Balkan SA:MP

PAWN skriptanje, gamemodovi, filterskripte, include fajlovi, mape, pluginovi => FilterScripte, Include, Pluginovi za SA-MP => Filterskripte & include fajlovi => Temu započeo: dock Jul 16, 2012, 00:45:35 pre podne

Naslov: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Jul 16, 2012, 00:45:35 pre podne
ex_War v0.1 beta
by dock

Pre nego sto pocnem pricati ista o filterscripti moram napomenuti da NIJE testirana!

Svi vec znate sta je WAR ima ga na nekim RP i nekim DM serverima, u sustini na nekom prostoru dobijete oruzja i rokate se jedni protiv drugih, slicno TDMu.

Razlika je u tome sto to sve admin organizuje.


Komande:

*Koristi: /war [id igraca] [tim] (timovi: 0 - izbaciti igraca iz wara | 1 - prvi tim | 2 - drugi tim)
*Koristi: /warpokreni [mapa] [vreme] (mape sami ubacujete, objasnjenje kako imate u FS)
*Koristi: /warzaustavi

Takodje postoje neke FS na Balkan Sampu koje se predstavljaju kao WAR FS ali razlika je sto ne broje poene vec se samo rokate, dobijate spawn i oruzje.

Ovde to nije tako vec dobijate oruzja, boju, spawn i broje vam se bodovi. Na kraju tim sa najvise bodova je pobednik.. Logicno..

Sistem je relativno lak za napraviti i ne znam zasto vecina ljudi kuka oko toga...

Kao sto sam vec napomenuo sistem NIJE testiran tako da mozete naici na razne bugove. Bio bih vam zahvalan da ih postate ovde kako bih mogao da ih ispravim.

Takodje moram nadodati jos nesto. Svi znate sta je TK odnosno Team Kill .. Ubijanje igraca iz svojeg tima. E za razliku od nekih servera gde nema apsolutno nikakve kazne za to, vec ako te vidi admin kazni te, ako ne nikom nista, ovde to nije tako. Ukoliko ubijete igraca iz sopstvenog tima dobicete poruku kao upozorenje a protivnicki tim dobija bod, isto kao da su oni ubili vaseg saigraca. Tako da apsolutno nista ne mozete dobiti TKanjem sto znam da je veliko olaksanje adminima koji nadgledaju war..


Eto uhvatio sam malo vremena pa reko aj da napravim ovo znam da ce mnogima biti od koristi...

Takodje ukoliko neko hoce da me optuzuje za kradju creditsa ili sta ja znam vec NEMOJTE jer sam sistem radio sam...


Jos jednom bio bih zahvalan za svaki bug koji postate ovde..

DOWNLOAD (solidfiles.com) (http://www.solidfiles.com/d/24c9e0f7b9/)



Jos nesto, da biste povezali FS sa modom i tako ne morali da ubacujete fs u mod dodajte ovaj kod u vas gamemode:

forward GetPlayerWarAdmin(playerid);
public GetPlayerWarAdmin(playerid)
{
    return PlayerInfo[playerid][pAdmin];
}

Ovo PlayerInfo[playerid][pAdmin] zamenite sa vasom varijablom za admina mada je u vecini modova tako ... ja mslm

Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: MacakPrC Jul 16, 2012, 01:58:23 pre podne
Sacekaj,koda si ovo uzeo sa NL mod isto ovako ide,mozda si samo malo edit sad cu da pogledam :P
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: [GU:RP] ivica 156 Jul 16, 2012, 02:57:53 pre podne
ima bug na komandi /war ja prozovem igraca pise da je offline
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Jul 16, 2012, 11:13:17 pre podne
Imas odgovarajuci sscanf2.inc i plugin ubacen?

@MacakPrC ja ni nemam NL mod nit sam znao da tamo ima war xD
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: [GU:RP] ivica 156 Jul 16, 2012, 11:30:06 pre podne
imam
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: TiXoR_ Jul 16, 2012, 13:27:10 posle podne
100 posto ga nije ukrao, dock je dobar skripter :P
 
Lijepa fs (napokon koristiš zcmd + sscanf) :D

string 256? smanji to. :D

Ubuduće ak ti se da piši funkcije i ostale stvarčiće na engleski jer ljepše ispande kada gledaš skriptu. ;)
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Jul 16, 2012, 13:32:40 posle podne
Preferiram YCMD ali vecina koristi ZCMD pa da ih ne mucim sa prevodjenjem iz jednog u drugo :)

Napisem ja na engleskom ispada da sam ukrao xD ... Prevescu pa cu i na samp forum staviti mozda nekom tamo posluzi isto :)

string 256 - volim taj broj :P
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: sddmgg Jul 16, 2012, 14:48:38 posle podne
Test cu ga pacemo vidjeti..
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: |Xeptic| Führer Jul 16, 2012, 21:25:04 posle podne
meni niti /war niti /warpokreni neradi ... iman sve ...  :-*
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Jul 16, 2012, 23:05:53 posle podne
hmm kako ne radi? u kom smislu?

