[C][Program]Program za izracunavanje popusta- by Denis Lapi

Započeo Denis_Lapi, Mart 03, 2014, 14:23:26 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Pozdrav dragi korisnici ovog foruma, kao sto se mozda primetili dobio sam moderatora ovog PDF-a, s ciljem da ga ozivim i obogatim, pa da krenemo. Ovom prilikom cu napraviti prezentaciju jednog malog programa, s tim sto cu vam dati kodove i pregled u skriptu, a ne gotov program tj. exe fajl ili ti aplikaciju. Moci cete ga editovati, doradjivati uz to cete dobiti i objasnjenja radi lakseg editovanja i odravanja programa...
Naime, program se odnosi na izracunavanje popusta na neki odredjen proizvod..

#include <stdio.h> // Include koji koristimo
int pc,pop,kraj;
main() // Glavni program, takodje i obavezni
{
printf("Unesite iznos pune cene\n");
scanf("%d",&pc); // Skenira unes i daje vrednost "pc" varijabli
printf("\nUnesite velicinu popusta");
scanf("%d",&pop); // Srenira unos i dajer vrednost "pop" varijabli
kraj=(pc*pop)/100;
printf("Vas popust na cenu iznosi %d",kraj);
return 1;
}

Evo jedan mali program, ali koristan.
Ispobajte, koristite, komentarisite..
Vas moderator Denis Lapi, pozdrav!

Poslednja Izmena: Mart 03, 2014, 14:26:58 POSLE PODNE od Denis_Lapi

[FS] Bank Sistem
[TuT] Array Sistem (Napredna)

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

zašto koristiš main bez return type-a? kad sam ja to probao koristit kolko se sjecam daje warning.

main() // Glavni program, takodje i obavezni
Poslednja Izmena: Mart 03, 2014, 15:41:24 POSLE PODNE od Husein kapetan Gradašević

Ja koristim Dev++ ne baca mi nista, ajd' posalji warning da ga resim, al meni nista ne baca..

[FS] Bank Sistem

"Pa krenite na mene i provesce te se super ko kapetan Kuka kada levom brise dupe"

www.denis-lapi.com

Citat: Denis_Lapi poslato Mart 03, 2014, 16:11:51 POSLE PODNE
Ja koristim Dev++ ne baca mi nista, ajd' posalji warning da ga resim, al meni nista ne baca..

nije li dev-c++ zastario.. Od 2005 ga vise neobnavljaju,a vidio sam da se ljudi zale za zbuggan default compailer.

EDIT: evo ovo ima neke informacije. http://clicktobegin.net/programming/why-you-shouldnt-use-dev-c/
Poslednja Izmena: Mart 03, 2014, 16:20:30 POSLE PODNE od Husein kapetan Gradašević

Citat: Husein kapetan Gradašević poslato Mart 03, 2014, 16:18:50 POSLE PODNE
Citat: Denis_Lapi poslato Mart 03, 2014, 16:11:51 POSLE PODNE

nije li dev-c++ zastario.. Od 2005 ga vise neobnavljaju,a vidio sam da se ljudi zale za zbuggan default compailer.

EDIT: evo ovo ima neke informacije. http://clicktobegin.net/programming/why-you-shouldnt-use-dev-c/
Slazem da je zastarelo, ali svakako da moze da se koristi za male programe nalik ovome..Program zasigurno radi i moze da se koristi, programiran je po klacisnom C programskom jezikom i ne verujem da mi je sta promaklo, sto bi moglo promeniti tok i output programa.

[FS] Bank Sistem

www.denis-lapi.com