BSOD mi se pojavljuje[Konacno reseno]

Započeo ShocK_, Januar 15, 2014, 00:16:53 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Pozdrav svima ovako skinuo sam assasin creed i igricu mogu igrati i na High perfomanci ona ne koci ali posle 10 min igre pojavi mi se BSOD pise svasta i na kraju Dumping psychal memory to disk i tu posto pise i veoma brzo se ucita to da nmg videti koja je greska.Znaci samo kad je tako opterecen ovako radi lepo i na cs radi lepo.Inace imam 2gb rama ddr2 install sam win 7 nezz ako win 7 smeta mogu vratiti na xp :D
Poslednja Izmena: Januar 17, 2014, 23:30:11 POSLE PODNE od ShocK_

Citat: ShocK_ poslato Januar 15, 2014, 00:16:53 PRE PODNE
Pozdrav svima ovako skinuo sam assasin creed i igricu mogu igrati i na High perfomanci ona ne koci ali posle 10 min igre pojavi mi se BSOD pise svasta i na kraju Dumping psychal memory to disk i tu posto pise i veoma brzo se ucita to da nmg videti koja je greska.Znaci samo kad je tako opterecen ovako radi lepo i na cs radi lepo.Inace imam 2gb rama ddr2 install sam win 7 nezz ako win 7 smeta mogu vratiti na xp :D

To ti se inace pokazuje kada overklokas cpu ili nesto.
To govori da ti sistem nije stabilan na trenutnim postavkama...
Prvih par minuta ti moze vrtit al kasnije vjerojatno dode do vecih temperaturi na komponentama i onda ti se to desi.
Ja znam za taj slucaj,meni to radi kada overklokam cpu jer mu zaboravim povecat struju.
Probaj na low sve detalje stavit i onda vidi.
Jel ti to radi i na drugim igricama?
Skini neki program za testiranje stabilnosti PC-a...inace se ti programi koriste poslje overkloka al ti skini pa vidi..zovu se stress programi.

Haha, smjesan si :D.. Temperature nemaju veze s time (moze se desiti, ali skroz sumnjam da je to jer prvi put za to cujem a i sam imao cpu na jako visokim temperaturama ponekad pa nije doslo do bsoda nego se je sam ugasio, kao i gpu - 92 C), ni na bilo koji nacin, ako je temperatura previsoka, kompjuter ce se sam ugasiti, bez ikakvih upozorenja, bsoda i sl.

U najvise slucajeva je to do drivera ili neke krive komponente u racunalu.
Poslednja Izmena: Januar 15, 2014, 00:41:14 PRE PODNE od LuKsA
Aequam memento rebus in arduis servare mentem.

Citat: LuKsA poslato Januar 15, 2014, 00:37:09 PRE PODNE
Haha, smjesan si :D.. Temperature nemaju veze s time, ni na bilo koji nacin, ako je temperatura previsoka, kompjuter ce se sam ugasiti, bez ikakvih upozorenja, bsoda i sl.

U najvise slucajeva je to do drivera ili neke krive komponente u racunalu.

Ne kazem ja da sam siguran sto posto u to,jer moze bit milion stvari,meni je npr. bacalo BSOD nekada kad sam isto igrao igrice jer mi je maticna bila sjebana,a recimo ShocK-u nemora bit da je i njemu,njemu moze bit sasvim neka deseta stvar.Ocito si iso guglat pa si na ovo naisao:
http://pcsupport.about.com/od/fixtheproblem/ht/stoperrors.htm
pa si procitao da je do drajvera,znaci meni bi to znacilo poslje overclocka da meni neki drajver fali il imam neku komponentu krivu a kad vratim na stock proc onda mi nema toga...a to nije istinito,jer to znaci da mi sistem nije stabilan i kad mu dodam CPU voltage tj. kad mu ga malo povisim,vise mi to ne baca i sistem mi je stabilan.
Npr. mom tati baca po 5 puta u danu BSOD,zato jer ima tak slab komp i maticna mu je u banani,kada pusti neki film ili nesto odma mu restarta na BSOD...
Ne zelim se svadat ili nesto,nego samo zelim rec to moze bit svasta...

EDIT:
Ne znam zasto sam ti ja smjesan?
Ak se bas oces raspravljat oko toga,procitaj ovo:
http://www.techrepublic.com/blog/10-things/10-tips-for-coping-with-blue-screen-errors/

Ima i ovaj podnaslov "5: Take the computer's temperature",a ti meni govoris da sam smjesan...
I govoris da nema veze sa temperaturom,kad vidis da moze bit i do temp....

Poslednja Izmena: Januar 15, 2014, 00:58:56 PRE PODNE od Borekâ„¢

Tema nije otvorena zbog svadje nego zbog problema.Nista mi nije overclockano a imam pitanje da nije mozda do rama jer sam skoro kupio jos jedan ddr2 i da nije mozda do graficke da je nisu overclockovali da bi je prodali ko 1 gb ? Ima li nacina da proverim

Ne kažem da nije moguće, čitaj u zagradi sta sam napisao :) kažem da je to jako rjetko. Ne svadam se nego samo napominjem.