Sada vidim ovo za komandu war, ali to je do sscanfa verovatno probajte opet compilati fs pa onda koristite, mozda ja imam stariju verziju .. :)
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: creator Jul 17, 2012, 11:16:31 pre podne
string 256 - volim taj broj :P

Nadam se da shvaćaš da je to totalno ne optimizirano zato što jedan red chata podržava 128 čelija.
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Davor Pernjek Jul 25, 2012, 14:14:36 posle podne
daj mi netko reci kako da ubacim mapu za ovaj war?
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Jul 27, 2012, 10:38:17 pre podne
Objasnjeno ti je sve ...

//Mape za war, dodajete ovako:
//      {Tim1_x, Tim1_y, Tim1_z, Tim1_rotacija, Tim2_x, Tim2_y, Tim2_z, Tim2_rotacija}
// ma kraju { } morate imati zarez (ovako: {0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0},) osim kod zadnjih koordinata..
new Float:WarMape[][8] =
{
{0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0}
};

primer imas mapu koordinate za tim 1

x: 30.0 y:40.0 z: 50.0 rotacija: 60.0

za tim 2

x: 10.0 y: 15.0 z: 20.0 rotacija 25.0 stavljas ovako

new Float:WarMape[][8] =
{
{0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0},
{30.0,40.0,50.0,60.0,10.0,15.0,20.0,25.0}
};

ostavi ovu mapu sa nulama samo..
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Davor Pernjek Jul 27, 2012, 17:26:07 posle podne
Objasnjeno ti je sve ...

//Mape za war, dodajete ovako:
//      {Tim1_x, Tim1_y, Tim1_z, Tim1_rotacija, Tim2_x, Tim2_y, Tim2_z, Tim2_rotacija}
// ma kraju { } morate imati zarez (ovako: {0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0},) osim kod zadnjih koordinata..
new Float:WarMape[][8] =
{
{0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0}
};

primer imas mapu koordinate za tim 1

x: 30.0 y:40.0 z: 50.0 rotacija: 60.0

za tim 2

x: 10.0 y: 15.0 z: 20.0 rotacija 25.0 stavljas ovako

new Float:WarMape[][8] =
{
{0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0},
{30.0,40.0,50.0,60.0,10.0,15.0,20.0,25.0}
};

ostavi ovu mapu sa nulama samo..

Mozes mi ti to napravit pa onda opet uplodat,ne razumijem se bas u skriptanje
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Tony_Gomez Jul 29, 2012, 19:00:19 posle podne
Ne roooooooodi pomoc mi trebaaaaaaaa xd
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: _HarDy_ Jul 30, 2012, 09:21:32 pre podne
CMD:war(playerid,params[])
{
if(!Admin(playerid, 2)) return SEM
new id, tim;
if(sscanf(params,"ui",id,tim)) return SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "*Koristi: /war [id igraca] [tim (0-2)]");
else if(id == INVALID_PLAYER_ID) return ID_INVALID
WarTim[id] = tim;
if(WarTim[id] == 0) { SetPlayerColor(playerid, 0xffffffff); }
else if(WarTim[id] == 1) { SetPlayerColor(playerid, 0xff0000aa); }
else if(WarTim[id] == 2) { SetPlayerColor(playerid, 0x0000ffaa); }
new str[256];
new ime[MAX_PLAYER_NAME]; GetPlayerName(playerid,ime,sizeof(ime));
new igrac[MAX_PLAYER_NAME]; GetPlayerName(id,igrac,sizeof(igrac));
format(str,256," War | Prozvani ste na war od admina %s!", ime);
SendClientMessage(id, COLOR_LB, str);
format(str,256," War | Prozvali ste igraca %s na war!", igrac);
SendClientMessage(playerid, COLOR_LB, str);
return 1;
}


