[C++][program] Procentni racun

Započeo Neznamkosam, Oktobar 29, 2013, 18:38:29 POSLE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Evo jedan program pod nazivom "Procentni racun" vjerovatno je nekim i poznato ime posto je to naziv jedne lekcije iz matematike. E da ne tuzim dalje,a i neda mi se pisati stavicu slike i kod programa :)
Slike:
http://prntscr.com/20k11l
http://prntscr.com/20k16j
http://prntscr.com/20k1d4
Pastebin kod:
http://pastebin.com/xvN6SssU

Da napomenem,ovo nije tezak program,sta vise mozda cak moze i pomoci pocetnicima u radu (a i ja sam neka vrsta amatera).

Kao sto si rekao, jednostavno, ali svi se ucimo na tim stvarima :)

CitatKao sto si rekao, jednostavno, ali svi se ucimo na tim stvarima :)

Da,veoma je jednostavna,ali pocetnici lako mogu da shvate "biblioteku" <math.h> i upotrefu if i else funkcije xD

DHV

*

Citat: [DV] Rex poslato Oktobar 30, 2013, 16:22:05 POSLE PODNE
CitatKao sto si rekao, jednostavno, ali svi se ucimo na tim stvarima :)

Da,veoma je jednostavna,ali pocetnici lako mogu da shvate "biblioteku" <math.h> i upotrefu if i else funkcije xD

Za Å¡ta si koristio direktivu "math.h" ?

U njoj se nalaze funkcije za izračunavanje trigonometrijskih izraza, stepenovanje, eksponent, itd a ne obične operacije tipa deljenje i množenje.

I ovo je C program, ne c++ (promeni u nazivu teme)
Poslednja Izmena: Oktobar 30, 2013, 18:17:30 POSLE PODNE od Vlado_Plavsic aka Plavsa

Noja greska u koriscenju <math.h>
A brt ovo je C++ (Tako su meni barem rekli u skoli,idem na kurseve programiranja i oni su rekli da programiramo u C++ i ovako radimo :D)

DHV

*

Citat: [DV] Rex poslato Oktobar 30, 2013, 21:03:19 POSLE PODNE
Noja greska u koriscenju <math.h>
A brt ovo je C++ (Tako su meni barem rekli u skoli,idem na kurseve programiranja i oni su rekli da programiramo u C++ i ovako radimo :D)

Taj ko ti to reko te je žestoko zajebo. Ili je on neviÄ'eni slepac da pomeÅ¡a ta dva programska jezika.

da, nisam ni pogledao kod, ali ovo ti je cisti C jezik..

DHV

*

Još jedna ispravka. "if" i "else if" nisu funkcije kao što si izjavio već naredbe.

Gde ti to pohaÄ'aÅ¡ te kurseve i čemu li te uče tamo?

Bog sami zna sta oni mene uce,dzaba sam dao pare
a mogao sam se provesti dobro za te pare :D

Znaci ovo je C programski jezik ?

DHV

*

Citat: [DV] Rex poslato Novembar 01, 2013, 22:49:13 POSLE PODNE
Bog sami zna sta oni mene uce,dzaba sam dao pare
a mogao sam se provesti dobro za te pare :D

Znaci ovo je C programski jezik ?

Obična C sintaksa, korišćenje osnovnih arihmetičkih operacija uz unos i ispis.

pametan za pametnijim....

imate svi pravo oko programskog jezika, ovo je i C i C++...

Inace od zadnje verzije C++ sadrzi u sebi kompletni library od C-a, tako da ce sve sto napisete u C-u raditi i u C++... pri ovome mislim na standardni library...

Ne razumijem zasto komentirate i pravite se pametni kad ne znate gotovo nista o niti jednom od ta dva programska jezika...

DHV

*

Citat: Dude poslato Novembar 02, 2013, 13:51:10 POSLE PODNE

Inace od zadnje verzije C++ sadrzi u sebi kompletni library od C-a, tako da ce sve sto napisete u C-u raditi i u C++... pri ovome mislim na standardni library...

Ne razumijem zasto komentirate i pravite se pametni kad ne znate gotovo nista o niti jednom od ta dva programska jezika...

Direktiva stdio.h sadrži sitnaksa ograničenja i pravila C jezika-ne c++. Ono što si ti mislio da kažeš jeste da, c++ KOMPAJLERI mogu da izvrše proces kompajlovanja C koda(ne važi obrnuto).
iostream je direktiva za c++ i ukoliko radiš sa c++ sintaskom moraš nju koristiti-ne stdio.h.

Kad te neko uči C++ sintaksi koristićeÅ¡ iostream zato Å¡to je to C++, ne razumem Å¡to se ti sada praviÅ¡ pametan oko toga? Pravi razliku izmeÄ'u C-a i C++-a, to su nebo i zemlja u poslednje vreme.

Citat: Vlado_Plavsic aka Plavsa poslato Novembar 02, 2013, 18:05:26 POSLE PODNE
Citat: Dude poslato Novembar 02, 2013, 13:51:10 POSLE PODNE

Direktiva stdio.h sadrži sitnaksa ograničenja i pravila C jezika-ne c++. Ono što si ti mislio da kažeš jeste da, c++ KOMPAJLERI mogu da izvrše proces kompajlovanja C koda(ne važi obrnuto).
iostream je direktiva za c++ i ukoliko radiš sa c++ sintaskom moraš nju koristiti-ne stdio.h.

Kad te neko uči C++ sintaksi koristićeÅ¡ iostream zato Å¡to je to C++, ne razumem Å¡to se ti sada praviÅ¡ pametan oko toga? Pravi razliku izmeÄ'u C-a i C++-a, to su nebo i zemlja u poslednje vreme.

http://www.cplusplus.com/reference/cstdio/

barem si mogao pogledati sluzbeni site c++ i vidio bi da mozes istu stvar koristiti sa c++ kompajlerom, ne treba ti iostream kako si ti naveo...

ponavljam ti jos jednom, od zadnje verzije osnovni library od C-a je ubacen u C++ i radi identicno kao u C-u...

Inace zakljucivanje po nazivu librarya koji je programski jezik je pogresan, jer npr u netbeans IDE-u iostream library za c++ ne postoji, drugacije se zove i poziva, ne koriste svi eclipse IDE i gcc kompajler...