SetTimer

Započeo D101h, Jul 26, 2009, 21:59:13 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav!

U mom gamemodu, napravio sam si streamere za aute, i objekte.
Skriptu streamera sam bio smjestio u OtherTimeru od gotfather moda... Primjetio sam da kad ima mnogo objekata(par tisuca) skripti treba puno vremena da to sve obradi (primjetio sam da pawno naredbe se izvrsavajo sporije nego u drugim jezicima) i pritom timer pocinje preskakati taktove, npr: umjesto da se pokrece svake sekunde, pokrece se svake dvije, i crashevi igracima su cesci. Problem sam rijesio, no zelio bih pitati dal neko zna neki nacin za dobit nekakav novi thread u pawnu, znam da ostali jezici to imaju, dali neko zna dali se to moze ili dali postoji nekakav plugin za takvo sto?

Correli ce najbolje znati odgovor na ovakvo nesto...

Correlli

Citat: D101h poslato Jul 26, 2009, 21:59:13 POSLE PODNE
Problem sam rijesio, no zelio bih pitati dal neko zna neki nacin za dobit nekakav novi thread u pawnu, znam da ostali jezici to imaju, dali neko zna dali se to moze ili dali postoji nekakav plugin za takvo sto?
Dobro, taj problem gore si riješio, ali ovo ne razumijem, kakav thread?

Thread, tj visenitnost, tj kada jedan procesor izvrsava vise zadataka istovremeno. U drugim jezicima ima ta mogucnost da istovremeno izvrsavaju 2 petlje ili 2 zadatka, ako je nesto zahtjevno. Imam nekakvo rjesenje na svoje pitanje: umjesto da stavim timer i u njemu veliku petlju, razlomio sam petlju  te stavio timer na 3 milisekunde, i svaki put kad se pokrene ide dalje tamo di je stao, npr: moj streamer, mitchael obozava spamat objektima, jos koj objekt i imacemo 2000 objekata(da ne govorim o autima) i kad ide od svakog igraca(kolko ih je online npr 20)i provjereva dali je u blizini objekta to dodje 2000*20=40000 petlji, kako je pawno spor onda u to vrijeme nista drugo neradi... Umjesto da provjerava svima odjednom, provjeri prvom igracu, pa ceka 3ms pa iducem, pa iducem, itd... tako i da miki zaspama 50k objekata, samo ce se objekti sporo ucitavati igracima, a nece zagusit skriptu... Nadamse da ste razumjeli sta ocu rec............
Poslednja Izmena: Avgust 01, 2009, 15:59:46 POSLE PODNE od D101h

Correlli

Kao prvo, timer sa 3 milisekunde može stvarati lag, sve što je ispod 1000 milisekundi nije dobro zbog lagga.
Kao drugo, koliko sam te razumijo, ti želiš "streamat" objekte za sve igraće koji su u blizini tog objekta? U timeru napravi loop za sve igraće koji su blizu i stvori im objekte, kad nisu više blizu tog objekta, onda uništi objekat.
Poslednja Izmena: Avgust 01, 2009, 16:29:13 POSLE PODNE od Don Correlli

zerocoolos

iliti ideš pravit gluposti, imaš nekoliko veoma dobrih streamera kao npr midostream koji radi bez greške...

Nebi smjeo radit lagg iako je 3ms, jer ne isčitava nikakve podatke od igraca, jer ih isčita jednom svaku sekundu, te ih aspremi u memoriji, tako da kad radi streamer ne radi nikakav promet(osim toga da makne ili stvori pojedin objekt).Da stavim mido, mislim da bi naisao na isti problem.

kompliciras...

Djuro ti je lijepo rekao, stavi Mido i gotovo

Ma vidis da lik napravio svoje streamere za vozila i objekte :P

GameMode je u izradi(0.1 %). Ovaj Game Mode nije edit bilo kojeg vec postojeceg gamemoda. Ovaj mod se radi od nule.

www.domino-samp.net | Portal i Forum Otvoreni
IP: 188.72.226.228:7777 | Server za zezanciju sa LARP modom.

Citat: [BM]Daka poslato Avgust 02, 2009, 13:39:55 POSLE PODNE
Ma vidis da lik napravio svoje streamere za vozila i objekte :P

vidim da ali da je to takva revolucija i da je bolji od ostalih u to ne vjerujem

Imao sam mido vec, to mi je bio prvi streamer, sa njim je stalno crashalo... Pa sam presao na xstreamer, jos gore je bilo, pa na einsteins, sa njim je bilo sve ok, samo sta bi nakon nekih 6 sati rada presatzo radit i trebalo bi radit gmx... Probao sam ubacit onaj taxis za aute, al kad sam ga poceo ubacivat sve mi se zezlo... Tako sam poceo radit svoj streamer, jer ak nesto nevalja znam kako popravit(bar se nadam), streamer za aute je dobro dosao jer u njemu sam ubasio da postavlja tablice autima, i da neke aute npr pd auto cim se spawna automatski mu stavlja nove felge i auspuh... Glavi problem je sta ima puno objekata i treba dugo vremena za to obradit, neznam vise di da stavim tu petlju a da nesmeta nekomu ili necemu!
Inace streameri osim toga rade dobro.

Evo, probao sam ono sa timerom od 3ms sa 20 igraca. Nema nikakvog laga, objekti se brzo loadaju, al nekima crasha cesce! A pa covjece sta da vise radim sa tim pawnom stagod, uvjek mu nesto nepase, pa to nisam jos ni u jednom jeziku vidio! Zasad mi netreba hitno rjesenje, jer sa trenutnim brojem objekata radi dobro, al kad poraste broj trebacemi neko rjesenje, ako imate neke ideje javite...
Poslednja Izmena: Avgust 02, 2009, 15:13:32 POSLE PODNE od D101h

zerocoolos

Citat: D101h poslato Avgust 02, 2009, 14:37:50 POSLE PODNE
Imao sam mido vec, to mi je bio prvi streamer, sa njim je stalno crashalo... Pa sam presao na xstreamer, jos gore je bilo, pa na einsteins, sa njim je bilo sve ok, samo sta bi nakon nekih 6 sati rada presatzo radit i trebalo bi radit gmx... Probao sam ubacit onaj taxis za aute, al kad sam ga poceo ubacivat sve mi se zezlo... Tako sam poceo radit svoj streamer, jer ak nesto nevalja znam kako popravit(bar se nadam), streamer za aute je dobro dosao jer u njemu sam ubasio da postavlja tablice autima, i da neke aute npr pd auto cim se spawna automatski mu stavlja nove felge i auspuh... Glavi problem je sta ima puno objekata i treba dugo vremena za to obradit, neznam vise di da stavim tu petlju a da nesmeta nekomu ili necemu!
Inace streameri osim toga rade dobro.

cek sa Midostreamom ti crashalo!!!???? onda ga nisi dobro namjestio... meni nikad ne crasha s njim...

vjerovatno misli na vlastiti ...

Ne mislim na vlastiti, i dobro se vidi u tekstu da nemislim na vlastiti. Pokusavam napravit nesto, a ti kora samo zezas...