Pomoc

Započeo Stefan23, April 20, 2021, 22:04:18 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pocetnik sam radim moj mod od 0
Tako da mi treba par saveta sta da koristim i sta prvo da pravim
ili nesto kao sta znaci include,plugins i ostalo, takva neka lista da bih se bolje snalazio.
Hvala unapred. :)
Poslednja Izmena: April 21, 2021, 00:00:58 PRE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Pokusaj na youtube-u pronaci neki video "Skriptanje mod od 0" ...
Pokusaj uz pomoc njega  praviti komande,pluginove,include itd itd
Moja preporuka - https://www.youtube.com/watch?v=miEtV6ZPxMs&t=34s
Ili - https://www.youtube.com/watch?v=SJ6-oBMR8t0
Ako jos nesto treba reci  ;) :D

Ja sam poceo pre nekih nedelju dana, i mogu ti reci da se ne bakces odma sa organizacijama i poslovima i tim sranjima nego da krenes sa komandama (gledaj na netu,yt), pretrazuj svuda ima sve zivo, bar sam ja tako naucio neke osnove i sposoban sam da napravim komande sam sad. Kasnije kako budes napredovao bice ti sve lakse i onda mozes raditi i teze stvari. Nisam strucnjak jer kako sam rekao tek sam poceo ali nadam se da mogu pomoci barem malo.
Mnogo ljudi mi govori da sam autistican.
U pravu su...

Greska u pocetku.Nisi dovoljno sposoban da kreiras neki svoj gamemode.

Ti za pocetak trebas da procitas dokumentaciju oko pawn jezika sto mozes pronaci na google (nmg ti ostavit link jer ce odma biti reklamiranje itd).Poslije toga kada ajmo reci naucis osnove trebas da ucis za sta se svaka funkcija,... itd koristi, nakon tog trebas ucit kako da pises kvalitetan kod kao sto ovde pojedine osobe vec uce nove korisnike.Sta podrzumijevam pod kvalitetan kod, a to je npr. pisanje string-a.Kada nesto ucis smatraj to kao neke stepenice, danas sam naucio kako dodati igracu health i armour ali sutra cu naucit kako da mu dam oruzije.Ne mozes nista preko noci naucit.

A inace sto se tice editora ja bi ti preporucio Visual Studio Code ili Sublime Text jer po meni ljepse je za koristenje, a imas ti dodatke package koje mozes instalirat jednostavno ustedi tebi vrijeme.

Github: Momenzi
Pikaboot: Website

Galardo

*

mgWhosyGD

Citat: M Ө M Σ N Z I poslato April 20, 2021, 22:58:03 POSLE PODNE
Greska u pocetku.Nisi dovoljno sposoban da kreiras neki svoj gamemode.

Ti za pocetak trebas da procitas dokumentaciju oko pawn jezika sto mozes pronaci na google (nmg ti ostavit link jer ce odma biti reklamiranje itd).Poslije toga kada ajmo reci naucis osnove trebas da ucis za sta se svaka funkcija,... itd koristi, nakon tog trebas ucit kako da pises kvalitetan kod kao sto ovde pojedine osobe vec uce nove korisnike.Sta podrzumijevam pod kvalitetan kod, a to je npr. pisanje string-a.Kada nesto ucis smatraj to kao neke stepenice, danas sam naucio kako dodati igracu health i armour ali sutra cu naucit kako da mu dam oruzije.Ne mozes nista preko noci naucit.

A inace sto se tice editora ja bi ti preporucio Visual Studio Code ili Sublime Text jer po meni ljepse je za koristenje, a imas ti dodatke package koje mozes instalirat jednostavno ustedi tebi vrijeme.

Također bih mu preporucio i sampctl, ali moze i bez toga dok se malo ne uhoda u toj oblasti.

Citat: Galardo poslato April 20, 2021, 23:43:13 POSLE PODNE
Također bih mu preporucio i sampctl, ali moze i bez toga dok se malo ne uhoda u toj oblasti.
Slazem se s tobom ali neka prvo nauci ove osnove pa kasnije neka sebe upgrade.Ako bude opet nekih pitanja / problema otvori novu temu po formularu.Lock

Github: Momenzi
Pikaboot: Website