Nestaje pickup

Započeo [CH]Tarik_Conell, Decembar 25, 2018, 22:50:40 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning): Imam dinamicni sistem kreiranja firmi, i radi sve ok, ali kada kupim firmu ili prodam ugl kad se destroya pickup taj od firme, poslije restart servera kada udjem ucitava label od firme ali nema pickupa, a kada relog obicni odem sve je uredu tu je pickup
Dio skripte: [ pawn ]Ako zatreba dacu[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]/[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): //
Poslednja Izmena: Decembar 26, 2018, 21:32:48 POSLE PODNE od Bašovski

public UcitajFirmu(idx, name[], value[])
{
    INI_Int( "Kupljen", FI[idx][fKupljen]);
    INI_Int( "Cijena", FI[idx][ fCijena]);
    INI_String( "Vlasnik", FI[idx][ fVlasnik], MAX_PLAYER_NAME);
    INI_Int( "Tip", FI[idx][ fTip]);
    INI_Int( "Zakljucana", FI[idx][ fZakljucan]);
    INI_Int( "Novac", FI[idx][ fNovac]);
    INI_Float( "UlazX", FI[idx][ fUlazX]);
    INI_Float( "UlazY", FI[idx][ fUlazY]);
    INI_Float( "UlazZ", FI[idx][ fUlazZ]);
    INI_Float( "IzasaoX", FI[idx][ fIzasaoX]);
    INI_Float( "IzasaoY", FI[idx][ fIzasaoY]);
    INI_Float( "IzasaoZ", FI[idx][ fIzasaoZ]);
    INI_Int( "Int", FI[idx][ fInt]);
    INI_Int( "VW", FI[idx][ fVW]);
    INI_Int( "Uinterioru", FI[idx][ fUinterioru]);
    INI_Int( "Produkti", FI[idx][ fProdukti]);
    INI_Int( "Uvw", FI[idx][ fUvw]);
    INI_String( "Ime", FI[idx][ fIme], 128);
    return true;
}

mislim da nema veze sa ovim, nego sa kupi i prodaj firmu komandama da tu treba neki SacuvajFirmu ali da definisem taj pickup da i njega sacuva odma
Poslednja Izmena: Decembar 25, 2018, 23:02:41 POSLE PODNE od [CH]Tarik_Conell

ne to, pod ongamemodinit treba da imas nesto slicno for(new idfirme = 0; idfirme < sizeof(FirmaInfo); idfirme++)

Citat: rizla poslato Decembar 25, 2018, 23:05:02 POSLE PODNE
ne to, pod ongamemodinit treba da imas nesto slicno for(new idfirme = 0; idfirme < sizeof(FirmaInfo); idfirme++)

for( new f = 1;f < sizeof( FI ); f++ ) {
 		new string[ MAX_PLAYER_NAME ], fFile[ 50 ];
	    format( fFile, sizeof( fFile ), F_FILE, f );
	    if( fexist( fFile ) ) {
	        INI_ParseFile( fFile, "UcitajFirmu", .bExtra = true, .extra = f );
			if( FI[ f ][ fKupljen ] == 0) {
		        format(string,sizeof(string), "{00DCF5}Firma na prodaju!\n{00DCF5}Ime : {FFFFFF}%s\n{00DCF5}Cijena Firme : {FFFFFF}%d$\n{00DCF5}Adresa Firme : {FFFFFF}%s %d\n{00DCF5}Za kupovinu upisite\n/kupifirmu", FI[ f ][ fIme], FI[ f ][ fCijena],  UliceFirme( f ), f );
				FirmaLabel[ f ] = Create3DTextLabel(string, 0x33CCFFAA, FI[ f ][ fUlazX], FI[ f ][ fUlazY], FI[ f ][ fUlazZ],25,0,1);
				FirmaPickup[ f ] = CreatePickup(1210, 1, FI[ f ][ fUlazX], FI[ f ][ fUlazY], FI[ f ][ fUlazZ], -1); }
			if( FI[ f ][ fKupljen ] == 1) {
			    format(string,sizeof(string), "{00DCF5}Ime : {FFFFFF}%s\n{00DCF5}Vlasnik Firme : {FFFFFF}%s\n{00DCF5}Adresa Firme : {FFFFFF}%s %d", FI[ f ][ fIme], FI[ f ][ fVlasnik],  UliceFirme( f ), f );
				FirmaLabel[ f ] = Create3DTextLabel(string, 0x33CCFFAA, FI[ f ][ fUlazX], FI[ f ][ fUlazY], FI[ f ][ fUlazZ],25,0,1);
				FirmaPickup[ f ] = CreatePickup(1210, 1, FI[ f ][ fUlazX], FI[ f ][ fUlazY], FI[ f ][ fUlazZ], -1); } }
		Firme3D( f ); }
Poslednja Izmena: Decembar 25, 2018, 23:09:40 POSLE PODNE od [CH]Tarik_Conell