E vako moze pomoc , to mi je komanda i sada idem ig kucam /war pise da nisam ovlasten a ja 1338 , i posto sam tu vidio ADMIN 2 , ja si smanjim admina na lvl 2  OPET isto jbt , Niste ovlasteni , moze mi neko pomoci? ja sam ovo ubacio u gm posto mi nije htjelo ocitati kao FS ....
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Joey_ Jul 30, 2012, 14:06:53 posle podne
@_HarDy_, vjerojatno ova FS i tvoj GM nemaju iste varijable što se tiče admina. I zato kad ti sebe postaviš za admina preko GM-a, FS te neće očitavati kao admina.
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: --Lood-- Jul 30, 2012, 15:55:19 posle podne
Moze me neko nauciti kako da koristim ZCMD ili YCMD ili sscanf i neznam ni ja sta vise
Add me na skype predrag.maksimovic98
Nagrada, admin na mom serveru :D
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: _HarDy_ Jul 30, 2012, 20:24:20 posle podne
Oce mi neko pomoci oko ovoga? :S
TO da pise da nisam ovlasten?
Molim vas treba mi , koristim CLRP edit........!!!!!
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: _HarDy_ Jul 30, 2012, 22:25:09 posle podne
Evo rijesio sam to , sada imam jos jedan problem , meni sada ubacena ova mapa "0" i sada ja kada se spawnam propadnem kroz zemlju dole , e kako cu svoju mapu ubaciti ? , ja ubacio i sada udjem ig i onda kucam /warpokreni stavim 1 i nista se ne dogodi ? I pise mi samo da mogu "Mapu 0 " Moze pomoc ?


I jos nesto , kako cu dobiti kordinate mape? Jeli odem /save ili sta?


SRY ZA DP!¨!!!!!!
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: David003 Jul 31, 2012, 19:55:40 posle podne
Kako da stavim da se igrac spawna na tim lokacijama?


AddPlayerClass(100,-110.3039,-103.5038,3.1172,346.8858,0,0,0,0,0,0); // war tim 1
AddPlayerClass(100,-41.4104,125.5839,3.1172,158.5432,0,0,0,0,0,0); // war tim 2
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Ken00 Avgust 25, 2012, 11:57:08 pre podne
ja oko ne mogu nikako namjestiti, cim ubacim FS ne mogu upaliti server izbaci neki error
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Mirgo Avgust 25, 2012, 12:46:07 posle podne
Testo sam sve bez greske ti radi ... lijepa FS
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Avgust 25, 2012, 20:34:38 posle podne
Zahvaljujem ! :)
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Ken00 Avgust 27, 2012, 12:01:34 posle podne
Uspio sam napraviti da je ocita ali ne doijam oruzje nikako...moze pomoc?


Ako nekom pise da niste ovlasteni morate biti admin on duty i recon se loginovati...
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: _HarDy_ Avgust 27, 2012, 21:33:12 posle podne
Moze mi netko pomoci?
Kako cu sada ubaciti da kada pokrenem war da se igracima stavi skin npr id 50 (bubam)
I kada se zavrsi war da se igracima vrati skin na (org / banda ) ?


Ima jos jedan bug :S , kada prekinem war i ponovno pokrenem , ostanu isti killovi kao i prije , ono sada

VI : 92
ONI : 95
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: PicMan Avgust 30, 2012, 17:19:47 posle podne
Imam problem s ovim znaci meni radi sve osim mapa


Citat
new Float:WarMape[][8] =
{
   {0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0,0.0},
   {-10.3212,112.4440,2.6806,233.0180,-128.4206,-110.4297,2.6857,352.8576}
   
