem (/pkill) da me da u org/bandu/mafiju t.e u bazu gde sam inv ali kad umrem /pkill dade me na spawnu na aeodromu , sta treba da napravim kada umrem da me spawne u bazu a ne na spawnu
Dio skripte:
pokusaj naci komandu /changespawn /promenispawn ili slicno vrv imas komandu :P

Citat: Mr.Gordon poslato Februar 22, 2016, 15:41:47 POSLE PODNE
Citat: Darko Atanasovic poslato Februar 22, 2016, 14:47:30 POSLE PODNE
Dio skripte:
pokusaj naci komandu /changespawn /promenispawn ili slicno vrv imas komandu :P
Nemam /changespawn, /promenispawn poradi to sto imam problem sa cmd ne mogu da povrzem i zato sad pitam

Nadji u skripti fuknciju kada udjes na server gde te spawna, kada nadjes verovatno ima pSpawn ili slicno, onda preko toga napravis komandu /changespawn i stavis npr u dialog.Ako izabere "Spawn organziacija" ti stavis da mu ta varijabla pSpawn ide npr na 5.Onda se vratis na proveru spawna i dodas:
[pawn]
if( PI[ playerid ][ pSpawn ] == 5 ) {
       SpawnPlayer( playerid ) ;
       SetPlayerPos( ... ); //vidi kako ti je radjeno za ostalo pa dodaj sta je potrebno
}
[/pawn]
Poslednja Izmena: Februar 23, 2016, 20:04:42 POSLE PODNE od Mr. Letic
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.

Citat: Mr. Letic poslato Februar 23, 2016, 20:02:45 POSLE PODNE
Nadji u skripti fuknciju kada udjes na server gde te spawna, kada nadjes verovatno ima pSpawn ili slicno, onda preko toga napravis komandu /changespawn i stavis npr u dialog.Ako izabere "Spawn organziacija" ti stavis da mu ta varijabla pSpawn ide npr na 5.Onda se vratis na proveru spawna i dodas:
[pawn]
if( PI[ playerid ][ pSpawn ] == 5 ) {
       SpawnPlayer( playerid ) ;
       SetPlayerPos( ... ); //vidi kako ti je radjeno za ostalo pa dodaj sta je potrebno
}
[/pawn]
http://prntscr.com/a73k52 evo ga default spawn , kako da napravim sad kad se ulogujem da me spawne u bazu na pr u pd ili kad umrem da me da u bazu a ne kod civilia?

Stavis proveru ako je pSpawn broj koji ti stavis kada biras spawn za org da ga spawna na odredjene koordinate ( SetPlayerPos ).
You have enemies? Good. That means you've stood up for something, sometime in your life.

Napraviš komandu /changespawn i kada je ukucaš da ti pokaže dialog preko kojeg možeš da izabereš gdje da te spawna, kuća,stan,org.
Kada izabereš org napraviš da mu stavlja varijablu na broj 3, zatim kada je igrac na spawnu napraviš provjeru, ako mu je ta vraijabla u vrijednosti broj 3 da mu stavis poziciju ispred neke org.
Jel to komplikovano ?