[pomoc]oko komande /rob

Započeo Arnel_Bp, Jun 13, 2014, 13:58:23 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: Moja od 0
Detaljan opis problema: Imam problem na /rob komandu, sve lijepo radi, ali nece da ucita wanted level, kada nekoga opljackam pise mi Wanted level 0? A ja sam stavio ako opljacka SWAT/Army da bude wanted lvl 4 a ovako wl 2 pa sta je sad tu problem?
Dio skripte:
CMD:rob(playerid, params[])
{
	new id, string[126];
   	if(Ulogiran[playerid] == 0) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
  	if(gTeam[playerid] == TEAM_COP) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(gTeam[playerid] == TEAM_ARMY) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(gTeam[playerid] == TEAM_SWAT) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(gTeam[playerid] == TEAM_FBI) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(cuffed[playerid] == 1) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Ti posjedujes lisice na sebi i ne mozes koristiti ovu komandu");
	if(sscanf(params, "ui", id)) return SCM(playerid, 0xFF0000FF, "Koristi: /rob [id]");
	if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, 0xFF0000FF, "ID igraca koji ste unijeli nije online.");
 	if(IsPlayerInAnyVehicle(id)) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je u vozilu i nemozes njega opljackati",GetName(id),id);
 	if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Ne mozes opljackati %s(%d) jer si u vozilu, napusti vozilo i pokusaj opet da ga opljackas",GetName(id),id);
 	if(GetDistanceBetweenPlayers(playerid,id) > 4) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je suvise daleko od tebe, probaj mu se pribliziti i opljackati",GetName(id),id);
    if(Ulogiran[id] == 0) return SCMF(playerid,  0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je mrtav, nemozes ga opljackati",GetName(id),id);
    if(cuffed[id] == 1) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) posjeduje lisice na sebi i nemozes ga opljackati",GetName(id),id);
    if(GetPlayerMoney(id) <= 100) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) ne posjeduje dovoljno novca da bi ga mogao opljackati",GetName(id),id);
    if(beenrobbedrecently[id] >= 1) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je nedavno opljackan. Pricekaj pa pokusaj ponovo",GetName(id),id);
    new rname[24];
    new vname[24];
    GetPlayerName(playerid,rname, 24);
	GetPlayerName(id, vname, 24);
	new pcash = random(GetPlayerMoney(id));
    format(string, sizeof(string), "%s(%d) je opljackao $%d od %s(%d)",rname,playerid,pcash,vname,id);
	printf("%s", string);
	GivePlayerMoney(playerid,pcash);
    GivePlayerMoney(id, -pcash);
    format(string, sizeof(string), "%s(%d) je opljackao $%d od tebe", rname,playerid,pcash);
    SendClientMessage(id, 0xD2691EAA, string);
    format(string, sizeof(string), "Ti si opljackao $%d od %s(%d)", pcash,vname,id);
    SendClientMessage(playerid, 0x00C7FFAA, string);
    format(string, sizeof(string), "~w~Opljackan od ~n~%s(%d)~n~uzeto $%d",rname,playerid,pcash);
    GameTextForPlayer(id,string,5000,3);
    oscore = GetPlayerScore(playerid);
	SetPlayerScore(playerid, oscore +1);
    format(string, sizeof(string), "~w~Opljackao si %s(%d)~n~i uzeo $%d",vname,id,pcash);
    GameTextForPlayer(playerid,string,5000,3);
    RobbedPlyRecent[playerid] =1;
    beenrobbedrecently[id] =120;
  	new current_zone;
    current_zone = player_zone[playerid];
    format(string, sizeof(string), "Osumljiceni %s(%d) je opljackao %s(%d). Lokacija: %s",rname,playerid,vname,id,zones[current_zone][zone_name]);
    COPSCM(0xFF0000FF,string);
    if(gTeam[id] == TEAM_COP || gTeam[id] == TEAM_ARMY || gTeam[id] == TEAM_FBI || gTeam[id] == TEAM_SWAT)
	{
    new plwl = GetPlayerWantedLevel(playerid);
    SetPlayerWantedLevel(playerid, plwl +4 );
    }
    else
	{
    GetPlayerWantedLevel(playerid, plwl +2 );
    }
    new pcol = GetPlayerColor(playerid);
	format(string, sizeof(string), "(ROBBERY) Wanted Level %d",plwl);
	SendClientMessage(playerid,pcol,string);
    return 1;
    }