daj funkciju Firme3D, sta god da je visak je

stock Firme3D( b )
{
	 new string[ 256 ];
	 if( FI[ b ][ fKupljen ] == 0) {
		Delete3DTextLabel(FirmaLabel[b]);
		DestroyPickup(FirmaPickup[b]);
	    format(string,sizeof(string), "{00DCF5}Firma na prodaju!\n{00DCF5}Ime : {FFFFFF}%s\n{00DCF5}Cijena Firme : {FFFFFF}%d$\n{00DCF5}Adresa Firme : {FFFFFF}%s %d\n{00DCF5}Za kupovinu upisite\n/kupifirmu", FI[ b ][ fIme ], FI[ b ][ fCijena ],  UliceFirme( b ), b );
		FirmaLabel[ b ] = Create3DTextLabel(string, 0x33CCFFAA, FI[ b ][ fUlazX ], FI[ b ][ fUlazY ], FI[ b ][ fUlazZ ], 25, 0, 1 );
		FirmaPickup[ b ] = CreatePickup(1210, 1, FI[ b ][ fUlazX ], FI[ b ][ fUlazY ], FI[ b ][ fUlazZ ], -1 ); }
	 if( FI[ b ][ fKupljen ] == 1) {
		Delete3DTextLabel(FirmaLabel[b]);
	    DestroyPickup(FirmaPickup[b]);
	    format(string,sizeof(string), "{00DCF5}Ime : {FFFFFF}%s\n{00DCF5}Vlasnik Firme : {FFFFFF}%s\n{00DCF5}Adresa Firme : {FFFFFF}%s %d", FI[ b ][ fIme ],  FI[ b ][ fVlasnik ],  UliceFirme( b ), b );
		FirmaLabel[ b ] = Create3DTextLabel(string, 0x33CCFFAA, FI[ b ][ fUlazX ], FI[ b ][ fUlazY ], FI[ b ][ fUlazZ ], 25, 0, 1 );
		FirmaPickup[ b ] = CreatePickup(1210, 1, FI[ b ][ fUlazX ], FI[ b ][ fUlazY ], FI[ b ][ fUlazZ ], -1 ); }
	 return true;
}

mijenja labele te
Poslednja Izmena: Decembar 25, 2018, 23:38:04 POSLE PODNE od [CH]Tarik_Conell

nece prikazivati label bez ovog nikako onda

ma ne znam ovo mi se nikad nije desavalo, znaci radi normalno sve samo kada ugasim server i upalim ponovo samo tu firmu ne prikazuje pickup koju sam kupovao i cackao nesto, a prikazuje labele i na ostalim firmama ostanu pickupi i sve ok, a kada relog odem bez gasenja servera ostane normalno pickup sve radi, znaci problem je samo kada ugasim srv i upalim ga ali samo sa tom firmom koju sam dirao
Poslednja Izmena: Decembar 26, 2018, 00:42:21 PRE PODNE od [CH]Tarik_Conell

Skonto sam bio je problem u Firme3d samo sam trebao obrisati ovo DeletePickup, radi sve sada