Ucitavanje mapa

Započeo Maserati', Septembar 18, 2019, 15:21:37 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Kad sam blizu mape ok sve , cim se udaljim na malo vecu distancu slabo se ucitava , riječ je o malo vecim objektima , streamer sam update.
Deo skripte:
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): https://imgur.com/a/AIlssNB

• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

Paa koliki je

BTW: ovde je decko objasnio sve vezano za to tkd [/size]http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=97038.msg619520#msg619520[/font][/size]
Poslednja Izmena: Septembar 18, 2019, 18:36:50 POSLE PODNE od 002

Tebra 600, mijenjao sam pa isti problem.
Na tom 'linku' nema objasnjenja, sto se tice istog provjerio sam nije prešao limit i 95% mapa je CDO a ostalo CD

Pokusaj sa CreateObject za vece objekte jest da je malo zastarjela praksa ali moze posluzit
..
Kada koristis CreateDynamicObject imas zadnji parametar priority koji postavljas zavisno od toga sta zelis da ti se prije ucita tj koji objekat zelis da ti se prije ucita
..
Npr imas neku zgradu tu priority stavljas na 1 dok imas neki wall tu priority stavljas na 0 ako si skontao sta hocu reci
• G A M E M O D E •
• F I L T E R S C R I P T •
• T U T O R I A L •

Citat
You are what you believe yoursefl to be.

Neće ti se mapa bolje učitavati ako na sve objekte staviÅ¡ taj novi magični draw distance od 600 metara.  Draw i Stream distance treba pojedinačno da podeÅ¡avaÅ¡ za svaki obejkat, sitnijim objektima dodeliÅ¡ manju distancu, default im je 300, a većim onda povećaÅ¡ ukoliko ima potrebe. To Å¡to ti je 95% dinamičkih objekata ne znači niÅ¡ta, jer ovih 5% može biti i 5 milijardi objekata.

Progress doesn't come from early risers — progress is made by lazy men looking for easier ways to do things. - Robert A. Heinlein

Što je Dragon već napisao:
CitatOvo su ti SA:MP limiti: http://wiki.sa-mp.com/wiki/Limits
Limit objekata je 1000, CreateObject, znaci mozes maksimalno imati 1000 objekata, oni su statički, to znači da su uvek učitani u memoriju korisnika, bez obzira da li je on u njihovoj blizini.
Dinamički objekti se učitavaju na range koji ti definišeš, kad im je igrač blizu oni su tu i zauzimaju slot u njegovoj memoriji (slot od onih 1000 maksimalnih).
Znači ukoliko na serveru imaš 250 objekata koji su statički (CreateObject), ostaje ti još 750 slobodnih slotova za upis/ispis dinamičkih objekata.
Ne postoji limit u broju dinamičkih objekata, ali korisniku maksimalno može biti učitano 1000 objekata.
Zaključak, statički objekti uvek zauzimaju slot, dinamički po potrebi.

Učitavanje strimer objekata po prioritetu by Levu (click!)

Dakle objasnio je sam Dragon Å¡ta je problem, ova custom funkcija levua može malo pomoći, i nepotrebno je svim objektima stavljati 600-800-1000 draw distance misleći da će to rjeÅ¡iti problem, 300.0 default i praktikuj tako, i uredi sebi stock po potrebi i dodaj objekat veliki ako imaÅ¡ neki a da nije dodan, takoÄ'er kako bi se učitavao kao prioritet.

TakoÄ'er, izbjegavaj previÅ¡e mapa na jednom mjestu, jer je to previÅ¡e objekata za učitati odjednom, i taj problem ti ne može niko lično srediti, jednostavno moraÅ¡ sam shvatiti jer je tvoj mod, kakve tu imaÅ¡ mape, zaÅ¡to će ti itd. Računaj da ti i mape pod zemljom / u zraku se takoÄ'er računaju ako su na tom mjestu.

Citat: HareeBrt poslato Septembar 19, 2019, 21:11:34 POSLE PODNE
bump

Ti si dečko teška debilčina, nakon mog odgovora ti podižeš temu tim spam postom? Ako si nesposoban da sprovedeš u delo to što sam napisao, onda možeš da se teraš u tri pičke lepe materine iz samp sveta.
Postavljate krajnje debilna i milion puta odgovorena pitanja i bez obzira na sve ljudima vam ipak pomognu, a vi niste u stanju da odgovor pretvorite u delo. Ne mogu drugi da vam brišu dupe, to su radili mama i tata dok niste znali kako se zovete.

Progress doesn't come from early risers — progress is made by lazy men looking for easier ways to do things. - Robert A. Heinlein