Sporo Hodanje

Započeo V01D, Septembar 28, 2020, 00:14:21 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Hocu da namestim da igrac mora da hoda polako dok nosi kutiju pa me zanima da li ima neka animacija ili funkcija za to?
Deo skripte:
Nepotrebno

Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log):
Nepotrebno
Poslednja Izmena: Septembar 28, 2020, 13:58:03 POSLE PODNE od V01D

Susretao sam se sa dosta animacija koje imitiraju nosenje necega i automatski su karakteri sporije hodali..
EDIT: Ovako je kod mene kada nosi kutiju, mozes pogledati s tim da nisam ja radio te ne znam puno.

if(PlayerInfo[playerid][pClan] != 4 && PlayerInfo[playerid][pClan] != 5) return SCM(playerid, -1, "* "bijela"Samo clanovi mafije!");
        if(!IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 3.0, -1392.2698,1497.2639,1.8735)) return SCM(playerid, -1,"* "bijela"Niste na brodu!");
        if(GetPlayerState(playerid) != PLAYER_STATE_ONFOOT) return SCM(playerid, -1, "* "bijela"Morate biti van vozila!");
		if(IsPlayerAttachedObjectSlotUsed(playerid, KUTIJA_HEROIN)) return SCM(playerid,-1,"* "bijela"Vec nosis jednu kutiju heroina!");
		if(UzeoKutijuHeroina[playerid] == 1) return SCM(playerid, -1, "* "bijela"Vec nosis jednu kutiju heroina!");
        if(UzeoPaket[playerid] == true) return SCM(playerid, -1, "* "bijela"Vec imate paket sa materijalima kod sebe!");
		PokreniAnimaciju(playerid, "CARRY", "crry_prtial", 4.1, 0, 1, 1, 1, 1, 1); UzeoKutijuHeroina[playerid] = 1;
		SetPlayerAttachedObject(playerid, KUTIJA_HEROIN, 1221, 1, 0.494823, 0.720993, 0.000000, 0.000000, 0.000000, 0.000000, 1.000000, 1.000000, 1.000000);
		SCM(playerid,-1,"* "bijela"Uzeli ste kutiju heroina sada je odnesite do vaseg broda i kucajte /droga utovarikutiju!");
        format(string, sizeof(string), "* %s se saginje i uzima kutiju.", GetName(playerid));
		ProxPoruka(20.0, playerid, string, PROX, PROX, PROX, PROX, PROX);
Poslednja Izmena: Septembar 28, 2020, 00:30:58 PRE PODNE od Ray_Gonzalez

Isto sam uradio, ali kada se igrac krece, krece se brzo dok nosi kutiju

Negde sam procitao da ima SetPlayerSpeed funkcija i SetPlayerVelocity ali samp forum je sjeban totalno i sve originalne funkcije koje nisu mnogo poznate ne znam kako da nadjemo  :'(
Srbija RolePlay v1 - uskoro

Sad sam hteo da te kritikujem što ne ideš da gledaš po netu i skontam da su ugasili wiki hahahahahha  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
ps. mislim da ima fora da mu ugasiš da ne moze da stisne space tj, da space ništa ne radi

credits: Xunder, Ino420, Muma

Citat: Pottus;3903994
SetPlayerPos("dreni1998", 666.666, 666.666, 666.666, 666.666);    ///// GO IN HELL MOTHERFUCKER

https://i.imgur.com/XHLx9oj.gif
https://i.ibb.co/ZJqQKWT/NXRX.gif

Citat: Simec poslato Septembar 28, 2020, 01:13:32 PRE PODNE
Negde sam procitao da ima SetPlayerSpeed funkcija i SetPlayerVelocity ali samp forum je sjeban totalno i sve originalne funkcije koje nisu mnogo poznate ne znam kako da nadjemo  :'(

Isto sam hteo, skontao bi da forum radi...

Citat: ᗪ卂乂 poslato Septembar 28, 2020, 01:14:57 PRE PODNE
Sad sam hteo da te kritikujem što ne ideš da gledaš po netu i skontam da su ugasili wiki hahahahahha  :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
ps. mislim da ima fora da mu ugasiš da ne moze da stisne space tj, da space ništa ne radi

Lako bi ja da forum radi.. Lako bi mu zabranio da trci brzo, ali ja hocu da on hoda sporo kao kada drzi ALT, on za sada trci normalno bez space-a ako me razumes

