[Pomoc] GiveMoney

Započeo Rbr97, Jun 13, 2014, 15:24:24 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Skripta koju koristim:Moj gm od 0
Detaljan opis problema:
Pa kad idem /givemoney 15 150 npr pise nemas toliko novca kod sebe
Dio skripte:
CMD:givemoney(playerid,params[])
{
	if(IsPlayerConnected(playerid))
 	{
 	    if(PlayerInfo[playerid][pArea] > 1) return SCM(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemozete koristiti komande u dok ste u arei!");
	    new targetid,type, string[128];
	    if(sscanf(params, "ud", targetid, type)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{FFF700}[Koristite] /givemoney [Ime_Prezime/ID] [Kolicina]");
	    if(PlayerInfo[playerid][pNovac] < type)return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemate toliko novaca kod sebe!");
	    if(targetid == playerid)return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemožete dati sami sebe novac!");
	    if(!PlayerToPlayer(playerid, targetid,5.0)) return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Niste dovoljno blizu toga igraca!");
	    if(type > 1000) return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemoze preko 1000!");
	    GivePlayerMoney(targetid, type);
	    GivePlayerMoney(playerid, -type);
	    new sendername[MAX_PLAYERS];
	    new targetigrac[MAX_PLAYERS];
	    GetPlayerName(playerid, sendername, sizeof(sendername));
	    GetPlayerName(targetid, targetigrac, sizeof(targetigrac));
		format(string, sizeof(string), "{FC00DB} *%s vadi nesto novca te je daje %s-u.", sendername, targetigrac);
		ProxDetector(3.0, playerid, string, -1);
	}
    return 1;
}

Neke slike/video za lakse dobivanje pomoci(neobavezno):

{
 	    if(PlayerInfo[playerid][pArea] > 1) return SCM(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemozete koristiti komande u dok ste u arei!");
	    if(sscanf(params, "ud", targetid, type)) return SendClientMessage(playerid, -1, "{FFF700}[Koristite] /givemoney [Ime_Prezime/ID] [Kolicina]");
            if(targetid == playerid)return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemožete dati sami sebe novac!");
	    if(type > PlayerInfo[playerid][pNovac])return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemate toliko novaca kod sebe!");
	    if(!PlayerToPlayer(playerid, targetid,5.0)) return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Niste dovoljno blizu toga igraca!");
	    if(type > 1000) return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemoze preko 1000!");
		format(string, sizeof(string), "{FC00DB} *%s vadi nesto novca te je daje %s-u.", sendername, targetigrac);
        return 1;
}

probaj
69

Blaeks

*

Madmen

Citat: [SF]C++ poslato Jun 13, 2014, 16:33:16 POSLE PODNE
{
	    if(type > PlayerInfo[playerid][pNovac])return SendClientMessage(playerid,-1,"{FF0000}[Greska] Nemate toliko novaca kod sebe!");
        return 1;
}

probaj
nista nisi izmenio, mozda je problem sto on varijablu pNovac ne stavlja na sva potrebna mesta, i ne povecava je i smanjuje kada igracu ode ili dodje novac
Poslednja Izmena: Jun 13, 2014, 20:45:11 POSLE PODNE od Blaeks

Da upravu si stim nisam razmisljao na taj nacin.
69

Pazi, da možda kada koristiš tu komandu, da mozda ne dajes svoje pare ?

Treba samo tom igracu da povecas novac za toliko, i nista vise

Citat: MilosR123 poslato Jun 13, 2014, 20:50:53 POSLE PODNE
Pazi, da možda kada koristiš tu komandu, da mozda ne dajes svoje pare ?

Treba samo tom igracu da povecas novac za toliko, i nista vise
pa vidis

Problem je u ovom sto bleaks kaze
69

Da nije mozda, parametri komande su playerid i type(odnosno koliko daje).
Ispod si ti napisao ako je PlayerInfo od playerid, odnosno od igraca kojem dajes, manje od koliko dajes, znaci ako taj kome dajes ima manje od toga koliko dajes, ispisace poruku.

Ja mislim da je tu pitano da li igrac kome dajes ima manje od onoga koliko dajes, da zato ispise tu poruku.

Da li si me razumeo ?

Citat: MilosR123 poslato Jun 13, 2014, 21:05:11 POSLE PODNE
Da nije mozda, parametri komande su playerid i type(odnosno koliko daje).
Ispod si ti napisao ako je PlayerInfo od playerid, odnosno od igraca kojem dajes, manje od koliko dajes, znaci ako taj kome dajes ima manje od toga koliko dajes, ispisace poruku.

Ja mislim da je tu pitano da li igrac kome dajes ima manje od onoga koliko dajes, da zato ispise tu poruku.

Da li si me razumeo ?

pa nisi upravu

if(type > PlayerInfo[playerid][pNovac])

vidis ako je cifra koju dajes igracu veca od same vrednosti tvoje varijable to ce ti ispisati..

Necemo vise spamati mislim da je problem kao sto bleaks kaze neupdejtovanje varijable.

Poslednja Izmena: Jun 13, 2014, 21:09:50 POSLE PODNE od [SF]C++
69

Ali ti unosis igracevid i sumu novca.
Ti posle pitas da li novac od tog igrača je manji od onoliko koliko dajes, posto jeste, ispise tu poruku.
Da li me razumeš sta govorim ?

Blaeks

*

Madmen

milose, dobio si odgovor, ne razumes poentu ovoga, ne trudi se da mucis svoj mozak a i autora teme, samo prekini da pises dok ne odgovori autor

Probat cu sad sa ovime što je C++ dao pa vam javim

Citat: Rbr97 poslato Jun 14, 2014, 13:53:26 POSLE PODNE
Probat cu sad sa ovime što je C++ dao pa vam javim
Pokusaj ako neradi...poslusaj bleaksov savjet updejtuj varijablu nakon svake radnje sa njom.
mozda je problem te prirode.
Poslednja Izmena: Jun 14, 2014, 13:55:08 POSLE PODNE od [SF]C++
69