gettime()

Započeo rizla, Decembar 05, 2018, 20:36:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Problem(error/warning):Moze li mi neko objasniti kako da iskoristim gettime(); kao tajmer, radi se o paljenju motora auta, da posle 2-3 sekunde izbaci motor je upljen ili nije, ne treba mi komanda nego samo objasnjenje kako bih mogao tu funkciju iskoristit umesto tajmerai?
Dio skripte: [ pawn ]nije potrebno[ /pawn ]
Debug iz server_log(ukoliko je u pitanju crashanje servera - crashdetect log): [ code ]nije potrebno[ /code ]
Slika/video ingame problema(obavezno ako je ingame problem): nije potrebno
Poslednja Izmena: Decembar 06, 2018, 11:51:02 PRE PODNE od Bašovski

Kreiras pvar:
new g_EngineSpam[MAX_PLAYERS];

I sada kada se igrac konektuje, refreshuj tu var na -1:
public OnPlayerConnect(playerid)
{
    g_EngineSpam[playerid] = -1;
    return 1;
}

I sada ovako uradis komandu:
CMD:engine(playerid, params[])
{
	if(gettime() < g_EngineSpam[playerid]) return SendClientMessage(playerid, -1, "[Anti:Spam] Motor vozila mozete paliti na svake 3 sekunde!");
	{
		g_EngineSpam[playerid] = gettime() + 3; // podesava pvar na 3 sekunde od trenutnog vremena.
		//kod
	}
}

EDIT:
Ovaj TAJMER ne DIRAS, znaci NIGDE ne moras da VRACAS g_EngineSpam na -1 jer ovo uzima neki veliki broj koji je nzm ni sam koje vreme i na taj int doda + sekundi :D
Poslednja Izmena: Decembar 05, 2018, 20:45:42 POSLE PODNE od Makenzi
Pomogao sam ti?
- Zahvali se!

koliko sam razumeo, da taj nacin ne moze posle nekog vremena da pozove funkciju? kao obican tajmer

Citat: rizla poslato Decembar 05, 2018, 21:09:18 POSLE PODNE
koliko sam razumeo, da taj nacin ne moze posle nekog vremena da pozove funkciju? kao obican tajmer
Buraz, gettime() uzima neki int od nzm kojeg datuma, za svaki datum od npr 1990 ( lupam, ne znam tačno ) ja na integet dodalo po 1 sekundu i sve tako do momenta kada pozoveš f-ju...
U prevodu, ne može, ali možeš da koristiš y_timers ili PawnPlus
Pomogao sam ti?
- Zahvali se!

e to me interesuje, gledam da smanjim maksimalno upotrebu tajmer sto je vise moguce. Hvala u svakom slucaju

Citat: rizla poslato Decembar 05, 2018, 21:37:59 POSLE PODNE
e to me interesuje, gledam da smanjim maksimalno upotrebu tajmer sto je vise moguce. Hvala u svakom slucaju
Hvala tebi! :-*
Pomogao sam ti?
- Zahvali se!