[Pomoc]Oko komande askq

Započeo Scripter_Buduci, April 20, 2016, 18:43:56 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:UP:RP
Detaljan opis problema:E ovako kako mogu da namestim kada neko na /askq posalje pitanje,pa da ne moze slati pitanje dok mu admin/gm ne odgovori
Dio skripte:
YCMD:askq(playerid, params[],help)
{
    #pragma unused help
    if(UlogovanProvera[playerid] == 0) return SCAM(playerid,-1,""ZELENA"(X:RP) "SIVA"Morate biti ulogovani da bi koristili komande!");
	if(ServerInfo[isPitanja] == 1) return SCAM(playerid,-1,"(X:RP) "SIVA"Pitanja su trenutno iskljucena, pokusajte kasnije!");
    if(PlayerInfo[playerid][pMutiran] != 0) return SCAM(playerid,-1, ""ZELENA"(X:RP) "SIVA"Mutirani ste ne mozete koristiti chat!");
	if(gettime() < hPomoc[playerid]) return SCAM(playerid,-1, ""ZELENA"(X:RP) "SIVA"Ovu komandu mozete koristiti svakih 40 sekundi!");
    if(PlayerInfo[playerid][pZatvor] != 0) return SCAM(playerid,-1, ""ZELENA"(X:RP) "SIVA"Ne mozete koristiti ovu komandu jer ste zatvoreni!");
    if(PlayerInfo[playerid][pNovacDzep] < 110) return SCAM(playerid,-1, ""ZELENA"(X:RP) "SIVA"Nemate 100$!");
	new adm = 0;
	foreach(Player, i) { if(PlayerInfo[i][pGM] > 0 || PlayerInfo[i][pAdmin] > 0) adm++; }
	if(adm == 0) return SCAM(playerid,-1, ""ZELENA"(X:RP) "SIVA"Nema Admina & Helpera Online pa nemozete slati pitanje!");
	new text[80];
	if(sscanf(params, "s[80]", text)) return SCM(playerid, -1, ""CRVENA""ZELENA"(X:RP) "SPLAVA"/askq [tekst]");
	for(new i; i < strlen(text); i++) { if(!strcmp(text[i], "{")) text[i] = '['; if(!strcmp(text[i], "}")) text[i] = ']'; }
	new string[128];
	new ime[MAX_PLAYER_NAME];
	GetPlayerName(playerid, ime, sizeof(ime));
	format(string, sizeof(string), ""ZELENA"[ASKQ] "ROZA"%s [%d]: %s", ime,playerid,text);
	AdminHelper(COLOR_PINK,string);
	format(string, sizeof(string), ""ZELENA"(X:RP) "BELA"Poslali ste pitanje sa tekstom: "ZELENA"%s",text);
	SendClientMessage(playerid,-1,string);
	hPomoc[playerid] = gettime() + 40;
	return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):/
To što radiš nastavi
i nikada nemoj prestat'
i kad oznoje se tijela
i opet to budeš htjela
ti samo pritisni restart !

Samo trebam upaljač
u plamenu da gori
prst na obaraču,
a kaže mi da me voli
i gleda me dok smo nagli
u očima joj magija
ta mala je vrag i ona
će mi srce slomit'

Probaj ovako:

if( askqInfo[ playerid ][ askqSended ] == true ) return GRESKA( playerid, "Već si poslao pitanje, sada moraš čekati odgovor." );

Samo prilagodi svojoj skripti. :)

To što radiš nastavi
i nikada nemoj prestat'
i kad oznoje se tijela
i opet to budeš htjela

Samo trebam upaljač
u plamenu da gori
prst na obaraču,
a kaže mi da me voli
i gleda me dok smo nagli
u očima joj magija
ta mala je vrag i ona
će mi srce slomit'

Ali mi iskacu uvi errori
C:\Users\Korisnik\Desktop\Xtrem 1.7\gamemodes\nestor.pwn(34283) : error 001: expected token: ")", but found "["
C:\Users\Korisnik\Desktop\Xtrem 1.7\gamemodes\xrp.pwn(34283) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\Korisnik\Desktop\Xtrem 1.7\gamemodes\xrp.pwn(34283) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\Korisnik\Desktop\Xtrem 1.7\gamemodes\xrp.pwn(34283) : error 001: expected token: ";", but found "]"
C:\Users\Korisnik\Desktop\Xtrem 1.7\gamemodes\xrp.pwn(34283) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

4 Errors.
To što radiš nastavi
i nikada nemoj prestat'
i kad oznoje se tijela
i opet to budeš htjela

Samo trebam upaljač
u plamenu da gori
prst na obaraču,
a kaže mi da me voli
i gleda me dok smo nagli
u očima joj magija
ta mala je vrag i ona
će mi srce slomit'

Rekao sam da prilagodis, to znaci defeniras, dodas tamo gdje ti pise sve o "askq", dodas ako je true da ne moze postaviti, ako je false da moze i tako.. ;) Ako ne znas, jbg... Moras pronaci nekog' ko zna nesto skriptanju da ti ubacim to :)

Pa ja sam definisao :)
To što radiš nastavi
i nikada nemoj prestat'
i kad oznoje se tijela
i opet to budeš htjela

Samo trebam upaljač
u plamenu da gori
prst na obaraču,
a kaže mi da me voli
i gleda me dok smo nagli
u očima joj magija
ta mala je vrag i ona
će mi srce slomit'

Pa dobro ako si define, ali moras tamo dodat', nece pawno znati sto znaci ako samo pise "true" ili "false",a nisi 'mu objasnio' sto znaci to i sto da radi kad je true i obrnuto ;)

Uzmi DLaj Athlone ili San Marino mod, tu imas ovako isto, i pogledaj sto gdje treba dodat' da ne pisem vise ;)

Uredu hvala ti
To što radiš nastavi
i nikada nemoj prestat'
i kad oznoje se tijela
i opet to budeš htjela

Samo trebam upaljač
u plamenu da gori
prst na obaraču,
a kaže mi da me voli
i gleda me dok smo nagli
u očima joj magija