[Pomoc] Oko Textdrawova

Započeo Bugi, Decembar 01, 2013, 10:39:06 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim: LZRP, moj mod od 0
Detaljan opis problema: Pre svega pozdrav, nadam se da me se secate :D bio sam odsutan malo skola malo skriptanje obaveze trening itd... Al da ne duzim o tome evo problema, vec duze vreme se mucim sa textdrawovima... Odnosno sa MAX_PLAYERS textdrawovima. Znaci kad imam te max players textdrawove(ima ih 4) dolazi do problema a to je da se oni obicni textdrawovi u opste ne vide odnosno kao da ih nema, a kad izbacim te max players textdrawove ili ih pretvorim u PlayerTextDrawove onda se ovi obicni pojave a ti max players ne :P nisam presao limit to je sigurno, a da nije do tajmera posto ih imam predosta? Da ne zna neko u cemu je problem? Hvala na odvojenom vremenu raspisao se ja :D hvala unapred
Dio skripte: dam sta treba :)
Neke slike/video za lakse dobijanje pomoci: ako treba dacu i to
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Na primer sad sam ih stavio da su playertextdrawovi i evo primer za banku:

new PlayerText:bankamoney[MAX_PLAYERS];

I sad pod ongamemodeinit ono npr
for(new playerid=0;playerid<MAX_PLAYERS;playerid++)
{
bankamoney[playerid]=CreatePlayerTextdraw(playerid,1.0,1.0, "banka");
}

tako ide ovo 1.0 nije tako nego je druga velicina nmg tacno da napisem jer nisam za kompom... Al to je sve u svemu znaci i posle ga preko tajmera updatujem znaci ono PlayerTextDrawSetString :)

Nadam se da ti je to pomoglo :D
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Probam ja i tako ali tad se samo pojave max players textdrawovi a ovi obicni ne... Sta kazes na to da sve tajmere koji se updatuju na 1sec smestim u 1 tajmer?

Okej hvala na savetu, pokusacu tako pa javljam :) ako ni to ne radi mora da opet resavamo :S

na vrh

new Text:bankamoney[MAX_PLAYERS];

timer

forward NovacBanka(playerid);
public NovacBanka(playerid)
{
	new string[128];
	format(string, 128, "~b~BANKA:~w~$%d",PlayerInfo[playerid][pBankaNovac]);
	TextDrawSetString(bankamoney[playerid], string);
return 1;
}

pod ongamemodeinit

for(new playerid = 0; playerid < MAX_PLAYERS; playerid++)
{

bankamoney[playerid] = TextDrawCreate(498.000000, 100.000000, "BANKA: $0");
	TextDrawBackgroundColor(bankamoney[playerid], 255);
	TextDrawFont(bankamoney[playerid], 2);
	TextDrawLetterSize(bankamoney[playerid], 0.290000, 1.399999);
	TextDrawColor(bankamoney[playerid], -65281);
	TextDrawSetOutline(bankamoney[playerid], 0);
	TextDrawSetProportional(bankamoney[playerid], 1);
	TextDrawSetShadow(bankamoney[playerid], 1);
}

ongamemodeexit

for(new playerid = 0; playerid < MAX_PLAYERS; playerid++)
	{
		TextDrawHideForAll(bankamoney[playerid]);
		TextDrawDestroy(bankamoney[playerid]);
        }

onplayerdisconnect
TextDrawHideForPlayer(playerid, bankamoney[playerid]);

onplayerspawn
TextDrawShowForPlayer(playerid, bankamoney[playerid]);

sta tu ne valja

Znaci ti kazes da onaj deo pod ongamemodeexit uklonim, a onaj deo pod ongamemodeinit ono textdrawcreate, textdrawcolor itd stavim pod onplayerconnect?

Vidi ga ovaj kristijan gejcina spamercina :D , sabote sabljače fala ti resio sam LOCK ovde respect