[pomoc] u vezi dialoga nekontam ovo -.-"

Započeo [A]Dexter, Maj 04, 2011, 15:01:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:GF edit
Detaljan opis problema:Izbaci mi error kad pravim dialog neznam zasto ( ovo mi je prvi put da pravim dialog )
Dio skripte:Dialog
Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):evo vam kodove

Evo od dialoga

if(dialogid == FASTFOODMENU)
       {
          if(response)
          {
             if(listitem == 0)
             {
                SetPlayerSpecialAction(playerid,SPECIAL_ACTION_DRINK_SPRUNK);
                SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " Kupili ste Coca-Colu!Kucaj /baci da prestanes piti");
                GivePlayerMoney(playerid, -10);
             }
             if(listitem == 1)
             {
                SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " Kupili ste Sprite!Kucaj /baci da prestanes piti");
             }
             if(listitem == 2)
             {
                SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " Kupili ste Fantu!Kucaj /baci da prestanes piti");
             }
             if(listitem == 3)
             {
                SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " Pojeli ste Pizzu !");
                GetPlayerHealth(playerid,Health);
                    SetPlayerHealth(playerid,Health + 20);
             }
              if(listitem == 4)
             {
                 SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " Pojeli ste Hamburger !");
                GetPlayerHealth(playerid,Health);
                    SetPlayerHealth(playerid,Health + 20);
             }
             if(listitem == 5)
             {
                SetPlayerSpecialAction(playerid,SPECIAL_ACTION_SMOKE_CIGGY);
                SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " Kupili kutiju Ronhilla!Kucaj /baci da prestanes pusit");
             }
             if(listitem == 6)
             {
                SetPlayerSpecialAction(playerid,SPECIAL_ACTION_SMOKE_CIGGY);
                SendClientMessage(playerid, COLOR_GREEN, " Kupili kutiju Maribora!Kucaj baci da prestanes pusit");
             }
          }
       }
       return 1;
   }

A evo errore

C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4189) : error 017: undefined symbol "KIOSKMENU"
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4241) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4243) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4245) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4247) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4252) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4254) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4259) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4263) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4265) : error 010: invalid function or declaration

poznaticovik

Označi te error linije u ovom dialog responsu.

Kako ? sry sto smaram mozes mi malo objasnit kako ?

Koliko sam ga ja razumeo trazi da podebljas(oznacis necim) errore tj linije kod tog ondialogresponse-a gde ti izbacuje errore.

Pri slanju ove poruke je došlo do slijedećih grešaka:
Upozorenje - dok ste pisali poruku netko je poslao novi odgovor. Možda trebate revidirati svoju poruku.

Trazim da mi neizbaciva errore i da mogu fino compileovat -.-" :S jel trebam mozda definirat negdje FASTFOODMENU ????

Evo rijesio sam dio sam ali sad ovo nekontam

C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4213) : error 017: undefined symbol "FASTFOODMENU"
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(4265) : error 010: invalid function or declaration
C:\Documents and Settings\Franjo\Desktop\SARP\Samp Server script\gamemodes\mojgm.pwn(9810) : error 017: undefined symbol "playerid"

4213. if(dialogid == FASTFOODMENU)
4265. return 1; ( ovo je zadnji return u OnDialogRespons jel trebam return 0; ???)
9810. znam rijesti samo mi se sad neda -.-" ocu ovo prvo pa to

E tako mi reci znaci svaik dialog koji radim moram kao "new" stavit puno ti hvala sad cu da probam

a kako sad ovo ?

evo linija       return 1;

Citat: Dexter poslato Maj 04, 2011, 15:36:42 POSLE PODNE
a kako sad ovo ?

evo linija       return 1;

Možda ti fali } ?

Dodaj return 1;} tako stavi :)

Respect to: $--L84S--$, EP,-300-, Extreme, Gonss, мσмαк. ^ [5], Alexandar? Coreli..

OTIÅ AO SA BALKAN-SAMPA. Kontakt: ismettrako@yahoo.com

Jesam comiplam sve isto -.-"
Poslednja Izmena: Maj 04, 2011, 15:54:02 POSLE PODNE od Dexter

Citat: [MRP] ναηιâ,,"â,,"α.αмχâ—,, â,,–¹ poslato Maj 04, 2011, 15:33:41 POSLE PODNE
Citat: Dexter poslato Maj 04, 2011, 15:24:47 POSLE PODNE
E tako mi reci znaci svaik dialog koji radim moram kao "new" stavit puno ti hvala sad cu da probam

ne,ovo moras definirati samo ako imas ime npr FASTFOODMENU ,
a mozes koristiti i brojeve

znaci umjesto

if(dialogid == FASTFOODMENU)

stavis

if(dialogid == 9152)

Mora staviti id koji mu je na dialog id-u ,znaci gledaj ono showplayerdialog(blabla,9632); primer,ovo sam samo stavio broj i taj broj sto ti je iz tog dialoga gde je ta hrana preneses ovde u ovaj taj isti dialogid.