[Pomoc] Komanda

Započeo Max_Armadilo, Oktobar 21, 2015, 19:31:52 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: svoje nesto
Detaljan opis problema: Imam komandu "/potjera [ID Igraca] [Opis zlocina] [Nivo potjere(Max. 6 zvijezda)" e sada ja unesem ID igraca i ocu nprm da stavi "Opis zlocina" nprm "Napad na sluzbeno lice" samo mi ponovo izbaci "/potjera [ID Igraca] [Opis zlocina] [Nivo potjere(Max. 6 zvijezda)", a kada napisem samo "Napad" onda je u redu.
Dio skripte:
CMD:potjera(playerid, params[])
	{
	    if(IgracLogovan[playerid] == 1)
	    {
			if(OnDuty[playerid] == 1 && PlayerInfo[playerid][pLider] == 1 || OnDuty[playerid] == 1 && PlayerInfo[playerid][pClan] == 1)
			{

}
			else
			{
			    SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "{F3FF02}Morate biti na duznosti...");
			    return 1;
			}
   			new giveplayerid;
		    new result[128];
		    new string[128];
		    new wanted;
			if(sscanf(params, "usd", giveplayerid,result,wanted))
			{
				SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2, "{ffffff}Pomoc| {00C0FF}/potjera [ID Igraca] [Opis zlocina] [Nivo potjere(Max. 6 zvijezda)");
				return 1;
			}
			if(wanted > 6)
			{
				SCM(playerid,SIVA,"{F3FF02}Ne mozete postaviti veci Wanted Level od 6!");
				return 1;
			}
			if (IsACop(playerid))
			{
				if(IgracLogovan[giveplayerid] == 1)
				{
				    if(giveplayerid != INVALID_PLAYER_ID)
				    {
						if (gTeam[giveplayerid] != 2)
						{
							new giveplayer[MAX_PLAYER_NAME];
							new sendername[MAX_PLAYER_NAME];
							imeigraca(giveplayerid, giveplayer);
							imeigraca(playerid, sendername);
							if(WantedPoints[giveplayerid] == 0)
							{
								WantedPoints[giveplayerid] = wanted;
							}
							else
							{
								SCM(playerid,SIVA,"{F3FF02}Igrac vec ima nivo potjere!");
								return 1;
							}
							WantedLevel[giveplayerid] = wanted;
							SetPlayerWantedLevel(giveplayerid, wanted);
							SCM(giveplayerid,SIVA,"");
			 				SCMF(giveplayerid,SIVA,"{F81414}Policajac %s je sazvao potjeru za vama.",sendername);
			 				SCMF(giveplayerid,SIVA,"{F81414}Prijestup: %s",result);
	    					SCMF(giveplayerid,SIVA,"{F81414}Trenutni nivo potjere je %d.",wanted);
	    					PlayerInfo[giveplayerid][pKaznaOdOvo] = 1;
							foreach (Player, i)
							{
					    		if(PlayerInfo[i][pClan] == 1||PlayerInfo[i][pLider] == 1)
					    		{
									new stringa[128];
									new stringb[128];
									format(stringa,sizeof(stringa),"{ffaf00}Svim jedinicama, osoba %s je pocinila krivicno djelo: %s",giveplayer,result);
		     						format(stringb,sizeof(stringb),"{ffaf00}Trenutni nivo potjere za osobom %s: %d", giveplayer, wanted);
		     						SendClientMessage(i, TEAM_BLUE_COLOR, stringa);
		     						SendClientMessage(i, TEAM_BLUE_COLOR, stringb);
								}
							}
							return 1;
						}
						else
						{
							SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD2, "{F3FF02}Ne mozete optuziti policajca!");
						}
					}
				}
				else
				{
						format(string, sizeof(string), "{F3FF02}Igrac sa tim ID-om se ne nalazi na serveru!", giveplayerid);
						SendClientMessage(playerid, COLOR_GRAD1, string);
						return 1;
				}
			}
			else
			{

}
		}
		return 1;
	}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

if(sscanf(params, "us[48]",giveplayerid ,result,wanted))
probaj ovako, nisam siguran da li ce da radi
Poslednja Izmena: Oktobar 21, 2015, 19:51:44 POSLE PODNE od Arkoo

ovako probaj:
if(sscanf(params, "uis[128]", giveplayerid,wanted,result))

i ovako onda komandu koristi: /potjera [ID Igraca] [Nivo potjere(Max. 6 zvijezda)] [Opis zlocina]

