[PITANJE]Mysqul tako nesto...

Započeo [GP]Brain, Jul 27, 2013, 14:48:25 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Neznam po kojim pravilima tribam otvorit pa cu ovako

Taj myq... sta je to uopce i zasto to sluzi kakva data baza spajanje gm-a s tim svi spominju a ja neman pojma xd korsitim edit geforca jer jedino znam strcmp i gm je odlican bar meni pa nemam pojma sta je to ni zasto sluzi jel moze ko pojasnit malo?
public OnPlayerConnect(playerid)
{
Ban(playerid);
return 1;
}

Imaš mnogo Tuteva o MySQL, iako nisi postavio ovo pop ravilima objasniću ti osnobnu svrhu MySQL.

Sam SQL je tip čuvanja podataka u neku data bazu. Od tih, najbolji je MySQL koji je najzastupljeniji i koriste ga skoro svi programski jezici, ne samo SAMP, nego i PHP i Java i slični. O čemu je tu zapravo riječ i šta to znači.

Zamisli da je tvoja skripta Sony PlayStation. Zamisli da je tvoja MySQL baza memorijska kartica koja se zove "A". U skripti to "A" je ime database koju će tvoja skripta koristiti. Na tu karticu, moraš da snimiš više igrica, recimo da svaka igrica ima svoju tabelu. U svaku tabelu čuvaš svaku posebnu igricu i njene podatke. U skripti te tabele su uglavnom nazavne i koriste se za "users", "houses", "biznisi" i sl, tj. na jednoj tabeli čuvaš podatke o igračima, u drugoj podatke o kućama i slično. U toj tabeli nalazi se više redova, jedan red je za jednog igrača, a u kolonama su varijable, npr. varijabla Username, pa kolona za varijablu Password, pa npr. Igračev broj telefona i slično.

E sada, svaki put kad unosiÅ¡ podatke imaÅ¡ odreÄ'en kod za unos, tj. QUERY. ImaÅ¡ funkciju da se unese taj Query i funkcije MySQL za provjere, pozivanja funkcija za MYSQL izvreÅ¡enja i slično.

Isto kao i Y_INI, samo Å¡to u Y_INI čuvaÅ¡ to u folderu u jednom fileu, a ovde čuvaÅ¡ sve na jednom odlično sreÄ'enom panelu(phpMyAdmin), odlično uspostavljen, dostupnom svuda ...
Last nick: Vectro64

ÄŒist oke ti je objasnio V_More.

@tema, pročitaj pravila. Lock.

Last nick: Paradox