Oko sistema kuca

Započeo Boske, Septembar 23, 2020, 15:22:42 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning) Koristim SM mod od Dimija i tamp imam pod define mala kuća i kordinate dodam i onda kad pravim malu kuci preko /server komande dobijem malu kuci sa tim int imam ja bi hteo da dodam cmd editkucu ili nesto gde ce moci rcon admin da unese kordinate da mu izbaci dijalog ili nesto tako da mogu promenim interijer da npr sve male kuce nemaju isti da budu razliciti. Jel zna neko kako da to uradim ? I hvala ja sam pokusavao sve i svašta i ne uspevam . U SM vec ima cmd /edit al možeš promeniti samo Level i cenu kuce.
Deo skripte /
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log) /
Poslednja Izmena: Septembar 24, 2020, 23:33:27 POSLE PODNE od V01D

U tom modu imas deklarisane varijable za koordinate kuce, sve sto ti treba da uradis je da izmenis koordinate interijera kuce odredjenog id-a, samo vidis kako je deklarisano i napravis. Ako ne znas onda nauci osnove samp skriptanja ili okaci ono sto trazis u temi "Treba mi nesto" koja je pinovana u ovom PDF-U

Citat: V01D poslato Septembar 23, 2020, 16:04:13 POSLE PODNE
U tom modu imas deklarisane varijable za koordinate kuce, sve sto ti treba da uradis je da izmenis koordinate interijera kuce odredjenog id-a, samo vidis kako je deklarisano i napravis. Ako ne znas onda nauci osnove samp skriptanja ili okaci ono sto trazis u temi "Treba mi nesto" koja je pinovana u ovom PDF-U
Jel mozes da mi das primer sta da gledam u skripti posto nmg se snadje. Ja znam da ubacim kordinate interijera za sve male kuce isti pod define a ja ocu da imaju različite da ih menjam Il sta vec

CMD:editkuce(playerid, params[]) {

new Float:X, Float:Y, Float:Z; //Kreiramo nove varijable gde cemo drzati poziciju interijera i idkuce koja se edituje
	new cena, idkuce = GetNearestProperty( playerid ); //Jos jedna za idkuce ( Koristimo GetNearestProperty iz SM moda da detektujemo imovinu u blizini)
	if(GetNearestProperty(playerid) == -1) return SendErrorMessage(playerid, "Nema imovine u vasoj blizini!"); //Ako nema imovine u blizini
	if(sscanf(params, "fff", X, Y, Z)) return SendUsageMessage(playerid, "/editkuce [X] [Y] [Z]"); //Ukoliko ne ukuca /editkuce 214.15 23.06 488.536 ( PRIMER )
	II[idkuce][iExit[0]] = X; //Podesimo nove koordinate interijera po SM modu!
	II[idkuce][iExit[1]] = Y;
	II[idkuce][iExit[2]] = Z;
	SaveProperty(idkuce); //Sacuvamo kucu
	return 1;
}

Evo nesto prosto, ovo je za SM mod kao sto si rekao :P

Citat: V01D poslato Septembar 24, 2020, 01:16:40 PRE PODNE

new Float:X, Float:Y, Float:Z; //Kreiramo nove varijable gde cemo drzati poziciju interijera i idkuce koja se edituje
	new cena, idkuce = GetNearestProperty( playerid ); //Jos jedna za idkuce ( Koristimo GetNearestProperty iz SM moda da detektujemo imovinu u blizini)
	if(GetNearestProperty(playerid) == -1) return SendErrorMessage(playerid, "Nema imovine u vasoj blizini!"); //Ako nema imovine u blizini
	if(sscanf(params, "fff", X, Y, Z)) return SendUsageMessage(playerid, "/editkuce [X] [Y] [Z]"); //Ukoliko ne ukuca /editkuce 214.15 23.06 488.536 ( PRIMER )
	II[idkuce][iExit[0]] = X; //Podesimo nove koordinate interijera po SM modu!
	II[idkuce][iExit[1]] = Y;
	II[idkuce][iExit[2]] = Z;
	return 1;
}

Evo nesto prosto, ovo je za SM mod kao sto si rekao :P
Dobijam ove errore
https://ibb.co/Zg1364R
https://ibb.co/HKMcWbx
https://pastebin.com/VvhZzefD

Jesam zasrao xDD

Probaj ovako:

new idkuce = GetNearestProperty( playerid ); //Jos jedna za idkuce ( Koristimo GetNearestProperty iz SM moda da detektujemo imovinu u blizini)
	II[idkuce][iExit][0] = X;
	II[idkuce][iExit][1] = Y;
	II[idkuce][iExit][2] = Z;
	return 1;
}

Citat: V01D poslato Septembar 24, 2020, 22:48:31 POSLE PODNE
Jesam zasrao xDD

Probaj ovako:

new idkuce = GetNearestProperty( playerid ); //Jos jedna za idkuce ( Koristimo GetNearestProperty iz SM moda da detektujemo imovinu u blizini)
	return 1;
}

Hvala druze sad radi moze lock ovde reseno

Lock Reseno

Resenje :

Citat: V01D poslato Septembar 24, 2020, 22:48:31 POSLE PODNE
Jesam zasrao xDD

Probaj ovako:

return 1;
}