Trazim sistem zadataka

Započeo Piricc, Januar 09, 2025, 22:20:33 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Tip (Filterscript/Include): Include
Opis šta tražite: Sistem zadataka,ako ima neko izvadjen sistem zadataka iz nekog moda ili da je neko radio a da mu ne treba da mi posalje.

nije samo da ubacis moras i sve to da povezes gde sta treba
Sunce greje lagano šetam se po Voždovcu
Moja kučka i ja, furam je na povodcu
Zove se Lola i nije nešto lepa
Ali meni daće lapo kada dokopa se repa
Rođena na ulici, dolazi iz geta
I zato je gangsta kučka, a ne starleta
Zahvaljujući njoj meni dignuta je đoka
Krov je spušten, vožnjica od bloka do bloka
I ako glumiš mangupa jebaće ti mamicu
U tašni nema lak za nokte, ali ima palicu
Odrasla na Medaku, iz huda je sestra
Nijedna Snoopova kučka nije tol'ko gangsta
Za nju sam 'Pac, ona moja je Madonna
Ako znaš još neku takvu javi mi preko fona
I kada njesra izbije ona ne vata pištolja
Već nabada na prvu jer je gangsta drolja

Citat: schatzi poslato Januar 11, 2025, 16:18:59 POSLE PODNEnije samo da ubacis moras i sve to da povezes gde sta treba
ma mogu ja to povezat nije problem nego mi mrsko pravit sve pa zato pitam da li neko ima odradjen sistem zadataka

Nije ti mrsko, nego ne znas.

100x je lakse napraviti nego prepakovati.
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Čini mi se da Mumin Ultimate mod ima zadatke, baci oko
• Website: www.vasic.dev
Web Development & Cyber Security

Citat: markosimic poslato Januar 11, 2025, 22:44:24 POSLE PODNENije ti mrsko, nego ne znas.

+
Bilo sta da se radi, logicno je da je lakse napraviti svoje. From scracth.

Ali cim sam video da covek trazi "izvadjen" sistem iz moda, shvatio sam koliko je sati. Ne kudim ga, taman posla. Samo kazem. :)
Poslednja Izmena: Januar 12, 2025, 00:09:03 PRE PODNE od Dragi

Citat: Dragi poslato Januar 12, 2025, 00:07:45 PRE PODNE+
Bilo sta da se radi, logicno je da je lakse napraviti svoje. From scracth.

Ali cim sam video da covek trazi "izvadjen" sistem iz moda, shvatio sam koliko je sati. Ne kudim ga, taman posla. Samo kazem. :)
Druze ja nisam neki wow skripter ali znam dovoljno za vrijeme za koje skriptam,ja bi mozda i znao napraviti taj sistem ali bi mi trebalo vremena zato trazim da vidim kako su drugi skripteri pravili da bi lakse naucio jer taj sistem nisam nikad radio

Citat: markosimic poslato Januar 11, 2025, 22:44:24 POSLE PODNENije ti mrsko, nego ne znas.

Ne znam za tebe ali za mene je lakse prepakovati neke sisteme nego sam napraviti ali opet postujem tvoje misljenje

Veoma diskutabilan nacin ucenja ili bolje receno - hajde da naucim kako je neko drugi i samo napamet.
HTML / CSS / Javascript / Inspect : Entry Masterclass.
ReactJS / Tailwind CSS / PWA / Axios / SCSS / Redux, ViteJS : Entry Masterclass.
C / C++ / C# / C-objective - kroz Pawn Lang : Entry Masterclass
Grupisano Pravljenje Objekata : Filterscript.

Sta je to web development?
To je nesto ono kao, kako bih to rekao, izgubis volju za zivotom i zelis da se ubijes, ali to je okej.
Onda jednostavno shvatis da si bio glup i resis problem, das sam sebi lajk,
skuvas NES 3u1 i pripremis se za sledeci projekat.

Ukoliko znas osnove, onda bi trebalo da ti bude mnogo lakse napraviti svoje nego kopirati??

Kod sistema zadataka :

1. Napravis array(niz) sa zadatcima koje hoces da imas
2. Napravis promenljivu koja cuva da li je zavrsio odredjeni zadatak iz array-a ( ovo se cuva u informacijama igraca, isto kao promenljive da li je admin, koliko novca ima itd.. )
3. Napravis funkciju koja ce da na osnovu zadatka da odredjenu nagradu
4. Pozoves funkciju na odredjenim mestima kada ispuni zadatak

Najjednostavniji nacin

Primer :

//uzmimo za primer da cuvamo da li je zavrsio zadatak u promenljivu PlayerInfo[playerid][xAchivements][broj], broj ce nam biti broj zadatak iz array-a
//na primer u PlayerInfo[playerid][xAchivements][0] cemo gledati za licnu kartu/pasos
// u PlayerInfo[playerid][xAchivements][1] gledamo achivement za zaposljavanje
// itd

new AchivementList[][] = { //array zadataka

"Izvadi Pasos/Licnu Kartu", //id 0
    "Zaposli Se", //id 1
    "Postani clan organizacije" //id 2
};

achivementPassed(playerid, number, price) { //funkcija koju pozivamo ( igrac koji je zavrsio zadatak, broj zadatka, nagrada u novcu ) 

va_SendClientMessage(playerid, -1, "Ispunio si zadatak %s i dobio nagradu %d$", AchivementList[number], price); //prikaze poruku
    GivePlayerMoney(playerid, price); //da igracu novac

