Oproštajni post :)

Započeo Denim SA:MP, Jun 14, 2013, 17:09:47 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Nešto o mojoj samperskoj/skripterskoj karijeri:

Ja sam saznao za samp oko 2007 godine gdje su me jarani iz razreda nagovorili da počnem igrati samp na RP serveru (nažalost zaboravio sam ime servera) i nakon nekog vremena sam saznao za CH i počeo sam tamo igrati (igrao sam na CH od 2008 pa sve do 2010/11 godine) i pošto me je počeo smarati CH i jako me interesovalo kako je biti skripter i gdje sam se nakon kratkog vremena upoznao sa pawnom.

Moje upoznavanje sa pawnom je bilo malo teško jer ja sam mislio da tada nije bilo puno TuT-ova dok nisam saznao za SAMP forume (posvećeni skriptanju) tako da sam se snalazio na youtube sa njemačkim i engleskim TuT-ovima.

Poslje nekog vremena sam saznao za oficijalni SAMP forum i bilo mi je jako drago se pridružiti tom forumu gdje sam nakon nekog vremena upoznavanja sa pawnom objavio svoju prvu FS!

Kad sam malo tražio po FB-u naletio sam na Nedima Mujičića gdje me je on malo bolje upoznao sa samp svjetom i pokazao neke prve bolje (za to vrijeme) RP GM-ove, poÅ¡to sam bio joÅ¡ neiskusan ( donekle sam i danas :D ) nisam se zamarao sa komplikovanim stvarima nego sam radio jednostavna skripterska posla i postepeno unapreÄ'ivao svoje skriptersko znanje a pri tome i malo se osamostalio (jer iskreno mi je dosadilo da radim po nečijim naredbama)

Kada sam se osamostalio krenuo sam editovati i prevoditi tada dobro poznati i popularni "Raven's Roleplay" i nakon nekog vremena sam upoznao jednog lika koji se pretvarao da je dobar skripter sa tim Å¡to je bio iz grada u kojem živim i ja sklopio sam saradnju, nakon nekog vremena sam skontao da je on obični prevarant u smislu da je uzeo GM od mene, pokazao koliko zna da skripta (jest da se snalazio al je krao tuÄ'e zasluge) i mene odje*ao.

Nakon toga sam sjedenjem sa jaranima skontao da je moj jaran skripter i tada smo osnovali "One Love One Life" server ( taj mod posjedem i dan danas :) ) i pošto sam bio u samperskoj raji dogovorili smo se da će dvojica biti zaduženi za mapanje a dvojica za skriptanje!

Napokon je doÅ¡ao dan da otvorimo server i otvorili smo ga a ja normalno sam bio sretan jer sam se prvi put susretao sa tim iskustvom (biti vlasnik servera) i držali smo server 3 mjeseca ali radi svaÄ'e u timu i nerada smo bili primorani da zatvorimo server!

Zadnji dani hostinga ja sam tražio nekog da skriptam sa njim i naletio sam na Vladimira Plavšića koji je tada bio skripter u tek osnovanom comunity-u (G.l.o.b.a.l G.a.m.i.n.g) i da bi pokazao nešto svog skripterskog znanja pozvao sam Plavšu i Nixi-a na svoj server gdje su vidili nešto malo mog skripterskog znanja (najviše event sistem jer nisu imali evente a kako sam im pokazao svoj sistem valjda im se svidilo i ubacili su me u team)!

Poslije dugotrajnog rada na GG modu i odsutnosti plavše ja sam dobio titulu glavnog skriptera i tada sam dane provodio za računarom skriptajući stari GG mod!

Poslije otvaranja GG-a sam bio prezadovoljan jer su nadmaÅ¡ena sva moja očekivanja (150/150 igrača) i nastavio sam raditi sa velikim uzbuÄ'enjem.

Pošto se žurilo da se dovede mod u red (jer nije bio u potpunosti gotov a morali smo otvoriti radi igrača jer su jako dugo čekali) u Team je uletio
i Nemanja King i to je bila prva od većih grešaka u karijeri GG-a (kasnije je objavio mod)!

