[REÅ ENO] Izmena vec uradjenih mapa

Započeo Tosic ツ, Decembar 30, 2015, 19:30:10 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pa eto sam naslov kaze.. Kako? Novi sam u mapanju pa pitam :D
Poslednja Izmena: April 06, 2016, 21:25:39 POSLE PODNE od Bryant.

U Map Editoru ako mapas kopiras kod i odes import paste i eto ubacuje objekte onda ti uredjuj :)
Samo da znas (nezz mozda vec znas) texture ti se ne vide u map editoru
Big respect for Ino42O

Hvala a imam jos jedan prob kad udjem u map editor u mta konektuje kao na server i sve crno nis ne prikazuje..

Cek polahko nije ti isto MTA i Map Editor bolje ti je koristi map editor
Big respect for Ino42O

Nezz tacno ali ti se to dodaje preko texture studia
Big respect for Ino42O

Evo objasnicu ti nacin na koji vecina mapera menja vec uradjene mape.
Sve sto ti je potrebno jesu kodovi uradjene mape i Map Editor, po zelji.

Ako si nasao na internetu neke kodove zeljene mape potrebno je da udjes u pawno koji mozes pronaci u folderu Pawno bilo kojeg server foldera, a zatim kliknuti na list koji je prvi na spisku gore u meniju, pojavice ti se neki kodovi, ali te kodove ti izbrisi sve i zatim samo nalepi kodove zeljene mape tu i sacuvaj pomocu slike diska gore u meniju na zeljenu lokaciju.
Zatim udji u Map Editor i idi Import Map, u ovom slucaju je u pitanju Jernejl's Map Editor, za MTA Map Editor nisam siguran kako to ide.

Znaci samo kopiras negde kodove mape i ubacis ih u Map Editor, a nakon izmene sacuvas pomocu Show Codes i Export Map. :)

Znam raditi u pawnu al u mapanju nikad se nisam oprobao al hvala u svakom slucaju..

I jel mi mozes objasniti kako tekst na objekte stavljati i takodje u cemu je bolje raditi map editor ili mta?

Citat: expressoboy123 poslato Decembar 30, 2015, 21:51:22 POSLE PODNE
I jel mi mozes objasniti kako tekst na objekte stavljati i takodje u cemu je bolje raditi map editor ili mta?

Pogledaj OVAJ tutorijal gde je sve lepo objasnjeno s cim i kako raditi tekstove po objektima.
U cemu je bolje? To zavisi od tebe, probaj sa oba, mozes da biras izmedju Jernejl's Map Editora ( koji vecina koristi ) i MTA Map Editora. Link za skidanje oba programa mozes pronaci u ovom podforumu. :)

Citat: expressoboy123 poslato Decembar 30, 2015, 21:54:02 POSLE PODNE
I kako bih actore ubacio?

Sto se tice njih, ovaj podforum ne sluzi za takve stvari, to spada u skriptanje i ja se bas ne razumem u to niti sam ikada koristio actore, tako da se za to moras obratiti u drugom podforumu :)

Citat: Bryant. poslato Decembar 30, 2015, 22:49:58 POSLE PODNE
Citat: expressoboy123 poslato Decembar 30, 2015, 21:51:22 POSLE PODNE

Pogledaj OVAJ tutorijal gde je sve lepo objasnjeno s cim i kako raditi tekstove po objektima.
U cemu je bolje? To zavisi od tebe, probaj sa oba, mozes da biras izmedju Jernejl's Map Editora ( koji vecina koristi ) i MTA Map Editora. Link za skidanje oba programa mozes pronaci u ovom podforumu. :)

Citat: expressoboy123 poslato Decembar 30, 2015, 21:54:02 POSLE PODNE
I kako bih actore ubacio?

Sto se tice njih, ovaj podforum ne sluzi za takve stvari, to spada u skriptanje i ja se bas ne razumem u to niti sam ikada koristio actore, tako da se za to moras obratiti u drugom podforumu :)
Hvala ti mnogo brate..