[SMF/Web portal - TUT] Sminkanje foruma

Započeo SpawneR., Januar 23, 2013, 21:14:32 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Kada ste promenili sve slike vaseg forumu i "editovali" temu ipak tu mora jos malo truda i "sminkanja" teme.Svakako i tu treba odvojiti odredjeno vreme koje planirate da ulozite u sminkanje.. Hajde da vas ne zamaram vise krenimo!

1.Spisak "ko je prisutan" i podesavanja

Idite u admin panel --) Zatim odaberite "Podesavanja" --) A zatim odite u "Mogucnosti i Opcije" --) Nadjite peti red i tu se nalaze podesavanja za ovu oblast!

Kako podesiti , ukoliko zelite da se prikazuju online korisnici ostavite kako je vec a ukoliko necete samo kliknite na kockicu !  Sada sledece sto podesavamo je vreme za koje ce vas SMF forum registrovati da je neko online (defeult 15min) , ja vam preporucujem da to bude 60 min ili 90 sve preko je previse!

2.Polja u profilu i podesavanja

Ukoliko drzite neki Gaming sever ili zelite neko polje da dodate/obrisete ovaj TUT ce vam pomoci oko toga :) Naprimer na sam na mom foumu doda polje IG Nick i u tom polju korisnik pise svoje IG(in game) ime... Takodje mozete da birate vrstu polja(za upisivaje , biranje , stikliranje..) Takodje mozete da namestite da se neko pitnje prikaze prilikom registacije , takodje ove opcije mozete da koristite za antibot sistem !

Idite u admin panel --) Zatim odaberite "Podesavanja" --) A zatim odite u "Mogucnosti i Opcije" --) Zatim izaberite "Polja u profilu" --) Tamo imate da stiklirate/destilirate ono sta hocet/necete da vam se prikaze a dole u levom uglu imate dugmic 'Novo Polje' sa kojim pravite vase novo polje

3.Karma - Reputacija - Ugled

Karma(reputacija - ugled) je jako zanimljiv mod koji mozete da ubacite na vas SMF forum , naime tu mozete da vidite ko je najvise cenjen na forumu a kog igraci najvise mrze.. Takodje moze i vid zabave(sale) da vude :)

Idite u admin panel --) Zatim odaberite "Podesavanja" --) A zatim odite u "Osnovne mogucnosti" --) Zatim imate kao dugmice za paljenje kompa , kada kliknete na jeda taj mod ce vam se upaliti.. --) Karma je treca po redu , UZIVAJTE

4. Ko gleda temu

Lepo je znati ko gleda vasu temu , da li nekog zanima ono sta ste vi naisali.. Taodje vama kao adminu je vazno da vidite aktivnosti vasih clanova ! Ovo je jako lako i korisno! Pratite me

Idite u admin panel --) Zatim odaberite "Podesavanja" --) A zatim odite u "Trenutna tema" --) Zatim u 12 polju iamte da izaberete da li ce da se vidi broj , ime ili nece da se vidi ko gleda temu.. Ja vam predlaem da izaberete da se vidi ime

5. Davanje admina

Svakako u svakom projektu vama ce trebati neki pomocnig , drug i red bi bi da on dobije admina da moze da vam pomogne , takodje ukoliko ste nasli Web Dizajnera potrebno je da mu date admina da moze da pristupi poslu :) Krenimo!

Idite u admin panel --) Zatim odaberite "Clanovi" --) A zatim odite u "Grupe clanova" --) Kliknite na crvena slova "Administrator" , zatim skrolajte dole i nacicete "Spisak clanova za dodavanje" , izaberite clana i kliknite na "Dodaj clana"

dobar tut pohvale
Pravim RP,DM,TDM,STUNT, Freeroam modove od 0 za pare, nacini placanja : Paypal ili banka

[quote author=[XRPG]beNNyâ,,¢ link=topic=66416.msg464144#msg464144 date=1359048100]
Dobro je Spawnerice <3 ;D
[/quote]

Ko si ti ? :D

Citat: N1XTON poslato Januar 24, 2013, 18:33:44 POSLE PODNE
dobar tut pohvale

Sticky je na BSMF-u , mogo bi i ovde sticky zato sto su ovo neke osnove za sminkanje foruma ;) Vi kako hocete

Citat: SpawneR. poslato Januar 24, 2013, 22:18:33 POSLE PODNE
[quote author=[XRPG]beNNyâ,,¢ link=topic=66416.msg464144#msg464144 date=1359048100]
Dobro je Spawnerice <3 ;D

Ko si ti ? :D

[/quote]

On ti je inace Haske Golac - djete koje nema pojma a pravi se da ima i naravno ima 9 i po godina :D
Pravim RP,DM,TDM,STUNT, Freeroam modove od 0 za pare, nacini placanja : Paypal ili banka

Meni tu ima samo "Opste" "Izgled" i "Potpisi", a znam za to i pre mi je bilo, sta sada ovo, sto nema, help ?