Život pošto je uvijek bio kurva ja sam morao odustati od sampa neko vrijeme (nisam znao hoćul se vratit sampu) otišao sam od GG-a i posvatio se RL-u!

Al pored toga pošto se GG pripremao za prelazak na novi mod (NL) počeo sam raditi mod od 0 sa mysql-om (sadašnji Generation RP mod) jer sam htjeo pomoći GG ekipi i pripremao se i učio mysql.

Od tada sam počeo i odustajati od sampa i od GG-a tako da sam pravio još pauza u svojoj karijeri i pored svega toga sam par puta uletio na GG u nadi pomoćiali pošto je opet škola upetljala svoje ruke tada sam radio GRP mod na prekide a sa tim sam mislio pomagat GG ekipi kad ali pošto sam bio preforsiran morao sam se odreći nečega a to je na kraju bio GG :(

Projekti na kojima sam radio:

Iskreno nisam radio na puno projekata a radio sam na:
1. St.r.e.et4li.fe
2. One Love One Life
3. G.l.o.b.a.l G.a.m.i.n.g
4. Generation Roleplay (možda nekad završim)

Razlozi napuštanja sampa:

1. Nisam uspio naći nikog ozbiljnog sa kim bi radio Generation Roleplay GM
2. Jer mi se sada čini gubljenje vremena igrati igricu i kako se proljepšalo vrijeme idem uživati u životu :)
3. Nemam raje sa kojom bi igrao ili skriptao tako da mi je smor (mislim na raju u RL)

Respect

Mafica
BloodMaster
Nedim Mujičić
Nikola Maravić (Nixi)
Emrah Kadirić (R4NG3Râ,,¢/DEXTERâ,,¢)
Anel Zeher
Muhamed Medarić
Haris Krdžalić
Mujo Palić
Milan Paunović
Plavša
I mnogi drugi :)

Nešto za kraj

Svima želim sreću u samperskoj karijeri!
Hvala svima što su mi pomagali i ako ima neko kome sam naudio na neki način nadam se da će mi oprostiti :)
Ponekad ću naletiti na forum da vidim kako napreduje svijet sampa
Valjda vam nije bilo mrsko čitati :)

Možda nekad nešto dodam na ovaj post ako primjetim da sam nešto zaboravio

Poslednja Izmena: Jun 14, 2013, 17:12:54 POSLE PODNE od Pasa
NAPUSTIO SAM SAMP

Oproštajni post

Sretno dalje
Uzivaj u ljetu  ;)
Poslednja Izmena: Jun 14, 2013, 17:28:58 POSLE PODNE od PeMPaCâ„¢

Hvala vam :)

Citat: Milosh_Shomy ãƒ,, poslato Jun 14, 2013, 17:35:09 POSLE PODNE
srecno dalje, i ja razmisljam da napustim samp, kad malo pogledam kakvih sve debila ima po samp-u

Može se reći da je i to razlog + kakvih botovskih servera ima
NAPUSTIO SAM SAMP

Oproštajni post

Hvala :)
Citat: Eso poslato Jun 14, 2013, 18:50:35 POSLE PODNE
razmisljam i ja da se ostavim SA:MP-a :/

Nezz radi kako god hoćeš ugl nek budeš sretan sa odlukom... ja sam razmišljao dugo vremena da odustanem od sampa i krenuo sam ranije al mi žao bilo jer sam dosta toga skontao u skriptanju pa "bacam u vodu" al nekako sam odlučio da napustim jer mi u zadnje vrijeme veliki smor oko sampa :P
NAPUSTIO SAM SAMP

Oproštajni post

Pametna odluka, proÄ'e život u igricama, ja sam samp ostavio ima 3 mjeseca, samo ulazim na forum bezveze iz dosade, zajebajem se..

Gud baj ne znam te al srecno u daljem zivotu ha :P
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).