PlayerInfo[playerid][xAchivements][number] = 1; //postavimo mu promenljivu na 1, ili true, da znamo da je zavrsio zadatak
    SavePlayer(playerid); //sacuvamo igraca

return 1;
}

//kasnije negde kada se zaposlio stavimo proveru
if(PlayerInfo[playerid][xAchivements][1] == 0) { //ako je achivement[1] to jest zaposljavanje == 0, da pozove funkciju

achivementPassed(playerid, 1, 1000); //pozivamo funkciju za igraca playerid, za achivement 1 i da dobije 1000 dolara kao nagradu
}

Citat: V01D poslato Januar 12, 2025, 19:15:02 POSLE PODNEUkoliko znas osnove, onda bi trebalo da ti bude mnogo lakse napraviti svoje nego kopirati??

Kod sistema zadataka :

1. Napravis array(niz) sa zadatcima koje hoces da imas
2. Napravis promenljivu koja cuva da li je zavrsio odredjeni zadatak iz array-a ( ovo se cuva u informacijama igraca, isto kao promenljive da li je admin, koliko novca ima itd.. )
3. Napravis funkciju koja ce da na osnovu zadatka da odredjenu nagradu
4. Pozoves funkciju na odredjenim mestima kada ispuni zadatak

Najjednostavniji nacin

Primer :

//uzmimo za primer da cuvamo da li je zavrsio zadatak u promenljivu PlayerInfo[playerid][xAchivements][broj], broj ce nam biti broj zadatak iz array-a
//na primer u PlayerInfo[playerid][xAchivements][0] cemo gledati za licnu kartu/pasos
// u PlayerInfo[playerid][xAchivements][1] gledamo achivement za zaposljavanje
// itd

new AchivementList[][] = { //array zadataka

"Izvadi Pasos/Licnu Kartu", //id 0
    "Zaposli Se", //id 1
    "Postani clan organizacije" //id 2
};

achivementPassed(playerid, number, price) { //funkcija koju pozivamo ( igrac koji je zavrsio zadatak, broj zadatka, nagrada u novcu ) 

va_SendClientMessage(playerid, -1, "Ispunio si zadatak %s i dobio nagradu %d$", AchivementList[number], price); //prikaze poruku
    GivePlayerMoney(playerid, price); //da igracu novac

PlayerInfo[playerid][xAchivements][number] = 1; //postavimo mu promenljivu na 1, ili true, da znamo da je zavrsio zadatak
    SavePlayer(playerid); //sacuvamo igraca

return 1;
}

//kasnije negde kada se zaposlio stavimo proveru
if(PlayerInfo[playerid][xAchivements][1] == 0) { //ako je achivement[1] to jest zaposljavanje == 0, da pozove funkciju

achivementPassed(playerid, 1, 1000); //pozivamo funkciju za igraca playerid, za achivement 1 i da dobije 1000 dolara kao nagradu
}

Sta ako covek nece da postoje novcane nagrade? Mislim da bi trebalo da napises kod i u tom slucaju.  ;D

Citat: Dragi poslato Januar 12, 2025, 19:40:12 POSLE PODNESta ako covek nece da postoje novcane nagrade? Mislim da bi trebalo da napises kod i u tom slucaju.  ;D

Ako niko od vas nece da pomogne na bilo koji nacin, onda nema potrebe da se spama, to vazi za sve. Sto puta sam rekao, svi ste bili u istoj poziciji, i ja sam. Zato i volim da pomognem nekome, ali na nacin da razume i da pokusa da napise na svoj nacin. Zato sam i napisao ovaj primer gore, da bi video nesto iz njega, zakljucio kao bi bilo da odradi i onda izmeni na svoj nacin i napise kako bogu spada.

Vec duze vreme smatram da je ovaj forum postao omalovazavanje i vredjanje jednih drugih. Nek se svako od vas koji je odgovorio na ovu temu zapita sta ste postavljali pre par godina. Niko od vas se nije rodio naucen da skripta, ako neko vec hoce da pokusa da nauci, dajte mu neke smernice. U zadnjih bog zna koliko tema na pomoc u vezi skriptanja nijednom nisam video nijedan konkretan odgovor da se pomogne nekome ko je tek poceo, vec se ponavaljuji isti odgovori. Ako neces da pomognes nekome ko je tek poceo, nemoj, niko te ne tera, ali nemas potrebe da "spustas" i vredjas nekoga ko je tek poceo. To sto pisete nije savet, nije smernica, vec cisto vredjanje na "fin" nacin. Sto se niko nije setio da recima objasni kako bi mogao da napravi sam? Sto se niko nije setio da mu posalje link bilo kakve dokumentacije, da posalje tutorial ili bilo sta sto bi mu na bilo koji nacin pomoglo? Zato je ovaj forum i otisao u kurac, iz tog jako prostog razloga, sto niko nece pocetniku da pomogne. I sto bi bilo ko okacio bilo kakvu temu za pomoc pri skriptanju kada ce prvi i verovatno svaki odgovor da bude sve sto nije pomoc? Onda ceo podforum nema nikakvu svrhu ;)