[Pomoc] Trunk sistem

Započeo LoOdaK, Maj 09, 2017, 16:52:57 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: up
Detaljan opis problema: Kako da napravim trunk sistem.Gledao sam malo po GTA RP modu i to,ono cita iz foldera trunk.cfg sve trunkove koliko sam ja skonto,ali taj nacin je malo zapetljan i komplikovan.Ako neko zna neki drugi nacin da se uradi,da mi ovdje malo objasni.
Dio skripte: /
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno): /
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Trunk je deblo ?
Pojasni
heroin rap - Moskri u kuci, od sledece lajne glava ce mi puci

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=111165.msg724584#msg724584 date=1494342036]
Trunk je deblo ?
Pojasni

Skontaj da ne misli na deblo sistem vec gepek sistem lol

Citat: ☢ χÏ...ηdÑ"я_ ☢ poslato Maj 09, 2017, 17:07:21 POSLE PODNE
Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=111165.msg724584#msg724584 date=1494342036]
Trunk je deblo ?
Pojasni

Skontaj da ne misli na deblo sistem vec gepek sistem lol
Pa nek napise gepek sistem, trunk moze znaciti i deblo, to je homonim

Deblo sistem? U GTA RP modu ima deblo sistem?

Pa de procitaj i skontaj malo,ima jos 1000 rijeci koje imaju razlicito znacenje
CitatElectric Power is everywhere present in unlimited quantities and can drive the world's machinery without the need of coal, oil, gas, or any other of the common fuels!

Citat: LoOdaK poslato Maj 09, 2017, 17:44:37 POSLE PODNE

Ocito da ne znas sta su homonimi (idi googlaj malo)

Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=111165.msg724612#msg724612 date=1494347130]

Ocito si dosao ovde pametovat i uciti gramatiku,imaju druge ustanove za to,ja ovde trazim pomoc a ne pametovanje

@LoOdaK  jel mislis ono kao da ostavis nekle stvari u prtljazniku ili ?
••• Nexus Project Community •••
• Founder & Developer •

Citat: Edo Castelllano poslato Maj 09, 2017, 18:52:14 POSLE PODNE
@LoOdaK  jel mislis ono kao da ostavis nekle stvari u prtljazniku ili ?
Ma da,gledo sam malo GTA RP,nekako izgleda komplikovano,mozda bi se moglo uraditi na drugi nacin,pa reko ako neko zna,nek objasni

@LoOdaK  Imas u modu Second Life taj system na mislim :D
••• Nexus Project Community •••
• Founder & Developer •

Pa vidi ovako buraz, ako radis na UP modu trunk sistem i ako mislis taj sistem koristiti za vlasnike vozila, jednostavno ne moras kreirati poseban fajl, vec jednostavno u fajlu vozila, samo dodaj druge varijable, Npr u fajlu ti stoji ovako:
Vlasnik = Pera_Peric
IDVozila = ...
X = ...
Y = ...
Z = ...

Ti samo nastavi sa varijablama kao npr:
OruzjeS1 = 24
OruzjeS1Ammo = 200
OruzjeS2 = 30
Oruzje22Ammo = 300
Marihuana = 5
Moonshine = 10
...
...

Tako ti je mnogo lakse uraditi ( nastaviti isti sistem ) nego da sklapas sve ispocetka.
Sto se tice komandi nadam se da znas prilagoditi komande da ti preko /trunk ili koje ti komande zelis sprema u gepek.
Ja sam ovako radio sistem pre par meseci, i sve je funkcionisalo kako treba.
E sad ako si mislio da policija sprema oruzje u sva vozila organizacije, to je malo drugacije.

P.S: Sorry ako sam napravio neke greskice, nisam pokrenuo pawno mesecima, ali oko ovog ti mogu pomoci, pisi ako si na nesto drugo mislio :)

To otprilike znam za privatna vozila,ali mene zanima trunk na svim vozilima.

Onda radi npr ovako
enum ENUM_TRUNK_DATA {
trunkID,
bool: trunkOwnable,
trunkMarihuana,
trunkOvo,
trunkOno
};
new TrunkData[MAX_VEHICLES][ENUM_TRUNK_DATA];

Zatim trunkID ako je ownable vozilo stavis ID vozila u bazi, i trunkOwnable = true, ako je non-ownable stavis ID vozila koji je returnan CreateVehicle fjom i stavis trunkOwnable = false
Simple :D

U pm sad tek nista nisam skontao

Citat: LoOdaK poslato Maj 09, 2017, 18:37:57 POSLE PODNE
Citat: Łukmember=1996][/member] link=topic=111165.msg724612#msg724612 date=1494347130]

Ocito si dosao ovde pametovat i uciti gramatiku,imaju druge ustanove za to,ja ovde trazim pomoc a ne pametovanje
Iznosim cinjenice agagahah, mogao si da napises gepek sistem a ne trunk, nismo ti krivi sto ne znas gagaghhha