[Pomoc] label u zraku

Započeo [GU:RP] ivica 156, Februar 16, 2012, 18:55:06 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Cyber
Detaljan opis problema:zanima me kako da podignem da stavim text label u zraku to mislim stavit za motore al nezz ak moze nek pomoci
Dio skripte:
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

[]Flynâ„¢

*

Never look down on anybody unless you're helping them up.

MožeÅ¡ i sa motorom, ali lakÅ¡i način je da napraviÅ¡ bindove /slap i /save, i slapaÅ¡ se sve dok ne doÄ'eÅ¡ do visinu koju oćeÅ¡ i pritisneÅ¡ da ti save i eto kordinata.

MotoBikeLabels[i] = Create3DTextLabel(string,ZELEENA,BikeBuylist[i][mX],BikeBuylist[i][mY],BikeBuylist[i][mZ]1092.7208,-1770.1321,14.4120);
		Attach3DTextLabelToVehicle(MotoBikeLabels[i], BikeBuylist[i][Carid], 0,0,0.5);
		SetVehicleNumberPlate(BikeBuylist[i][Carid], "Motor/Bicklo je na prodaju");

evo tako sam i stavio i dodu mi ovi errori

C:\Users\Barcelona\Desktop\G-Unit v1.0.7 0.3d12\gamemodes\G-Unit.pwn(6018) : error 001: expected token: ",", but found "-rational value-"
C:\Users\Barcelona\Desktop\G-Unit v1.0.7 0.3d12\gamemodes\G-Unit.pwn(6018) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\Barcelona\Desktop\G-Unit v1.0.7 0.3d12\gamemodes\G-Unit.pwn(6018) : warning 215: expression has no effect
C:\Users\Barcelona\Desktop\G-Unit v1.0.7 0.3d12\gamemodes\G-Unit.pwn(6018) : error 001: expected token: ";", but found ")"
C:\Users\Barcelona\Desktop\G-Unit v1.0.7 0.3d12\gamemodes\G-Unit.pwn(6018) : error 029: invalid expression, assumed zero
C:\Users\Barcelona\Desktop\G-Unit v1.0.7 0.3d12\gamemodes\G-Unit.pwn(6018) : fatal error 107: too many error messages on one line

Compilation aborted.Pawn compiler 3.2.3664	 	 	Copyright (c) 1997-2006, ITB CompuPhase

4 Errors.

[]Flynâ„¢

*

pa ako ces da attachas onda ne treba da snimas kordinate, on ce ga sam postaviti iznad motora sa onim default kordinatama u funkciji...jedni podesis visinu...

[]Flynâ„¢

*

MotoBikeLabels[i] = Create3DTextLabel(string,ZELEENA,BikeBuylist[i][mX],BikeBuylist[i][mY],BikeBuylist[i][mZ]-0.5,30.0,0);
Attach3DTextLabelToVehicle(MotoBikeLabels[i], BikeBuylist[i][Carid], 0,0,0.5);
SetVehicleNumberPlate(BikeBuylist[i][Carid], "Motor/Bicklo je na prodaju");

-0.5,30.0,0 - Ove kordinate podesavaj za visinu, nzm tacno koji broj, izmeni pa udji i vidi kako funkcionise... Mislim da trebas povecati/smanjiti 30.0

joxy a na koliko bi trebao da stavim ono 30.0 da bude u zraku ja sam stavio 100.00 ili tak nesta i ono opet na mjestu nije se pomjerilo

[]Flynâ„¢

*

probaj ovo 5 promeniti, cackaj malo, ne moze sve na gotovo...

K4[Я]!K3

*

'Respect cannot be learned, it can only be earned.'

x,y,z(+1) i bit ce otprilike metar od zemlje  :D

ne kontam sta da povecam od 3 svaki za jedan?

K4[Я]!K3

*

povećavaÅ¡ samo 'Z' znači samo z + 1.0 ili 0.5 kako oćeÅ¡.. tu se koristi float pa možeÅ¡ kako oćeÅ¡ stavit  :D

-0.5,30.0,0
----->jel ovo nula jel to z

K4[Я]!K3

*

BikeBuylist[i][mX],BikeBuylist[i][mY],BikeBuylist[i][mZ]

BikeBuylist[i][mZ] // ovo je Z valjda :O