[Savet]CreateObject i Dynamic

Započeo purgerrr, Decembar 15, 2014, 00:55:33 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

O kakvom savjetu se radi:O CreateObject i CreateDynamicObject
Detaljan opis savjeta:Krenuo sam sa mapom tjst moj maper je krenuo i sada pitao me kako zelim da spremi kodove sad meni nije jasna razlika izmedu CreateObject i CreateDynamicObject za sta koje sluzi i kako se sluzi
Dali je bolje CreateObject ili CreateDynamicObject ili nema boljeg ovo sluzi za ovo a ovo za ovo
moze li neko iskusan malo da pojasni :P
Komentar:Unaprjed hvala

Ovo su ti SA:MP limiti: http://wiki.sa-mp.com/wiki/Limits
Limit objekata je 1000, CreateObject, znaci mozes maksimalno imati 1000 objekata, oni su statički, to znači da su uvek učitani u memoriju korisnika, bez obzira da li je on u njihovoj blizini.
Dinamički objekti se učitavaju na range koji ti definišeš, kad im je igrač blizu oni su tu i zauzimaju slot u njegovoj memoriji (slot od onih 1000 maksimalnih).
Znači ukoliko na serveru imaš 250 objekata koji su statički (CreateObject), ostaje ti još 750 slobodnih slotova za upis/ispis dinamičkih objekata.
Ne postoji limit u broju dinamičkih objekata, ali korisniku maksimalno može biti učitano 1000 objekata.
Zaključak, statički objekti uvek zauzimaju slot, dinamički po potrebi.
Poslednja Izmena: Decembar 15, 2014, 06:09:38 PRE PODNE od Vodka Play

Progress doesn't come from early risers — progress is made by lazy men looking for easier ways to do things. - Robert A. Heinlein