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

probaj ovako

if(gTeam[id] == TEAM_COP || gTeam[id] == TEAM_ARMY || gTeam[id] == TEAM_FBI || gTeam[id] == TEAM_SWAT)
	{
    SetPlayerWantedLevel(playerid, 4);
    }
    else
   {
      SetPlayerWantedLevel(playerid, 2);
    }
69

Citat: [SF]C++ poslato Jun 13, 2014, 14:03:24 POSLE PODNE
probaj ovako

{
    SetPlayerWantedLevel(playerid, 4);
    }
    else
   {
      SetPlayerWantedLevel(playerid, 2);
    }

radi ali bih zelio kada god nekoga robas da mu se poveca za 2 ili za 4? kako to napraviti

pa zar najveci nije 6 preko funkcije?
nebitno uradis ovako

playervarijablu i onda kad opljackas ides

playervarijabla ++;

i onda samo
SetPlayerWantedLevel(2 * playervarijabla);
znaci wanted dva i puta koliko si opljacko ti to mozes menjati samo mi je bitno da svatis.
69

CMD:rob(playerid, params[])
{
	new id, string[126];
   	if(Ulogiran[playerid] == 0) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
  	if(gTeam[playerid] == TEAM_COP) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(gTeam[playerid] == TEAM_ARMY) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(gTeam[playerid] == TEAM_SWAT) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(gTeam[playerid] == TEAM_FBI) return SendClientMessage(playerid, 0xFF0000FF, "Nisi ovlascen da koristis ovu komandu");
    if(cuffed[playerid] == 1) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Ti posjedujes lisice na sebi i ne mozes koristiti ovu komandu");
	if(sscanf(params, "ui", id)) return SCM(playerid, 0xFF0000FF, "Koristi: /rob [id]");
	if(!IsPlayerConnected(id)) return SCM(playerid, 0xFF0000FF, "ID igraca koji ste unijeli nije online.");
 	if(IsPlayerInAnyVehicle(id)) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je u vozilu i nemozes njega opljackati",GetName(id),id);
 	if(IsPlayerInAnyVehicle(playerid)) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Ne mozes opljackati %s(%d) jer si u vozilu, napusti vozilo i pokusaj opet da ga opljackas",GetName(id),id);
 	if(GetDistanceBetweenPlayers(playerid,id) > 4) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je suvise daleko od tebe, probaj mu se pribliziti i opljackati",GetName(id),id);
    if(Ulogiran[id] == 0) return SCMF(playerid,  0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je mrtav, nemozes ga opljackati",GetName(id),id);
    if(cuffed[id] == 1) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) posjeduje lisice na sebi i nemozes ga opljackati",GetName(id),id);
    if(GetPlayerMoney(id) <= 100) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) ne posjeduje dovoljno novca da bi ga mogao opljackati",GetName(id),id);
    if(beenrobbedrecently[id] >= 1) return SCMF(playerid, 0xFF0000FF, "Igrac %s(%d) je nedavno opljackan. Pricekaj pa pokusaj ponovo",GetName(id),id);
    new rname[24];
    new vname[24];
    GetPlayerName(playerid,rname, 24);
	GetPlayerName(id, vname, 24);
	new pcash = random(GetPlayerMoney(id));
    format(string, sizeof(string), "%s(%d) je opljackao $%d od %s(%d)",rname,playerid,pcash,vname,id);
	printf("%s", string);
	GivePlayerMoney(playerid,pcash);
    GivePlayerMoney(id, -pcash);
    format(string, sizeof(string), "%s(%d) je opljackao $%d od tebe", rname,playerid,pcash);
    SendClientMessage(id, 0xD2691EAA, string);
    format(string, sizeof(string), "Ti si opljackao $%d od %s(%d)", pcash,vname,id);
    SendClientMessage(playerid, 0x00C7FFAA, string);
    format(string, sizeof(string), "~w~Opljackan od ~n~%s(%d)~n~uzeto $%d",rname,playerid,pcash);
    GameTextForPlayer(id,string,5000,3);
    oscore = GetPlayerScore(playerid);
	SetPlayerScore(playerid, oscore +1);
    format(string, sizeof(string), "~w~Opljackao si %s(%d)~n~i uzeo $%d",vname,id,pcash);
    GameTextForPlayer(playerid,string,5000,3);
    RobbedPlyRecent[playerid] =1;
    beenrobbedrecently[id] =120;
  	new current_zone;
    current_zone = player_zone[playerid];
    format(string, sizeof(string), "Osumljiceni %s(%d) je opljackao %s(%d). Lokacija: %s",rname,playerid,vname,id,zones[current_zone][zone_name]);
    COPSCM(0xFF0000FF,string);
	{
    SetPlayerWantedLevel(playerid, plwl +4);
	}
	else
	{
    GetPlayerWantedLevel(playerid, plwl +2);
    }
    new pcol = GetPlayerColor(playerid);
	SendClientMessage(playerid, 0xA9A9A9AA, "|_Crime Commited_|");
	format(string, sizeof(string), "(ROBBERY) Wanted Level %d",plwl);
	SendClientMessage(playerid,pcol,string);
    return 1;
    }