Probaj SetPlayerSpeed(playerid, 250, 500);
procitah malopre 250 je normal 500 sprint probaj dal ce funkcionisati stavi ga pod uslov da nosi kutiju pa vidi ima li logike hahahaha ako je normalno sve reduce ove brojke stavi nize pa probaj nes

mozeš ti da mu staviš animaciju da sporo hoda dok drži alt al onda nećeš moći da napraviš da drži kutiju

credits: Xunder, Ino420, Muma

Citat: Pottus;3903994
SetPlayerPos("dreni1998", 666.666, 666.666, 666.666, 666.666);    ///// GO IN HELL MOTHERFUCKER

https://i.imgur.com/XHLx9oj.gif
https://i.ibb.co/ZJqQKWT/NXRX.gif

Citat: Simec poslato Septembar 28, 2020, 01:29:01 PRE PODNE
Probaj SetPlayerSpeed(playerid, 250, 500);
procitah malopre 250 je normal 500 sprint probaj dal ce funkcionisati stavi ga pod uslov da nosi kutiju pa vidi ima li logike hahahaha ako je normalno sve reduce ove brojke stavi nize pa probaj nes

@Simec ta funkcija ne postoji

mozes koristit ovo https://wiki.open.mp/docs/scripting/functions/SetPlayerVelocity ili SetPlayerSpecialAction sa onim CARRY sranjem tada igrac ne moze koristiti SPRINT

Citat: omcho poslato Septembar 28, 2020, 03:19:22 PRE PODNE

mozes koristit ovo https://wiki.open.mp/docs/scripting/functions/SetPlayerVelocity ili SetPlayerSpecialAction sa onim CARRY sranjem tada igrac ne moze koristiti SPRINT

zato sam i napisao da vidi ima li logike hahahahahahah ??

Citat: omcho poslato Septembar 28, 2020, 03:19:22 PRE PODNE

Sa SetPlayerSpecialAction igrac ide brzo, moze da sprinta i da skace...

Citat: ᗪ卂乂 poslato Septembar 28, 2020, 01:48:59 PRE PODNE
mozeš ti da mu staviš animaciju da sporo hoda dok drži alt al onda nećeš moći da napraviš da drži kutiju

Koja je animacija da sporo hoda?

Okej, koristeci SPECIAL_ACTION_CARRY igrac ne moze da sprinta i skace. Kako sada da ga nateram da hoda :D ?

Velocity(ubrzanje) moze biti negativno i pozitivno i sve zavisi od koordinate na kojoj se igrac krece.

forward Provera(playerid); // Ovo pokreci u nekom brzem tajmeru kao proveru dok igrac radi
public Provera(playerid)
{
	enum
	{
	    Float:X = 0,
	    Float:Y,
	    Float:Z
	}

new Float:Vel[3];
	GetPlayerVelocity(playerid, Vel[X], Vel[Y], Vel[Z]);

if(Vel[X] > 0.08 || Vel[X] < -0.08 || Vel[Y] > 0.08 || Vel[Y] < -0.08)
	{
		// Znaci: ovo se poziva iskljucivo ako igrac trckara ili trci ili radi bilo sta brze od hodanja.
		// Ako na primer skoci isto ce se pozvati jer ce mu velocity biti veci/manji od 0.08

// Ovde postavi sta zelis: freeze ga, stavi neku animaciju padanja, postavi ga na istu poziciju itd...
		// Takodje kada predje velocity od 0.08 postavi mu ponovo i specijalnu akciju
		// Ovo bi bilo dobro proveravati u nekom tajmeru od 100ms
	}
	return;
}

Citat: skripte iz 2007 godine. ( ͡° ͜ʖ ͡°) poslato Septembar 28, 2020, 12:12:52 POSLE PODNE

Velocity(ubrzanje) moze biti negativno i pozitivno i sve zavisi od koordinate na kojoj se igrac krece.

forward Provera(playerid); // Ovo pokreci u nekom brzem tajmeru kao proveru dok igrac radi
public Provera(playerid)
{
	enum
	{
	    Float:X = 0,
	    Float:Y,
	    Float:Z
	}

new Float:Vel[3];
	GetPlayerVelocity(playerid, Vel[X], Vel[Y], Vel[Z]);

if(Vel[X] > 0.08 || Vel[X] < -0.08 || Vel[Y] > 0.08 || Vel[Y] < -0.08)
	{
		// Znaci: ovo se poziva iskljucivo ako igrac trckara ili trci ili radi bilo sta brze od hodanja.
		// Ako na primer skoci isto ce se pozvati jer ce mu velocity biti veci/manji od 0.08

// Ovde postavi sta zelis: freeze ga, stavi neku animaciju padanja, postavi ga na istu poziciju itd...
		// Takodje kada predje velocity od 0.08 postavi mu ponovo i specijalnu akciju
		// Ovo bi bilo dobro proveravati u nekom tajmeru od 100ms
	}
	return;
}

Funkcionise ovako, hvala puno <3