[2. recenzija] - CroHerze RolePlay

Započeo elemental., Jul 03, 2014, 11:25:23 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima. Ovo je naša druga recenzija SAMP servera. Danas recenziramo CroHerze, server sa naše službene liste. Pa, krenimo na posao. Recenzija se sastoji od:

CroHerze ima jedinstven sistem registracije. Prilikom registracije se koriste dialozi, koji vizualno dobro izgledaju. Prilikom registracije, morate unijeti lozinku, vaÅ¡e godine, mjesto roÄ'enja, te E-Mail adresu pomoću koje, ukoliko u budućnosti izgubite lozinku, možete dobiti natrag. Nakon registracije, možete se zaposliti. Predloženo nam je da prvi posao koji budete uzeli bude posao smetlara, koji je najplaćeniji, a ujedno i najlakÅ¡i posao za početak igre. Tu su i GameSagei koji su vam uvijek spremni pomoći. Možete posjedovati neÅ¡to tek poslije trećeg levela, kao i ući u neku organizaciju. Tu je i video, da vidite kako to izgleda u igri. Youtube link. NaÅ¡a ocjena za ovu oblast: 9. Razlog ove ocjene je to Å¡to su pojedini dijalozi previÅ¡e Å¡areni.

CroHerze RolePlay ima vrlo dobre, jedinstvene sisteme. Ali kada bismo se vratili par godina unazad. Mislim, kućna vozila su oni prvi osmislili, ali od početka ovog moda se to koristi, a to je veoma dugo. Sistemi su previše zastarjeli. Sa obzirom na to da sadašnja verzija SAMP-a(0.3z) pruža velike mogućnost za skriptanje odličnih sistema, oni to ne iskorištavaju. Pri nadogradnjama skripte se ne baziraju previše na sisteme. Ali, to sada nije bitno.

Možete posjedovati samo jednu kuću, u koju možete ostavljati materijale kojima izraÄ'ujete oružja, te drogu. Uz kuću, kao Å¡to sam već spomenuo, možete kupiti i kućno vozilo. Sve se ovo obavlja preko dijaloga. Kuće su kreirane preko cijelog San Andresa, ali, ukoliko pronaÄ'ete kuću na buy, ne radujte se previÅ¡e, najvjerovatnije je da je ta kuća na aukciji, čiji je level postavljen na 200 i slično. A i kada biste kupovali kuću od igrača, ne biste mogli kupiti dobru kuću za manje od 20 do 25 miliona. Zaboravio sam spomenuti da imate viÅ¡e vrsta kuća: prikolice, male, srednje, velike kuće, i vile.
Možete stavljati sobe na iznajmljivanje po vaÅ¡oj cijeni. Å to se tiče kućnog vozila, ono se prilikom vaÅ¡eg izlaska sa servera briÅ¡e, te se prilikom idućeg ulaska, opet kreira na odreÄ'eno mjesto. Možete ga prefarbati u boju koju želite. Za neka vozila morate donirati, odnosno imati CroHerze bodove. Lista vozila koja možete imati kao kućno: Landsalker, Bravura, Sentinel, Previon, Stallion, Solair, Oceanic, Sabre, Blista Compact, Nebula, Vincent, Intruder, Windsor, Uranus, Flash, Broadway. To je to Å¡to se tiče vozila koje možete kupiti sa InGame novcima. Oni koÅ¡taju $50.000. Sada su na redu vozila za koja morate donirati: Infernus (5 CroHerze boda), Turismo (5 CroHerze boda), Slamvan (3 CroHerze boda), Blade (2 CroHerze boda), Patriot (2 CroHerze boda).
Naša ocjena za sistem kuća: 7.

O sistemu firmi nema se puno toga govoriti. Firme su kreirane po cijelom San Andreasu. Ima više vrsta firmi. U firmu ulazite tako što stanete na pickup i otvoriti će vam se dijalog. Vlasnici mogu birati interijere firmi, kao i cijene koje žele. O ovom sistemu se nema puno pričati, tako da smo ovdje završili.
Naša ocjena za sistem firmi: 7.

Mislim da je ovaj sistem jedinstven. Prilikom iznajmljivanja sobe, server vam dodijeli random sobu koju kasnije pamti, te se u njoj kasnije spawnate. U svakom trenutku možete otkazati sobu, ali vas i vlasnik može izbaciti. Hoteli ne spadaju pod firme. U svakom selu i gradu je kreirano par hotela.
Naša ocjena za sistem hotela: 9.

Nažalost, sistem stanova nema baš nikakvih mogućnosti, što je šteta. Samo prilikom kupovine možete izabrati interijer.
Naša ocjena za sistem stanova: 3.

Kao i kog prethodnog sistema. Nema baÅ¡ nikakvih mogućnosti i čak mislim da se ni interijer pri kupovini ne može birati. Jedina razlika izmeÄ'u vikendica i stanova je ta Å¡to većina vikendica ima normalno mjesto za parkiranje osobnog vozila.
Naša ocjena za sistem vikendica: 5.

