Komentirajte danasnje mappanje!

Započeo Shadezor, April 11, 2013, 14:49:55 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Znaci evo, vidim mapa milijun slicnih. Sve se novi interijeri rade, svi misle da su experti kao i ja ali smo zapravo male mace. Ja vise preferiram default interijer od bilo kojeg drugog mappanog. Isto tako nevolim nabacane mape koje su 'em neprecizne, 'em su nerelane. Ali moje misljenje o danasnjim mapperima jest to da svi nesto pokusavaju ali neuspijevaju. Neznam mozda i ja nemam toliko perfektne mape, ali na neki nacin su realne. Nisam postao svoje mape jel, ali ako ikad budem u prilici ostavit cu vam par slika mog mappanja za jedan strani server koji je jos u funkciji. Znaci od vas zahtijevam da komentirate danasnje mappanje, amatera i experta. Treba li uopce nastaviti sa mappanjem ukoliko jedan od nas napravi nerealnu mapu?
Poslednja Izmena: April 11, 2013, 14:50:44 POSLE PODNE od Shadezor

Pa gledaj neka mapaju za pare nije to problem, ali ako vec mapas za pare onda napravi nesto realno, unikatno ne prenatrpano.. A danas svi znaju radit mape, svi se kuze u to a nemaju veze s vezom..

Ti imas isti problem. Nazivas se maperom a ovo si uradio:

http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=71648.msg499844#msg499844

90% drveta upalo u mapu, nas ne zanima kako ti vozis brod, jer tu nije prikazana nikakva mapa. Uraditi jednu kucu na onakvom ostrvu je totalni non rp, oko kuce uopste nemas prostora za nesto. Objekti samo naslagani, nabacani ne vidi se tvoje iskustvo i tvoja preciznos na mapi.

Prvo podji od sebe pa pocni da komentarises druge. Mapperom se ne mozes nazvati nakon svoje 1 mape.

Gle, ja preferiram mape s dosta detalja, sto malo tko danas radi.
Ja sebe ne ne nazivam mapper-om, ali ako treba, odraditi cu urednu i lijepu mapu.
Primjer, da prva mapa moze biti jako dobra :D :D :D
http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=52776.msg384304#msg384304
Poslednja Izmena: April 11, 2013, 23:31:52 POSLE PODNE od Coldplay

pises ovde nesto imas mozda 1 mapu ili 2 kvaliteta 0.. a danasnji maperi svi idu skoro slicni nacin mape svi mapaju PD , burg i banku tako da je malo smorili samo se govori o ls-u ... sve vec vidjeno :D

Dobro decki, jesam li mozda naveo da i ja nisam jedan od boljih mappera? Ovakva kuca je napravljena jer je owner sam tako zahtjevao, njegove ukuse nemogu promijenit. Ali sto se tice mojih drugi mapa koje se koriste na stranom serveru mislim da cu dosta realnije od vecine danasnjih, bez 0.3c i 3 objekata. Ovo nije prva moja, samo sam se vratio nakon duzeg vremena na forum i ovo je jedan od mojih prvih radova koje sam radio. DA mozda je ostrva i nema nicega drugog okolo, a sta bi ti stavio ovdje? Jer ovo je privatni posjed, tako zamisljeno.

Blaeks

*

Madmen

ma u mapanju ne postoje experti niti amateri, nego jednostavno neki ljudi su vise kreativni a neki nisu..

Citat: Blaeks poslato April 12, 2013, 19:18:24 POSLE PODNE
ma u mapanju ne postoje experti niti amateri, nego jednostavno neki ljudi su vise kreativni a neki nisu..

Kreativnost je veliki dio posla, tu se slazem, ali postoje experti i amateri, expertima nije problem uzeti sloziti mapu, tacnije raditi na preciznosti, dok amater ce uzeti i samo to nabacati...

Blaeks

*

Madmen

Citat: Ralph Exon poslato April 12, 2013, 19:41:50 POSLE PODNE
Citat: Blaeks poslato April 12, 2013, 19:18:24 POSLE PODNE

Kreativnost je veliki dio posla, tu se slazem, ali postoje experti i amateri, expertima nije problem uzeti sloziti mapu, tacnije raditi na preciznosti, dok amater ce uzeti i samo to nabacati...
pa dobro to da, ali kada pogledas ovako sa strane, maperi amateri se mogu nauciti nakon 5 mapi, znaci postave svaku na BS, i kritike dobija, i posle kritika ispravlja greske, i moze se nakon mesec dana nauciti vrlo dobro mapati, dok skriptanje nije tako :D

Citat: [AP] Yamaguchi poslato April 11, 2013, 15:00:04 POSLE PODNE
Jednom recju, triperi. Kada sam trazio mapere, svi su radili za novac. Naravno nisam prihvatio jer danas svako zna da mapa, a 90%  u svom profilnom statusu ima Mapper & Scripter iako sa tim pojmovima nema nikakve veze. Ja preferiram uredne mape, ne prazne i proste, a ne i prenatrpane, ali da se ubaci po koj detalj, objekat itd, sto da ne...

Tebi sam poslao i poruci , ti mislis da ce neko da ti radi unikatne mape i ti ga sutra lagano zajebes ? I ovo sto si rekao "90% ljudi mapaju" oni mapaju i nikad nece moci da ti urade mape kao sto bi ti npr. ja uradio. Dao sam ti primer za NX opstinu mislis da ce neko da uradi onakvu ? Mozda hoce ali bice samo losa kopija tako da znas a u danasnje vreme ovde samo postaju kako je neko nekoga zajebo. Ti meni lepo platis ja ti odradim i oboje zadovoljni a ne sad ja npr. uradim ti mapu ti stavis mi se posvadjamo ja objavim mapu ? Vidis nije isto kad platis i kad nadjes nekog da ti radi za nesto na serveru :)