[pomoc]Array

Započeo X_G1, Novembar 11, 2014, 14:18:28 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:
Detaljan opis problema:i kad stavim na kraj ; i dalje isti errori

C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(15761) : error 012: invalid function call, not a valid address
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(15761) : warning 215: expression has no effect
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(15761) : error 001: expected token: ";", but found ")"
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(15761) : error 029: invalid expression, assumed zero
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(15761) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664           Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

4 Errors.

Dio skripte:
if(BV(vozilo)) 

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):/

~Scritpter~Loading~75%~

~C++~Loading~40%~

~X_G1~Loaded~

Denis_Lapi

*

Balkan SA:MP Web Designer

Posle if, else, else if nikad ne ide ;
Daj mi linuju pre ovoga i liniju posle ovoga..

[FS] Bank Sistem
[TuT] Array Sistem (Napredna)

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

ovo ide pod OnPlayerStateChange(playerid, newstate, oldstate)
new vozilo = GetPlayerVehicleID(playerid); // Definisemo promenljivu od koje cemo kasnije uzimati ID vozila
	if(newstate == PLAYER_STATE_DRIVER)  // Ovo predstavlja poziciju igraca kada je u vozilo, u nasem slucaju to je pozicija vozaca.
	{
    if(BV(vozilo)) // Opozivamo stock koji smo kreirali tj. drupu vozila koju ovaj stock svrstao u jedno
	{
   	if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 5));
	{
	GameTextForPlayer(playerid, "~r~Zakljucano~n~~b~Nemate kljuceve ovog vozila~r~ !!!", 3000, 5); // Ispisuje nam GameText koji traje 3 sekunde.
	RemovePlayerFromVehicle(playerid); // Uklanja/izbacuje igraca iz auta ako uslov nije ispunjen.
	}
	}
	}

Poslednja Izmena: Novembar 11, 2014, 14:37:47 POSLE PODNE od X_G1

~Scritpter~Loading~75%~

~C++~Loading~40%~

~X_G1~Loaded~

Denis_Lapi

*

Probaj pa javi. Imas neke greske kod uslova i ispitivanja..
new vozilo = GetPlayerVehicleID(playerid); // Definisemo promenljivu od koje cemo kasnije uzimati ID vozila
	if(newstate == PLAYER_STATE_DRIVER)  // Ovo predstavlja poziciju igraca kada je u vozilo, u nasem slucaju to je pozicija vozaca.
	{
           if(BV(vozilo)) // Opozivamo stock koji smo kreirali tj. drupu vozila koju ovaj stock svrstao u jedno
	  {
   	        if(PlayerInfo[playerid][pAdmin] < 5)       
	       {
	            GameTextForPlayer(playerid, "~r~Zakljucano~n~~b~Nemate kljuceve ovog vozila~r~ !!!", 3000, 5); 
	          RemovePlayerFromVehicle(playerid); // Uklanja/izbacuje igraca iz auta ako uslov nije ispunjen.
	         }
	  }
	}

[FS] Bank Sistem

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

Hvala to sam riješio,ali imam problem sa stockom

C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(6163) : error 072: "sizeof" operator is invalid on "function" symbols
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(6165) : error 028: invalid subscript (not an array or too many subscripts): "BVO"
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(6165) : warning 215: expression has no effect
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(6165) : error 001: expected token: ";", but found "]"
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(6165) : error 029: invalid expression, assumed zero
    C:\Users\pc\Desktop\igrice i ostalo\samp srw\rp\gamemodes\PAC-RP.pwn(6165) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664           Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

5 Errors.
stock BVO(carid) 
{
for(new i = 0; i < sizeof(BVO); i++)
{
if(carid == BVO[i]) return 1;
}
return 0;
}

~Scritpter~Loading~75%~

~C++~Loading~40%~

~X_G1~Loaded~

Denis_Lapi

*

Takodje promeni i u onplayerstatechange naziv stock-a
stock BVozilo(carid) 
{
for(new i = 0; i < sizeof(BVO); i++)
{
if(carid == BVO[i]) return 1;
}
return 0;
}

[FS] Bank Sistem

www.denis-lapi.com