Org Vehicle

Započeo fiu, April 12, 2021, 21:55:58 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

fiu

*

Problem(error/warning): Problem e to sto uradio sam da org lideri moze da kupuju org auta e sad sve se cuva al ima jedan problem kaj lider ID 11 udze u vozilo na lider ID 12 (org 12) nemoze voziti auto zato sto nije negova org, a igraci mogu kako da resim to, i kad skinem lidera primer sad org 11 ima lider Test_Test i on vozi vozilo iz ista org, ali kad ga promenim u /dajlidera ID 12 primer moze opet voziti to .. why?
Deo skripte: dole
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):

for(new orgvehi; orgvehi < MAX_ORGVEHS; orgvehi++)
	{
		if(OrgVehInfo[orgvehi][ovOrgID] != 0)
		{
			if(PLAYER_ENUM[playerid][pClan] == OrgVehInfo[orgvehi][ovOrgID] || PLAYER_ENUM[playerid][pLider] == OrgVehInfo[orgvehi][ovOrgID])
			{
				orgvehcheck[playerid] = 1;
			}
		}
	}
	if(newstate == PLAYER_STATE_DRIVER)
	{
		if(TipVozila[GetPlayerVehicleID(playerid)] == 1)
		{
			if(orgvehcheck[playerid] == 0)
			{
				RemovePlayerFromVehicle(playerid);
				GRESKA(playerid, "Nemate klucevi od ovog vozila." );
			}
			else
			{
				orgvehcheck[playerid] = 0;
			}
		}
	}
Poslednja Izmena: April 17, 2021, 11:21:02 PRE PODNE od M Ө M Σ N Z I

Ne kontam koji ce ti ta for petlja ? i gdje si ti nju uopste stavio posto gledam je evo i ne mogu da skontam cemu sluzi

fiu

*

banda lider - gsf (primer) ide u autosalon za gang vozila, kupuje primer Greenwood ima opciju /orgvehicle da parkira i prefarba, e sad primer clanovi te bande da mogu da voze taj auto a drugi da nemoze, to mi ne radi, isto tako primer ti si lider GSF i vozis taj auto, kad ti ja promenim lider na LCN primer ti opet mozes da vozis dok ne ides relog, kako to da sredim?

postavis samo pclan == 12 i tako dalje kod provjere za vozila dali je to vozilo te orghanizacije mada ovaj for nekontam bas ali ajd dobro tvoj kod tvoja pravila
CitatNe idite uokolo tumačeći kako vam svijet duguje život. Svijet vam ne duguje ništa. On je bio prvi ovdje.

fiu

*

nije takav sistem vozila org ide u papku org vozila i sad ima kao salonski
1.exe, 2.exe ..... e sad u taj fajl ima Org ID: 1 2 3 4 5 ....
i na osnov toga on cita pClan = OrgVehID primer vidi gore kod, kao lider radi al kao clan ne radi...

public OnPlayerEnterVehicle(playerid, vehicleid, ispassenger)
{
     if(OrgVehInfo[orgvehi][ovOrgID] != 0) // Vozila koja su definisana od Organizacije npr: if(PolicijskaAuta(vehicleid)) | [PD]
     {
	 if(PI[playerid][pLider] != 1 && PI[playerid][pClan] != 1)  // ID ORGANIZACIJE( Lider & Clan)
	 {
		SetPlayerPos(playerid, Poz[0], Poz[1], Poz[2]);
		GameTextForPlayer(playerid, "~r~Nemate kljuceve!", 3000, 1);
                GRESKA(playerid, "Niste clan Organa reda!" );
	 }
     }
     return 1;
}
// - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - //

fiu

*

Ni to nije bio odgovor, loso smo se razumeli al sredio sam - ipak hvala, lock

mozes i sam lock-at imas pored teme katanac ili na kraju posta lijevo u uglu
ZAKLJUČAJ TEMU
CitatNe idite uokolo tumačeći kako vam svijet duguje život. Svijet vam ne duguje ništa. On je bio prvi ovdje.