Donatorska Kuca

Započeo Stathamm, Novembar 03, 2019, 10:13:34 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Ime Kreatora: Ja
Da li mapa sadrzi teksture: Da
Vreme izrade: oko 2h , jer sam pocetnik
Opis i mesto mape: Red County
Slike ili Video: https://imgur.com/a/ybJZI3l
Kodovi: https://pastebin.com/y8wVRPG6
Dodatak (ukoliko imate nesto dodati): Tek sam juce poceo da mapam, ovo mi je 3. mapa, predlozite mi kako da poboljsam rad.
Scan Link (ukoliko mapa sadrzi download link): //

Sranje, sama mapa i nije losa ali meni se ne svidja taj RPG stil cuj "donatorska kuca", lol, pokusaj raditi neke normalne mape

Citat: @ndro poslato Novembar 03, 2019, 10:16:09 PRE PODNE
Sranje, sama mapa i nije losa ali meni se ne svidja taj RPG stil cuj "donatorska kuca", lol, pokusaj raditi neke normalne mape
Juce sam poceo da mapam, sta mi predlazes ti onda da poboljsam?

daddyDOT

*

Balkan SA:MP designer

Poradi na detaljima i ne ostavljaj toliko slobodnog prostora.

Vis

*

Onako  :D
ne treba da bude puno praznog mesta , a i ne valja kad nabacas samo objekte

Galardo

*

mgWhosyGD

Popuni taj slobodan prostor,sve vremenom ces postat bolji  ;)

Citat: @ndro poslato Novembar 03, 2019, 10:16:09 PRE PODNE
isto brate takodje ni ne volim kad svi na default vw znaku naprave ime njihovog servera totalno sranjee cisto
tema: mapa mi se ne svidja , velika a dosta praznog prostora 4/10 jer si pocetnik

cime si mayao ovog crnca pa se vako sija_

Inace mapa ocaj ali polako pocetnik si.

Pasting code from the Internet into production code is like chewing gum found in the street.

Also known as:Marshall Bleach Newton

Početnik si to se da primjetit. Moj ti je savjet pokusaj radit mape poput baza organizacija, spawn i slicno. Idi od jednostavnijeg ka slozenijem. Uglavnom samo radi i prati sta drugi rade i napredovat ces.

#A.J.

Ovaj crnac ko Matt Perry, a mapa nije loša. :)

najlakse je rec da je mapa sranje da je ovo da je ono, evo ti par mojih savjeta ako hoces da uh prihvatis

pokusaj da mapa izgleda sto vise realisticno, samim tim ce joj to dati na izgledu, pokusaj da se uklopis u okolinu (da si napravio kao neku brvnaru neke kamene teksture, ljepse drvece, cvijece i to...
predlazem ti da se drzis podalje od mapa tipa vinewood znaka dje stavljaju neke sipke i neka ubagana svjetla i slicne nebuloze od mapa na kojima stavljaju teksture tirkizne boje i slicno...
pokusaj da se uklopis u okolinu i da to izgleda ljepse od svega sto je u okolini ;)

Nemoj se obazirati sta drugi korisnici pisu ruzne i nepotrebne komentare, to ti pisu wannabe mapperi ili oni koji nikad u zivotu nisu otvorili map editor. Mapa kao mapa za pocetak je dobra, ima tu jos jako puno posla no polako sa radom i voljom ces doci do onog sta zelis. Samo mappaj cim vise, uci i uzivaj u onome sto radis.

Par savjeta za pocetak, kreni sa manjim mapama, nemoras sve raditi od nule, negdje neki "hood" uredi, kreni sa izradnjom malih interijera, isto tako malih exterijera itd. S vremenom ces dobiti taj osjecaj za "praznine" u mapi sta ti trenutno sada imas jako mnogo. Sto ces vise mapa radit, visi opticaj objekata ces imati, naravno pocet ces raditi s vremenom sve bolje i bolje mape, sa boljim objektima koji se bolje uklapaju u mapu, nece vise biti toliko praznina i slicno.

Svi smo poceli mappati isto kao i ti, kad se sjetim svojih mapa i kakve su bile na pocetku na smijeh mi ide. Drzi se i obavezno sibni nove mape da vidimo buduca napredovanja.  ;)
My mapping gallery: Youtube channel!
My facebook page: Facebook
My discord tag: InYourDreams#8590

For business inquiries you can contact me via Facebook page ( Prefered ) or via discord.

Citat: BitchLasagna poslato Novembar 03, 2019, 12:35:56 POSLE PODNE
cime si mayao ovog crnca pa se vako sija_

Inace mapa ocaj ali polako pocetnik si.