[POMOC] Komanda /opljackaj

Započeo DevoXx, Februar 25, 2013, 19:14:21 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: SGRPv7
Detaljan opis problema: Ovkao, ja sam poceo raditi komandu /opljackaj, ali nmg se sjetiti kako da napravim kad kucam nad nekim opljackaj da mu oduzme sav novac sto ima znaci savv, ovaj dobije +, taj tamo minus sto sam mu oduzeo .. evo Kod, molim vas Heelp!
Dio skripte:
CMD:opljackaj(playerid, params[])
{
if(PI[playerid][Clan] == 0) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Niste clan bande/mafije, ne mozete koristit ovu komandu!");
if(PI[playerid][TimUgovor] < 10)
{
SCM(playerid, TAMNOCRVENA, " Ne mozete koristit ovu komandu dok ne budete imali 10h u Bandi/Mafiji");
}
if(!IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Morate biti u Nekom vozilu da bi mogli koristit ovu Vrstu Pljacke!");
if(!IsPlayerInAnyVehicle(id)) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Taj igrac mora biti u vozilu da bi ste mogli koristit ovu Vrstu Pljacke!");
new id, Float:Poz[3], ukradeno, rand;
if(sscanf(params, "u", id)) return SCM(playerid, GRAD3, "Koristite: {BFC0C2}/opljackaj [Korisnicki ID ili Ime igraca]");
if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Taj igrac je offline!");
if(id == playerid) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Ne mozete da pokradete sami sebe!");
if(PI[id][Nivo] < 3) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Taj igrac ima previse mali nivo!");
GetPlayerPos(id, Poz[0], Poz[1], Poz[2]);
if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 2.0, Poz[0], Poz[1], Poz[2]) || IgracNaReconu[id] == true) return SCM(playerid, GRAD2, "(greska) Predaleko ste!");
    if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 20.0, 328.3708,123.6241,1007.9657))
{
SetPlayerPos_H(playerid, 107.2300,1920.6311,18.5208);
SetPlayerWorldBounds(playerid, 337.5694,101.5826,1940.9759,1798.7453);
ResetPlayerWeaponsEx(playerid);
PI[playerid][Zatvoren] = 2;
new hIme[MAX_PLAYER_NAME];
RPIme(playerid, hIme);
SCM(playerid, CRVENA, "|{FFFFFF}A{FF0000}|{FFFFFF} Zatvoreni ste na {FF0000}60 minuta {FFFFFF}od admina {FF0000}KiwiBot.");
SCM(playerid, CRVENA, "* Razlog: {FFFFFF}Pljackanje u banci (Non RP)");
format(CmdString, sizeof(CmdString), "|{FFFFFF}A{FF0000}| %s[ID: %d] je zatvoren u Area51 od {FFFFFF}KiwiBot {FF0000}na {FFFFFF}60 minuta.", hIme, playerid);
StaffPoruka(CRVENA, CmdString);
StaffPoruka(CRVENA, "{FF0000}* Razlog: {FFFFFF}Pljackanje u banci (Non RP)");
format(CmdString, sizeof CmdString, "| Komanda: /area | Izvrsio: KiwiBot | Igrac: %s | Razlog: Pljackanje u banci | Vreme: 60 min", hIme);
UpisiLog(FAJL_KAZNELOG, CmdString);
PI[playerid][ZatvorenVreme] = 3600;
PI[playerid][KaznjenPuta]++;
new kkk[MAX_PLAYER_NAME], upit[180];
  ImeIgraca(playerid, kkk);
format(upit, 128, "UPDATE `Igraci` SET `KaznjenPuta` = '%d', `Zatvoren` = '2' WHERE `Ime` = '%s'", PI[playerid][KaznjenPuta], kkk);
mysql_query(upit, THREAD_OSTALO);
SetPlayerInterior(playerid, 0);
SetPlayerVirtualWorld(playerid, 0);
return 1;
}
if(PI[id][Novac] < 500)
{
    PostaviZlocin(playerid, "Pokusaj pljacke nad Covjekom", "Nepoznato");
    SCM(playerid, SVETLOCRVENA, "Kradja nije uspela!");
PI[playerid][DzeparosVreme] = 180;
    return 1;
}
rand = random(2);
switch(rand)
{
case 0..1:
{
ukradeno = random(2000);
if(PI[id][Novac] < ukradeno) return PostaviZlocin(playerid, "Pokusaj pljacke nad Covjekom", "Nepoznato");
NovacMinus(id, ukradeno); NovacPlus(playerid, ukradeno);
PostaviZlocin(playerid, "Pokusaj Pljacke nad Covjekom", "Nepoznato");
SCMF(playerid, SVETLOPLAVA, " * Uspesno ste prerovili dzepove i nasli Sav novac koji je imao! Ukrali ste Tacno $%d.", ukradeno);
new hIme[MAX_PLAYER_NAME];
RPIme(playerid, hIme);
format(CmdString, sizeof CmdString, "** %s Prestresa Covjeka po svim dzepovima!.", hIme);
ProxDetector(10.0, playerid, CmdString, LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA,LJUBICASTA);
format(CmdString, sizeof(CmdString), " ** %s Vas je Pretresao i nasao sav novac koji ste imali, tj: $%d.", hIme, ukradeno);
SCM(id, SVETLOPLAVA, CmdString);
}
case 2:
{
    PostaviZlocin(playerid, "Pokusaj pljacke nad Covjekom", "Nepoznato");
    SCM(playerid, SVETLOCRVENA, "Pljacka nije Uspijela!");
}
}
return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

Playerid i giveplayerid pa onda jednom +pnovac ili pcash ili kako je vec definisano kod tebe

Uradi ovako

{
                                format(string, sizeof(string), "* %s krade pare igracu %s (/steal) .", sendername, giveplayer);
                                ProxDetector(30.0, playerid, string, PURPLE1,PURPLE2,PURPLE3,PURPLE4,PURPLE5);
              format(string, sizeof(string), "* Ukrali ste 200 $ igracu %s.", giveplayer);
              SendClientMessage(playerid, COLOR_WHITE, string);
              format(string, sizeof(string), "*  %s vam je ukrao 200$.", sendername);
              SendClientMessage(giveplayerid, COLOR_WHITE, string);
              GivePlayerMoney(playerid, 200);
                                GivePlayerMoney(giveplayerid, - 200);
                                }

pa dao ti je primer umesto 200 stavi pNovac ili kako ti je definisana varijabla..

Moze meni to neko reci da definiram, i neka mi prepravi ovu cmd opljackaj, nista nisam shvatio i hvala u svakom slucaju

Citat: MacKenzieâ,,¢ poslato Februar 26, 2013, 22:05:32 POSLE PODNE
Moze meni to neko reci da definiram, i neka mi prepravi ovu cmd opljackaj, nista nisam shvatio i hvala u svakom slucaju
playerinfo[playerid][pNovac] ili umesto pnovac vidi koja ti je varijabla sta znam ja

pa sta da definiram objasni kako i gdje ne kontam ? :$ nisam ja pro skripter cccccc

i BUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUMP!