Trafika

Započeo Xladen, Januar 25, 2018, 00:16:41 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Vidim da su sve mogucnosit recene. Jedino preostaje cuvanje/ucitavanje firme, i da li si lepo kreirao firmu...

Zalijepi ovu komandu i postavi nam ovdje iz server_log-a Å¡ta ti ispisuje od "Početak" i "Kraj" pa ću ti moći reći točno do čega je,ovako možemo samo nagaÄ'at.Tj odeÅ¡ IG i kucaÅ¡ /trafika na tu koja ne radi pa će ti ispisat server_log,i samo nam reci na koju si firmu pokuÅ¡ao(id firme)

CMD:trafika(playerid, params[])
{
	printf("Pocetak");
	if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return Ulogovan(playerid);
	if(IsPlayerInAnyVehicle( playerid )) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA] "BELA"Moras biti van vozila!");
	for(new i = 200; i < 205; i++)
   	{
   	    printf("(1) i = %d" ,i);
   	    if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, FirmaInfo[i][fUlazX], FirmaInfo[i][fUlazY], FirmaInfo[i][fUlazZ]))
		{
		    printf("(2) i = %d",i);
   			if(FirmaInfo[i][fVrsta] == VRSTA_SBIZZ)
			{
			    printf("(3) i = %d",i);
				KioskKupovina[playerid] = i;
				SPD(playerid, DIALOG_TRAFIKA, DIALOG_STYLE_LIST, ""BELA"Trafika", ""CRVENA"- "BELA"Dopuna (20$)\n"CRVENA"- "BELA"Dopuna (50$)\n"CRVENA"- "BELA"Dopuna (100$)\n"CRVENA"- "BELA"Sok (10$)\n"CRVENA"- "BELA"Cigare (20$)\n"CRVENA"- "BELA"Upaljac (10$)\n"CRVENA"- "BELA"Cokoladica (10$)", "Odaberi", "Izlaz");
                break;
			}
   		}
	}
	printf("______________________");
	printf(" %d %d %d %d %d ",FirmaInfo[200][fVrsta],FirmaInfo[201][fVrsta],FirmaInfo[202][fVrsta],FirmaInfo[203][fVrsta],FirmaInfo[204][fVrsta]);
	printf("Kraj");
	return 1;
}
Poslednja Izmena: Januar 27, 2018, 10:51:42 PRE PODNE od Paul Castellano

Citat: Paul Castellano poslato Januar 27, 2018, 10:49:35 PRE PODNE
Zalijepi ovu komandu i postavi nam ovdje iz server_log-a Å¡ta ti ispisuje od "Početak" i "Kraj" pa ću ti moći reći točno do čega je,ovako možemo samo nagaÄ'at.Tj odeÅ¡ IG i kucaÅ¡ /trafika na tu koja ne radi pa će ti ispisat server_log,i samo nam reci na koju si firmu pokuÅ¡ao(id firme)

{
	printf("Pocetak");
	if(IsPlayerInAnyVehicle( playerid )) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA] "BELA"Moras biti van vozila!");
   	{
   	    printf("(1) i = %d" ,i);
   	    if(IsPlayerInRangeOfPoint(playerid, 5.0, FirmaInfo[i][fUlazX], FirmaInfo[i][fUlazY], FirmaInfo[i][fUlazZ]))
		{
		    printf("(2) i = %d",i);
			{
			    printf("(3) i = %d",i);
				SPD(playerid, DIALOG_TRAFIKA, DIALOG_STYLE_LIST, ""BELA"Trafika", ""CRVENA"- "BELA"Dopuna (20$)\n"CRVENA"- "BELA"Dopuna (50$)\n"CRVENA"- "BELA"Dopuna (100$)\n"CRVENA"- "BELA"Sok (10$)\n"CRVENA"- "BELA"Cigare (20$)\n"CRVENA"- "BELA"Upaljac (10$)\n"CRVENA"- "BELA"Cokoladica (10$)", "Odaberi", "Izlaz");
                break;
			}
   		}
	}
	printf(" %d %d %d %d %d ",FirmaInfo[200][fVrsta],FirmaInfo[201][fVrsta],FirmaInfo[202][fVrsta],FirmaInfo[203][fVrsta],FirmaInfo[204][fVrsta]);
	printf("Kraj");
	return 1;
}

Number of vehicle models: 56
[connection] 127.0.0.1:59916 requests connection cookie.
[connection] incoming connection: 127.0.0.1:59916 id: 0
[join] Djordje_Ralph has joined the server (0:127.0.0.1)
Pocetak
(1) i = 200
(1) i = 201
(1) i = 202
(1) i = 203
(1) i = 204
Pocetak
(1) i = 200
(1) i = 201
(1) i = 202
(2) i = 202
(3) i = 202
Pocetak
(1) i = 200
(1) i = 201
(1) i = 202
(1) i = 203
(1) i = 204
(2) i = 204
(3) i = 204

To mi ispise ali sada mi radi pokaze mi dialog i daje pare u najblizu trafiku,kako da uklonim ovo da mi ispisuje u konzoli??

Izvinjavam se na bumpu,sada sam provalio do cega je problem.Kada dodam else return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA]"SIVA"Nisi kod trafike!"); onda mi racuna samo 200 kao trafiku.Kako da stavim da mi racuna i na ostalima da je trafika.

Pa nemoj tu stavljati return..

Sto se tice ispisa samo izbrisi printf gdje ima

Izbrisao sam print sada je dobro,a za taj return znaci nikako ne mogu staviti da ispise Nisi kod trafike ako je dalje od trafika?

{
        new x = 0;
   	{
		{
			{
				x++;
                break;
			}
   		}
	}
	if(x == 0) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA] "BELA" Niste kod trafike!");
	return 1;
}
Poslednja Izmena: Januar 28, 2018, 16:59:19 POSLE PODNE od Paul Castellano

Nece da li mozda treba x == 0 da bude i == 0?

Sta tocno nece? Izbacuje error ili si ig testirao ?

Testirao ig a u konzoli nema nikakav error ni u pawnu kada compile

ÄŒudno...Probaj ovo pa nam postavi ovdje server_log ,jer bi trebalo sve raditi ako si fino kopirao

{
	printf("Pocetak");
	new x = 0;
	printf("(1) %d",x);
   	{
		{
			{
				x++;
				printf("(2) %d",x);
                break;
			}
   		}
	}
	printf("(3) %d",x);
	if(x == 0) return SCM(playerid,-1,""CRVENA"[GRESKA] "BELA" Niste kod trafike!");
	printf("Kraj");
	return 1;
}

Moja greska nisam kopirao sam sam dole napisao if x == 0 a nisam ono gore new x = 0 sada sam kopirao i sada cu probati

poslato: Januar 25, 2018, 00:16:41 pre podne »

Posle tri mukotrpna dana Paul Castellano mi je jedini zaista pomogao,ovu temu otvaram jos od pre deset dana i niko nije pomogao kao Paul,hvala ti puno Paule zelim ti sve najbolje.Sve savrseno sada radi.