   
};
ovo crveno su mi kordinate za spawn od tima 1 a ove neobojane od tima 2 iskompaliram to i nema warninga erorra niti nis a spawn neradi gdje sam pogrjesio mi moze neko pomoc?
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Avgust 31, 2012, 09:52:36 pre podne
Sta ti ne radi ?  :-\
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Klujber Avgust 31, 2012, 11:33:05 pre podne
Ja sam mu brat , pa ovako ja cu napisati.
Znaci mi kad pozovemo igrace na war i /warpokreni prije  kojeg smo spremili koordinate di se spawna TIM1 i TIM 2 kad war krene nas baci na sec na war di se spawna tim 1 i tim 2 . A zatim nas baci mene na kolodovor jer imam tamo inace spawn , a njega u kucu di se spawna. Ako znas ikako sta je ovo
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Avgust 31, 2012, 11:39:15 pre podne
Hmm ... ne znam zasto te baca ? da ne koristis one neke sigurne portove kao u JunkBusteru sto ima ono JB_SetPlayerPos ili sta ja znam? ako korisitis onda je do toga... moras i u FS zameniti setplayerpos :) Ako ne ne znam stv do cega je :/
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: PicMan Avgust 31, 2012, 12:22:47 posle podne
Isprobao sam na serveru od 0 znaci skinuto na samp.com isto mi porta nas do mjesta za war na sekundu i odam nas baci na staro spawn mjesto :S
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Avgust 31, 2012, 16:07:43 posle podne
Nije iz CHDM moda -.-
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: PicMan Avgust 31, 2012, 16:24:58 posle podne
dock tebi radi dobro ova fs? ja sma je ubacio i direkt u mod znaci da nije preko fs al svejedno -.-
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Avgust 31, 2012, 16:33:07 posle podne
Nisam bas nesto precizno testao ali prozivanje mi radi fino, vreme kraja wara fino ... za brojanje nez nisam imao sa kim proveriti :D
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: PicMan Avgust 31, 2012, 17:15:37 posle podne
a mape i to?
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Avgust 31, 2012, 18:20:28 posle podne
stavio sam neke bezveze koordinate :/
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: PicMan Avgust 31, 2012, 18:41:26 posle podne
i portalo te onda kad si pokrenuo war?
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Avgust 31, 2012, 18:46:45 posle podne
A kud cu znati testao sam kad sam napravio FS bilo ima mesec dana ;D
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Ryder -__- Avgust 31, 2012, 18:52:45 posle podne
ÄŒini se dobrom,odo testat ;)
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: _HarDy_ Avgust 31, 2012, 19:39:38 posle podne
ma sve je dobro , samo imam bug :S kada se war zavrsi i ponovno ocu pokreniti drugi , ostanu oni pojeni kao kod prethodnog wara :S
To me ziccira
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: dock Septembar 01, 2012, 11:56:41 pre podne
samo stavi u timeru za kraj, kad zavrsi war da postavi brojanje 1 i 2 tima na 0 :)
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Kunnaâ„¢ Septembar 03, 2012, 00:52:49 pre podne
ovako raja ja kad ukucam /war i id igraca napr 1 ili 2  kaze kaze igrac nije online------ RIJESENO  !!!!-------
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: Kunnaâ„¢ Septembar 03, 2012, 02:31:30 pre podne
raja sory za DP dupli post ali morao sam mozetel mi pokazat gdje da stavim x z y r kordinate da ubaci u ovom
  Ovdje se nadam da sam dobro ubacio sve ako nisam mozete mi vi ubaciti  new Float:WarMape[][8] =
{
{-110.3039, -103.5038, 3.1172, 346.8858, 41.4104, 125.5839, 3.1172, 158.5432}

};

Ali kako ovdje da ubacim kordinate mozel mi neko reci ! posto neznam bas dobro o skriptanju ! ako mozete da mi ubacite  ! CMD:warpokreni(playerid,params[])
{
if(!Admin(playerid,2)) return SEM
new mapa, vreme;
if(sscanf(params,"ii",mapa,vreme)) return SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "*Koristi: /warpokreni [id mape] [vreme (u minutima)]"), SendClientMessage(playerid, COLOR_GREY, "*IDevi mapa: 0) Ime mape");
    War1_x = WarMape[mapa][0]; War1_y = WarMape[mapa][1]; War1_z = WarMape[mapa][2]; War1_r = WarMape[mapa][3];
War2_x = WarMape[mapa][4]; War2_y = WarMape[mapa][5]; War2_z = WarMape[mapa][6]; War2_r = WarMape[mapa][7];
war = SetTimer("WarTimer", vreme*60000, false);
warbrojanje = SetTimer("WarBrojanje", 3000, true);
foreach(Player,i)
{
    if(WarTim[i] > 0)
    {
        SpawnPlayer(i);
}
}
WarZapocet = 1;
return 1;}
Znaci meni izbacuje koristi i ono  .... ali ja ka ukucam nista se ne dogodi nece da me porta na zonu ! !!
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: |CraZy| Septembar 07, 2012, 21:25:51 posle podne
Lepo odradjeno  ;D
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: KickAss Oktobar 03, 2012, 10:49:04 pre podne
meni neradi nista....
stavio sam u fs amx i pwn...
u cfg sam stavio ono
include ubacio i pluings
pokrenem server i kucam /war pise ta komanda nepostoji molim POMOC !
A sto se tice ovako i gledao sam pwn ovo je Super !
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: _HarDy_ Oktobar 03, 2012, 14:10:58 posle podne
Ubaci ga u mod , znaci prebacis ovo sve u mod , na svoje mjesto stavis , ako neznas PM me!
Naslov: Odg: [FS] ex_War v0.1beta [by dock]
Poruka od: KickAss Oktobar 05, 2012, 20:22:00 posle podne
e jebi ga stvarno ja to nezz :S ako mozes nekako da mi pomognes pomozi :D