Pa graf kartice postoje vec defaultno kupljene OC-ane, ali samo proc u graf karticama :).

Ramovi ti mogu raditi te probleme. U pravilu ram slot 1i3 bi morali biti isti ramovi, na isto mhz, istoj voltazi, istom timingu, isto vazi i za ram 2i4.

Imam samo 2 slota i obadva imaju po 1 gb ram ali jedan je razlicit kupio sam ga nadknadno

EDIT:Nisam pre napomenuo sinoc sam sa memory testom iso do 100 posto 0 greski on je poso jos nzm zas preko 100% i ja iskljucio bilo kasno :D
Takodje temperatura procesora kada se ugasi komp je 60 stepeni
Poslednja Izmena: Januar 15, 2014, 12:46:57 POSLE PODNE od ShocK_

Skini neki tool za temp i provjeri ih kad ti je proc. Idle i kad je opterecen (cpuz i sl)

Ukljucio sam jednu drugu igricu i temp 50-60 stepeni se krece.
Mene brine da nije mozda hard disk jer kad palim komp matcina mi je WinFast i dok pise onako crvenim slovima WinFast hard disk pusta cudan zvuk kao da krci tako nesto i onda se upali komp i dok radi oce nekad isto tako al na sec dve

LuKsA
Ne zelim se ni ja svadat ni prepirat,ali mi nije jasno zasto sam ti bio onda smjesan?
Jel sam nesto pogresno reko ili nesto neistinito?

Citat: ShocK_ poslato Januar 15, 2014, 13:33:33 POSLE PODNE
Ukljucio sam jednu drugu igricu i temp 50-60 stepeni se krece.
Mene brine da nije mozda hard disk jer kad palim komp matcina mi je WinFast i dok pise onako crvenim slovima WinFast hard disk pusta cudan zvuk kao da krci tako nesto i onda se upali komp i dok radi oce nekad isto tako al na sec dve

Normalno je do hardova da se cuju...nemoras se brinut oko toga.
I moj se isto cuje i kako ti kazes "pusta cudan zvuk"...neznam jel to tako i kod onjih malo kvalitetnij i skupljih...ali kod ovih normalni je to sasvim normalan zvuk,al ne sad da je taj zvuk extra jak,jer kad ajmo rec koda "grebe" onako jako to je vec hard sjeban...ali vjerujem da je kod tebe oke hard,i da mu je normalan taj zvuk..
Ja sam isto prije godinu kupio 500gb hard,i kada sam ga stavio mislio sam da je sjeban,al sam kasnije skuzio da je to normalan zvuk.

Nzm nmg objasniti zvuk nije jak zvuk jedva ga cujem dok sam na kompu al cudan :D
Nego kako ovo da resim :D

Citat: ShocK_ poslato Januar 15, 2014, 19:31:51 POSLE PODNE
Nzm nmg objasniti zvuk nije jak zvuk jedva ga cujem dok sam na kompu al cudan :D
Nego kako ovo da resim :D

Jesi skinuo kakve programe koje ti je preporucio LuKsA i ovaj jos jedan?
Ako nisi,malo ukljuci one monitore tj. one prozore sa temperaturama.
Imas CPU-Z,jako je dobar program,a i imas GPU-Z on ti je samo za graficku,mozes u njemu vidjet na kolko mhz ti radi grafa i sve o njoj.
Jesi probao igrat na LOW postavkama u igri?
Testiraj i temperature i na low i na high pa vidi jel ce se sto mjenjat tj. jel ce bit vecih rezultata..
A i pazi ako si skinuo sa torrenta igru,moze bit sjebana. Ja sam bio skinuo assassin creed 3 sa tpb-a i nakon 10 min mi se smrzavala igra,moro sam sa task manager-om ju ugasit i onda opet uc i onda bi mogo igrat opet 10 min...stavio sam bio skidat drugu verziju ali istu igru i kada sam igrao nije vise bilo toga...na prvoj verziji sam mislio da imam neku prelosu komponentu u kompu a kada sam skinuo drugu verziju definitvno sam shvatio da nije bilo do mene nego do igre,al nemora kod tebe bit takav slucaj...probaj skinut jos neku zahtjevnu igru pa prvo na low i onda na high probaj,pa javi ak ce ti se opet isto ponavljat.

Probao sam kad je sve bilo na high temp procesora 85 stepeni a na low nekih 60.
inace igru sam imao na laptopu i sve je radilo ok i kod druga radi lepo sve.
Inace kad sam igrao Test Drive Unlimited nikakav problem i kad igram Prison Break The Consipracy

Izvinite za DP zelim reci da sam resio problem ,bilo je do drajvera za graficku iako je windows sam skidao drajver sto mi je cudno.
Zelim da se zahvalim svima koji su pokusali pomoci :)

Puno puta dok win sam instalira, instalira neke cudne verzije, zato bi trebalo rucno bar graph. driver