ovako sam stavio i gledaj... nece da mu stavi wanted lvl na koji mu je dato, vec samo pise wanted lvl 0 stalno.. koga god da rob..

maximalan wanted je 6 koliko znam

evo ti stock
stock SetPlayerWanted(playerid,level) {
    if!IsPlayerConnected(playerid)) return;
    new stars = GetPlayerWantedLevel(playerid);
    if(stars >= level) return;
    if(level >= 6)  level = 6;
    if(level <= 0)  level = 0;
    SetPlayerWantedLevel(playerid,level);
}

koristi njega
69

cekaj, jel vrsis provjeru da ako je taj igrac kojeg si opljackao team_cop, team_army, team_fbi ili team_swat ili ako je taj igrac koji vrsi komandu  team_cop, team_army, team_fbi ili team_swat?
mislim na ovo

[FS]Rent
[FS] Vremenska prognoza
[TuT] PayDay
[TuT]PayDay sistem[UPDATED]
Moja Biografija

Respect:Mr.Gagi,FlasH,Streetboy,David (Sabljak) A.k.A SABO(T)
ÄŒovjek nije stvoren za poraze, moze biti unisten, ali ne i pobjeÄ'en!

Citat: [SF]C++ poslato Jun 14, 2014, 22:52:25 POSLE PODNE
maximalan wanted je 6 koliko znam

evo ti stock
stock SetPlayerWanted(playerid,level) {
    if!IsPlayerConnected(playerid)) return;
    new stars = GetPlayerWantedLevel(playerid);
    if(stars >= level) return;
    if(level >= 6)  level = 6;
    if(level <= 0)  level = 0;
    SetPlayerWantedLevel(playerid,level);
}

koristi njega

koliko ja znam i koliko sam gledo na engleske servere wantedlvl mozes da mu stavis 200 ali max lvl zvezdica je 6...

pa da...
tvoj kod je neoptimizovan koliko vidim to se moze skratiti koristis nesto bezveze sto i netreba toj komandi
skrati to i idi od pocetka sta imas od kopiranja komandi i eto vidis neznas da resis nesto najbolje je ici svoje.
69

pa da ali sad na ovu cmd kako da mu stavim da dobije boju kao wanted lvl kako sam dolje definisao..

//------------------------------------------------------------------------------
public WantedYellow()
{
    for(new i = 0; i < MAX_PLAYERS; i++)
	{
      if(Ulogiran[i] == 1)
	  {
        if(GetPlayerWantedLevel(i) >= 1 && GetPlayerWantedLevel(i) <= 3)
	    {
          SetPlayerColor(i, COLOR_YELLOW);
       }
    }
  }
}
//------------------------------------------------------------------------------
public WantedOrange()
{
	{
	  if(Ulogiran[i] == 1)
	   {
        if(GetPlayerWantedLevel(i) >= 4 && GetPlayerWantedLevel(i) <= 9)
	    {
          SetPlayerColor(i, 0xFFA500AA);
       }
    }
  }
}
public WantedRed()
{
	{
     if(Ulogiran[i] == 1)
	  {
        if(GetPlayerWantedLevel(i) >= 10)
	    {
          SetPlayerColor(i, COLOR_RED);
       }
    }
  }
}

kako sad u cmd da ubacim ovo?

pa sto ce ti to kad mu stavis wanted samo koristis

SetPlayerColor(playeri, boja);

a to ti nebi ni radilo.
69

Citat: [SF]C++ poslato Jun 15, 2014, 11:15:41 PRE PODNE
pa sto ce ti to kad mu stavis wanted samo koristis

SetPlayerColor(playeri, boja);

a to ti nebi ni radilo.

pa ja sam to stavio ali ne dobijam nikakvu wanted boju na sebe....ista ostaje sve... koju dobijem na playerspawn