[C++][Pomoc] Oko funkcija i include fajlova

Započeo Bugi, Avgust 14, 2013, 11:32:24 PRE PODNE

prethodna tema - sledeća tema

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Poz svima eto odlucio sam i ja da krenem na te takozvane C jezike i sad ja sto znam je da treba da imam #include <iostream> a ne znam ni za sta on sluzi, takodje znam 2 valjda se zovu funkcije(bar je tako u pawnu :D) tu su cout i cin e sad koliko sam shvatio cout je npr ispisuje ono sto unesem u kodu a cin je ono sto unesem u konzoli? Npr int a; pa onda cin >> a; i onda to preko cout ispisem... E sad zanima me moze li neko da mi objasni cemu sluzi iostream i jos neki ostali include fajlovi i jos neke funkcije koje su osnovne nesto sam vidjao scanf i to pa moze neko to samo ukratko da pojasni?
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

iostream ti je duze input/output stream. U njemu su ti standardni input/output stream objekti. (cin,cout,cerr)
Poslednja Izmena: Avgust 14, 2013, 12:09:05 POSLE PODNE od Husein kapetan Gradašević

Hvala na odgovoru!  ::)
RESPECT: Blaeks, Yui_Sang, Gagi, Kapetan Husein, Luksa, Slay, Denis_Lapi, Zoran(Dude)

Programski jezici koje koristim: C, C#, Visual Basic, HTML, CSS, PHP (tek ucim).

Ovisi u kojem jeziku radiš, C ili C++

cin (C++) = scanf (C)
cout (C++) = printf (C)
Poslednja Izmena: Avgust 14, 2013, 14:29:49 POSLE PODNE od Slay_
Kristijan Stipić

Citat: Slay_ poslato Avgust 14, 2013, 14:29:26 POSLE PODNE
Ovisi u kojem jeziku radiš, C ili C++

cin (C++) = scanf (C)
cout (C++) = printf (C)

pa u c++ vidis prefiks teme :D

Citat: |LZ| Bugi poslato Avgust 14, 2013, 11:32:24 PRE PODNE
i jos neke funkcije koje su osnovne nesto sam vidjao scanf i to pa moze neko to samo ukratko da pojasni?
Kristijan Stipić

Citat: Slay_ poslato Avgust 14, 2013, 17:07:57 POSLE PODNE
Citat: |LZ| Bugi poslato Avgust 14, 2013, 11:32:24 PRE PODNE
i jos neke funkcije koje su osnovne nesto sam vidjao scanf i to pa moze neko to samo ukratko da pojasni?

ne shvatam sto si mi citirao al hvala na odgovoru da je scanf i onaj printf u c-u a ovo cout i cin u c++ i posto sam tek poceo c++ znam samo osnove al bas samo osnove pa me zanima dal da nastavim c++ il da krenem na c?
Poslednja Izmena: Avgust 14, 2013, 23:07:45 POSLE PODNE od |LZ| Bugi

Citat: Slay_ poslato Avgust 14, 2013, 23:35:59 POSLE PODNE
Ući C

Hvala, a jel on laksi il sta? :D

Citat: |LZ| Bugi poslato Avgust 15, 2013, 16:16:15 POSLE PODNE
Citat: Slay_ poslato Avgust 14, 2013, 23:35:59 POSLE PODNE
Ući C

Hvala, a jel on laksi il sta? :D
Normalno da jeste,c se prvi razvio pa onda ovi ostali c-like,uostalom c ti je najvazniji a najlaksi od svih c-like jezika...Moj ti je savjet da procitas moj "tutorial".. http://balkan-samp.com/forum/index.php?topic=71663.0