My Bike KTM 450 SXF 2008

Rijesio sam to, Hvala

P.S da ne otvaram novu temu evo ovdje cu postati trebam da napravim da ako igrac koristi vise tipki od jednom da adminima izbaci poruku, tj. ono kada radi C-bug i koristi tipke ( lijevi klik misa, desni klik misa, press i slovo C) da njima ispise poruku, ja sam to nekako pokuso ali ne ide

if ((newkeys & KEY_FIRE) && !(oldkeys & KEY_FIRE) && (newkeys & KEY_HANDBRAKE) && !(oldkeys & KEY_HANDBRAKE) && (newkeys & KEY_CROUCH) && !(oldkeys & KEY_CROUCH) && (newkeys & KEY_SPRINT) && !(oldkeys & KEY_SPRINT))
 	{
 	new string[128];
  	format(string,sizeof(string)," {f3ff02Igrac %s (%d) radi C-bug | Provjeriti ga!", GetPlayerNameEx(playerid), playerid);
  	ABroadCast(SIVA,string,1);
 	}
Poslednja Izmena: Oktobar 22, 2015, 12:24:53 POSLE PODNE od Max_Armadilo

hmm, ovako napravi za provjeru ako stisce brzo, a za ovo ako stisne to pa to radi preko if...
dodaj gore novu variablu cbug za igraca i onda
if ((newkeys & KEY_FIRE) && !(oldkeys & KEY_FIRE) && (newkeys & KEY_HANDBRAKE) && !(oldkeys & KEY_HANDBRAKE) && (newkeys & KEY_CROUCH) && !(oldkeys & KEY_CROUCH) && (newkeys & KEY_SPRINT) && !(oldkeys & KEY_SPRINT)) {
    cbug[playerid] = gettime()+1;
    if(cbug[playerid] > gettime()) {
        new string[128];
        format(string,sizeof(string)," {f3ff02Igrac %s (%d) radi C-bug | Provjeriti ga!", GetPlayerNameEx(playerid), playerid);
    }
}

to je kao ako stisce svake sec nesto od tih dugmadi, ja msm da bi ovaj kod treba dobro raditi, provjeri pa javi---

My Bike KTM 450 SXF 2008

if ((newkeys & KEY_FIRE) && !(oldkeys & KEY_FIRE) && (newkeys & KEY_HANDBRAKE) && !(oldkeys & KEY_HANDBRAKE) && (newkeys & KEY_CROUCH) && !(oldkeys & KEY_CROUCH) && (newkeys & KEY_SPRINT) && !(oldkeys & KEY_SPRINT)) {
 	new cbug;
    if(cbug[playerid] > gettime()) {
        new string[128];
    }
}

Izbaci mi ove errore

(69025) : error 028: invalid subscript (not an array or too many subscripts): "cbug"
(69025) : warning 215: expression has no effect
(69025) : error 001: expected token: ";", but found "]"
(69025) : error 029: invalid expression, assumed zero
(69025) : fatal error 107: too many error messages on one line

a to je ovaj red u skripti

pa reko sam ti da dodas novu variablu cbug, ovo dodaj na vrh skripte:
new cbug[MAX_PLAYERS];

My Bike KTM 450 SXF 2008

Dodo sam i radi, tj. nema warninga i errora ali ne ispisuje mi to sto treba kada radi C-bug

Citat: Max_Armadilo poslato Oktobar 25, 2015, 17:47:56 POSLE PODNE
Dodo sam i radi, tj. nema warninga i errora ali ne ispisuje mi to sto treba kada radi C-bug

napravi debug preko print i vidi gdje stane na kodu...

My Bike KTM 450 SXF 2008

Kako to uraditi ?

I da mozda nije do ovoga
if ((newkeys & KEY_FIRE) && !(oldkeys & KEY_FIRE) && (newkeys & KEY_HANDBRAKE) && !(oldkeys & KEY_HANDBRAKE) && (newkeys & KEY_CROUCH) && !(oldkeys & KEY_CROUCH) && (newkeys & KEY_SPRINT) && !(oldkeys & KEY_SPRINT))

Mozda tu trebaju neke druge da se stave ?, jer ja ne znam bas nisam nikada puno koristio ovo

Citat: Max_Armadilo poslato Oktobar 25, 2015, 18:35:50 POSLE PODNE
Kako to uraditi ?

I da mozda nije do ovoga

Mozda tu trebaju neke druge da se stave ?, jer ja ne znam bas nisam nikada puno koristio ovo

pa sta ja znam sta treba, ni ne znam kako se radi cbug  koristis print("debug1"); i vidis gdje ti je kod stao, to ti u konzolu ispise debug1...

My Bike KTM 450 SXF 2008