[REÅ ENO] Problem sa bojama u Texture Studiu

Započeo Nochi Magadavo, Decembar 01, 2015, 11:58:12 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Znaci imam mapu i kada idem da stavi /mtcolor piše mi invalid hex color, ja ukucam /mtcolor 0 0xffff00000 i isto mi izbacuje. Ako neko zna riješenje bio bi mu zahvalan :)
Poslednja Izmena: April 06, 2016, 21:28:39 POSLE PODNE od Bryant.
Mapper : SLOBODAN
Trenutni server: Ghetto .
Project : Vendetta OGC.

Prvo postaj po pravilima
a drugo ne pise se  0xffff00000  hex color nego ovako #FFFFFF - plus moras dodati 2 nule  #FFFFFF00

public OnPlayerDisconnect(playerid, reason)
{
  Ban(playerid);
  return 1;
}

Trazim Pomocnog Skriptera za skriptu od Nule tko je voljan PM me

Zamolio bih te da sledeceg puta kontaktiras mene kako bih ja otvorio proslu temu koju si zapoceo i tamo postavio ti tvoje pitanje.

Sto se tice samog problema, kod ti ne valja.
Svaki kod boje ima 9 brojeva, primera radi bela boja ciji je osnovni kod 0xFFFFFFFF.
Ukoliko zelis neku drugu boju, onda odes na sajt www.colorpicker.com izaberes zeljenu boju i kopiras kod koji se nalazi iznad palete sa bojama.
Taj kod ubacis posle 0xFF, iz toga mozes zakljuciti da je osnova 0xFF i da se to uvek pise tako i uglavnom se nikada ne menja.
Opet radi primera, probacemo plavu boju ciji kod uz pomoc gore navedenog sajta glasi 0xFF1336D4.

Nadam se da sam ti pomogao koliko toliko, tako da sledeci put pazis kako kod upisujes :)

Citat: Bryant. poslato Decembar 01, 2015, 17:33:05 POSLE PODNE
Zamolio bih te da sledeceg puta kontaktiras mene kako bih ja otvorio proslu temu koju si zapoceo i tamo postavio ti tvoje pitanje.

Sto se tice samog problema, kod ti ne valja.
Svaki kod boje ima 9 brojeva, primera radi bela boja ciji je osnovni kod 0xFFFFFFFF.
Ukoliko zelis neku drugu boju, onda odes na sajt www.colorpicker.com izaberes zeljenu boju i kopiras kod koji se nalazi iznad palete sa bojama.
Taj kod ubacis posle 0xFF, iz toga mozes zakljuciti da je osnova 0xFF i da se to uvek pise tako i uglavnom se nikada ne menja.
Opet radi primera, probacemo plavu boju ciji kod uz pomoc gore navedenog sajta glasi 0xFF1336D4.

Nadam se da sam ti pomogao koliko toliko, tako da sledeci put pazis kako kod upisujes :)
Nije to to, znam šta asm prošli put postavio :) Ovo nije ista tema, nego onda sam imao problem sa textom. Sada imam problem sa stavljanjem boje na objekat, znaci izmapam npr. Mozzart kladionicu i nmg neki objekat staviti u plavo.
Mapper : SLOBODAN
Trenutni server: Ghetto .
Project : Vendetta OGC.

Nema veze sto nije isti problem, moze biti neograniceno razlicitih problema u jednoj temi, time ima manje spama i optimizujemo forum.

Objasnjeno ti je gore kako da stavis pravilno kod, na slici koju si postavio gore nije bio dobro unet kod i zato ti nije htela boja.
Probaj ponovo, ali ovaj put pravilno unesi kod za zeljenu boju.