[OPROÅ TAJNI POST] Vrijeme je da ostavim sve ovo iza sebe

Započeo Denim SA:MP, April 22, 2015, 22:26:35 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.


DoÄ'e vrijeme da i ja sastavim oproÅ¡tajni post i da za sva vremena napustim SA:MP scenu.





Počeci "SA:MP karijere"

Ah, kad se sjetim, tih dana kada sam saznao za samp prije otprilike 7 i po godina, kada se 1. put susrećem SA:MPom tačnije 1. susret sa nekom multiplayer igrom.... kada je sve bilo interesantno i nepoznato... to su bila vremena.

Sjećam se i dan danas prvih "free roam" servera, zajebancija sa rajom iz razreda, pa poslije toga otkrivanje "novog" načina igre (roleplay), prve nekretnine, prvog auto (pri buÄ'enju ovih sjećanja odmah me euforija fata)...






Upoznavanje sa pojmoj "skriptanje"

Relativno brzo me počelo interesovati "Å¡ta sve ima iza pozadine jednog servera",  saznao sam da postoji neki kod koji se piÅ¡e, da postoje skripte, da postoje filterskripte, ali kako se nisam susretao sa tim to je predstavljalo samo neku misaonu imenicu.

Kada sam saznao za oficijalni forum, i kad sam počeo otkrivati šta sve stoji iza jednog servera to mi je postalo veoma interesantno i drago (kad se sjetim koliko mi je to pomoglo u školi, počevši od qbasic-a pa do C++-a, uvijek su me smatrali da sam neki geek/nerd haha), tako da sam brzo počeo kontati kako se koristi Pawn (jest da je u ovog skripterskog jezika sve servirano i samodefinirajuće ali tada je to bilo WOOOW).






Prvi server

Jednog dana sam bio u holu škole kada smo upali u priču da neko otvara server
i da se sastavlja kao neki staff team, naravno ja sam tu odmah se uvalio i glumio nekog skriptera prevodeći ravens GM.






Ostali pokušaji

Uvijek sam pokuÅ¡avao negdje da se pronaÄ'em u nekom staff team-u, počevÅ¡i od "One love one life" (moj 2. server sa druÅ¡tvom), pa onda tamo gdje sam najviÅ¡e iskustva stekao (Global Gaming) gdje sam radi privatnih problema morao napustiti na neko vrijeme SA:MP scenu, pa sve do "Generation Gaming" gdje sam najviÅ¡e zalagao truda koje se nije isplatilo jer je bilo suÄ'eno na propast (vjerujem da je najviÅ¡e radi toga jer sam odabrao SF kao grad radnje).





Za kraj

Da ne duljim više jer nemam više vremena da pišem a i da vas ne smaram vrijeme je da nekog i spomenem :)

NIXI, Grbic' - Neću nikad zaboraviti vrijeme koje sam proveo sa vama i želim vam svu sreću :)
MEMOREX , RAPlaY - Koji ste vi kraljevi bili i ostali, Anese prvom prilikom ima da odemo na nargilu :D
Djordjevicâ,,¢ ãƒ,, - Hvala ti za svu tvoju pomoć oko mapanja ;)

Svi forumaši - Nadam se da nisam nikog na neki način zakinuo/oštetio, želim vam svu sreću :)





Pošto je ovo sada difinitivan oproštaj od sampa, sada ću objaviti radove (koji nešto vrijede) koje sam uspio vratiti/pronaći na compu!


NAPUSTIO SAM SAMP

Oproštajni post