[C++][Tutorial]Mijenjanje naziva default naredbi

Započeo Dox, Februar 10, 2016, 01:26:39 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Dox

*

Ime rada: Mijenjanje naziva default naredbi
Vrijeme izrade: par minuta
Video: https://www.youtube.com/watch?v=bL8a73LFca0
Opis rada: Ima sve u videu, pokazano je kako promjeniti nazive vec zadanih naredbi u C++, a takodjer je tu i mini-uvod u C++ i CodeBlocks. Planiram redovno snimati za youtube tutoriale vezane za C++ od onoga najlaksega pa prema tezem logicno :):)

Pohvala za trud, ali vec ako planiras da snimas C++ za pocetnike zasto krenuti od konstanti? Ne znam da li sam ikada video ikoga da je uzeo da je promenio naziv funckije uz pomoc `#define` . To se koristi uglavnom za konstantne, isto tako mislim da je to beskorisno i obterecenje za procesor. Define je preprocesor i on direktno utice na procesor. Sa 1-2 manje vise to se nece osetiti, ali kada bi to radio za svaku funkciju koju zelis da menjas bio bi problem. Predlazem ti da krenes da objasnjavas od samog pocetka I/O. Ako vec zelis da promenis ime postojece funkcije jednostavno napravi novu funkciju koja poziva tu koju zelis. Na primer:

int poredicstring(const char * str1, const char * str2 )
{
return strcmp(str1, str2);
}

P.S. U vezi sa C++ se kaze ispravno.

“Without requirements or design, programming is the art of adding bugs to an empty text file.” - Louis Srygley

Dox

*

Citat: Wiruspwns poslato Februar 10, 2016, 11:34:56 PRE PODNE
Pohvala za trud, ali vec ako planiras da snimas C++ za pocetnike zasto krenuti od konstanti? Ne znam da li sam ikada video ikoga da je uzeo da je promenio naziv funckije uz pomoc `#define` . To se koristi uglavnom za konstantne, isto tako mislim da je to beskorisno i obterecenje za procesor. Define je preprocesor i on direktno utice na procesor. Sa 1-2 manje vise to se nece osetiti, ali kada bi to radio za svaku funkciju koju zelis da menjas bio bi problem. Predlazem ti da krenes da objasnjavas od samog pocetka I/O. Ako vec zelis da promenis ime postojece funkcije jednostavno napravi novu funkciju koja poziva tu koju zelis. Na primer:

int poredicstring(const char * str1, const char * str2 )
{
return strcmp(str1, str2);
}

P.S. U vezi sa C++ se kaze ispravno.

Istina je ovo sto si rekao da opterecuje procesor, ali jednostavno sam na samom pocetku htio pokazati onima koji se groze kad vide kodove da ne mora sve biti tako, nego da mogu kreirati po svojoj volji. A u vezi pozivanja funkcije, to bi objasnio kad dodem vec do funkcija, rekurzivnih funkcija, itd.  Inace hvala na komentaru i prijedlozima. :D