Možete posjedovati samo jedno vozilo(uz to, možete posjedovati jedan motor, jednu letjelicu i jedno plovilo). Imate ukupno sedam auto salona koji su rasporeÄ'eni preko cijelog San Andreasa. Lokacije možete vidjeti ovdje: Lowrideri(Savanna, Blade, Tahoma i sl.), Uni.que(Stretch, Hotknife, Hustler i sl.), Wang(Admiral, Sultan, Washington i sl.), Wagons(Perennial, Stratum, Regina i sl.), Offroad(Huntley, Rancher, Monster i sl.), Sports(Bullet, Infernus, Turismo i sl.), Convertibles(Comet, Feltzer, Stallion i sl.). Vozilo možete otključavati/zaključavati kada god želite i odakle god. Možete vidjeti informacije o svom vozilu. Na dijalogu za vozila imate stavku "Prodaj", ali to se koristi kada želite prodati igraču u pola cijene. Sistemi motora, letjelica, i plovila imaju iste mogućnosti, tako da o tome neću pisati.
Naša ocjena za sistem vozila: 8.

Naočale. Iskreno, ne znam otkud im ta ideja, ali je prilično dobro realizovana. Imate 29 različitih vrsta naočala za kupovinu, a cijena jednih iznosi $1000. Naočale kupujete u blizini mosta u Glen Parku. Komande za stavljanje naočala su /naocale. Youtube link.
Naša ocjena za sistem naočala: 9.

Na CroHerze RolePlay serveru imate dvadesetak poslova. Za početak, rečeno nam je da je najbolji posao da uzmete smetlar. Tamo negdje oko Å¡estog levela, možda vlakovoÄ'a. Jedan je vlak, tako da, uzmite ga i ne dajte nikom. Å alu na stranu. Zadnja granica levela za posao je deset, a na tom levelu, najplaćeniji posao je pilot. Komande posla kojeg imate možete vidjeti na /help. Tu je naravno video. Youtube link. Lista poslova:

Napomena: Bauštelac trenutno nije u upotrebi.

CroHerze RolePlay server je dobar ukoliko volite jednostavnost i želite imati dobru ekipu za igranje. Administracija je dobra, tako da će vam u svakom trenutku pomoći. U početku nećete moći skupiti dovoljno novaca za vozilo, ali tu je kredit. Sa obzirom na to da će uskoro Global Mode Restart, svi igrači idu ispočetka, možda biste i trebali zaigrati na ovom serveru, jer, znamo da je Zoran dobar skripter, srediti će on sve. Naša ukupna ocjena za server je: 9.

Server IP: 91.121.21.42:3022
SAMP verzija: 0.3z
Server forum: croherze.com/forum

Zahvale: ѕσмÑ"вσâˆ,у - tekst, slike, video registracije, video sistema naočala.
Sebastijan Dukic - video posla pilot.
Poslednja Izmena: Jul 22, 2014, 19:01:03 POSLE PODNE od [RST] ѕσмєвσ∂у

Ostarili systemi :)

I sumnjam da ce sabljak zamjeniti durino skriptersko znanje i plan
Poslednja Izmena: Jul 03, 2014, 15:02:43 POSLE PODNE od Benac
TUTORIALI :

Big Respect: " C++ "  (Majke mi nepamtim boljeg moderatora pawno sekcije, dada Blaeks je nekad bio :P)

Po meni je ukupna ocjena (9) previsoka jer su sistemi mnogo zastarili i ekonomija na serveru je upropaÅ¡tena - vrti se ogroman broj miliona (glavni razlozi) a Å¡to se tiče ekipe to se slažem da se uvijek naÄ'e neko da se možeÅ¡ zabaviti...

Solidna recenzija :)
Poslednja Izmena: Jul 03, 2014, 18:06:36 POSLE PODNE od Pasa
NAPUSTIO SAM SAMP

Oproštajni post

Citat: Pasa poslato Jul 03, 2014, 18:06:08 POSLE PODNE
Po meni je ukupna ocjena (9) previsoka jer su sistemi mnogo zastarili i ekonomija na serveru je upropaÅ¡tena - vrti se ogroman broj miliona (glavni razlozi) a Å¡to se tiče ekipe to se slažem da se uvijek naÄ'e neko da se možeÅ¡ zabaviti...

Hvala, ali ipak, nema veze sto su sistemi stari kada su dobri za igru, odlicno su se odrazili na igrace

Citat: Blaeks poslato Jul 03, 2014, 20:33:32 POSLE PODNE
Citat: Pasa poslato Jul 03, 2014, 18:06:08 POSLE PODNE

Hvala, ali ipak, nema veze sto su sistemi stari kada su dobri za igru, odlicno su se odrazili na igrace
Tako je ;)
Respect- C++, DevoXx

Malo je neki bar system postario ostalo sve dobro,druženje i slično..  :D